"W wyniku transakcji kupna znaczącego pakietu akcji SPQR S.A. w dniu 21 czerwca 2012 roku, Pan Tadeusz Dykiel stał się dominującym akcjonariuszem nad tym przedsiębiorstwem oraz podmiotami od niego zależnymi." - źródło Sirius PR.
Co do celowości połączenia BPC i NVN - czekam na jakieś konkretniejsze informacje, bo samo wyrażenie chęci dokonania tegoż połączenia trudno ocenić w chwili obecnej.
Pan Dykiel jest tylko marionetka (slupem) dla Pana Chmielewskiego. Spolka SPQR z tylnego siedzenia steruje Pan Piotr Chmielewski. Wystarczy spojrzec w KRS: prezes - Andrzej Wozniakowski, prokurent - Joanna Zielinska. To obstawa Pana Piotra Chmielewskiego, glownego akcjonariusza PCH Capital, Venturiona i Runicoma. Pan Dykiel nie ma nic do powiedzenia poza tym ze Pan PCH dobrze dzieli sie z nim zyskiem z SPQR
Nie sądzę. Chmielewski ma kłopoty. Od 5 lat utopił ludziom jakieś 200 mln pośrednio przez aparat lewych funduszy i karuzele. Nie wiem nawet czy jest w PL, ale poczekajmy może na oficjalne info i wyniki prac prokuratury
Witam wszystkich poszkodowanych przez wiadomą firmę.
Proszę o informacje na jakim etapie toczą się sprawy, co oznacza stwierdzenie ,,wyniki prac prokuratury", czyżby toczyło się już jakieś postępowanie przeciw novianowi , jeśli tak , pewnie jeszcze kilka osób dołączy się jako poszkodowani łącznie ze mną oczywiście. Pozdrawiam i będę wdzięczny za sugestie co mogę zrobić.
T.D. chyba nie współpracuje z P.Ch. T.D. proponuje resplit, skup akcji własnych Noviana, a zarząd połączenie Noviana z BPC. Kto rządzi okaże sie pewnie na walnym.
Niestety nasze straty dodatkowo zmniejszą się jeszcze 10-krotnie!!!
Wartość księgowa Noviana jest 10 razy większa niż BPC, przecież to powinno być odwrotnie 14 akcji BPC za 1 Noviana??? Dziwne ale uważam celowe działanie! Nie wiem co my "mali" możemy jeszcze zrobić? "Coś" do KNF???
Dnia 2013-02-14 o godz. 22:27 ~klop napisał(a):
> wynająć paru ukrainców
reszty nie muszę tłumaczyć....
> satysfakcja za krzywdy gwarantowana
Witam ponownie.
jest w Krakowie kancelaria, znaleziona po wielu rozmowach z prawnikami,ktora podejmie się reprezentowania poszkodowanych przez novian, niestety sam nie uciągnę wszystkiego.
Wskazane byłoby znaleźć się w grupie kilkunastu lub więcej osób i wystosować pozew zbiorowy.
Są podstawy i dowody, że novian wymusił taką sytuację jak jest obecnie na akcjonariuszach.
Wstępnie sprawa jest omówiona ale potrzebuję wsparcia kilkunastu przynajmniej osób, które są zainteresowane odzyskaniem pieniędzy.
Mój prywatny adres mailowy : agmo@wp.pl
Znam jeszcze jedną osobę z Krakowa w sytuacji jak my wszyscy więc jest nas już dwójka :)
Wcześniej ktoś z Państwa napisał coś o prokuraturze, bardzo proszę o szczegóły, jakie to działania i z czyjej inicjatywy , jeśli jakieś są w tej sprawie.
Pozdrawiam i zachęcam do działania, jeśli oczywiście takowe się już nie toczą
Wyżej podpisany
jestem właśnie po rozmowie z Panią prokurator. Jeżeli są chętne osoby aby dołączyć do oszukaninanovian.pl i do postępowania w Prokuraturze, to proszę kontaktować się z nr tel. ze strony będziemy podawać dalsze kroki.