• IV kwartał...20zł? Autor: ~karsyk1980 [88.156.204.*]
    Powrót na główny parkiet i dzisiejsze wzrosty dobrze wróżą może wkońcu kompap porządnie odbije i te upragnione 20pln będzie ;)
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~karsyk1980 [88.156.204.*]
    leci aż furczy coś pięknęgo w tym tempie 20zł będzie jeszcze w październiku !!!! ;)
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~lis12 [46.186.74.*]
    no tak a prezesowi to już chyba kasy brakuje bo sprzedaje i nastepnego dnia kupuje żeby tylko podciągnąć kurs..coś niesmowitego
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~radek79 [109.243.216.*]
    A kto miał zrobić te średnio 10 transakcji na sesję tak żebyśmy mogli wrócić na ciągłe jak obrotu tu praktycznie nie było ?
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [83.24.41.*]
    Prezes nie robił transakcji na ilość, to jest rola animatora stąd obrót np. 3 akcjami...
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~radek [109.243.216.*]
    W tych dniach już w zasadzie nie miało znaczenia ile transakcji zostało przeprowadzonych, bo już została podjęta decyzja o powrocie na ciągłe. To prawda.
    Natomiast prezes razem z Łaskawcem pobawili się trochę w animatorów, bo Millenium sam by nie dał rady tyle "wycisnąć".
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~daemon [31.61.16.*]
    Zobaczymy czy teraz wycisna karsykowe 20zl
    wycisną wycisną..... dzisiaj pieknie trzymamy kurs zapowiada sie trwałe odbicie od dna i jazda na 20zł ;)
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~rocco:) [213.25.19.*]
    HAHAH 20 to chyba lekka przesada. Musiałoby jakies fajne info pójść.. Moze jakies porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych. Za tydzień dni gospodarki w jednym z miast woj. pomorskiego -- może tam się ktoś dogada?? --ale to i tak nie da nawet kursu w okolicach 10!!!!

Nie lekceważ nikogo --nawet diabła--przeciez ktos go po coś stworzył
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [83.31.151.*]
    śmiało, jeszcze jest szansa wyskoczyć poniżej 7:)
    Dnia 2012-10-04 o godz. 12:58 ~doktor napisał(a):
    > śmiało, jeszcze jest szansa wyskoczyć poniżej 7:)

I ty to wiesz i ja że takiej szansy nie ma :):) z tym że jeden z nas bedzie bardziej zdziwiony a drugi mniej -- mam nadzieję że ja mniej
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [83.31.151.*]
    Rocco filozof, wstępujemy do tej samej rzeki i nie wstępujemy...
    Nie chodzi o to kto będzie zdziwiony, ale będzie zarobiony...;)
    Kto przepracował solidnie jak było na fixach ten zdziwiony być nie powinien.

pozdrawiam
    Dnia 2012-10-04 o godz. 13:38 ~doktor napisał(a):
    > Rocco filozof, wstępujemy do tej samej rzeki i nie
    > wstępujemy...
    Nie chodzi o to kto będzie zdziwiony, ale
    > będzie zarobiony...;)
    Kto przepracował solidnie jak było na
    > fixach ten zdziwiony być nie powinien.

pozdrawiam

Moja definicja zarobienia jest nieco inna -- może dlatego że na fixach wogóle nie pracowałem. Pozatym ja wogole nie powiedziałem ze w najblizszym czasie ktoś tu zarobi. Oczywiście poza pewna grupą , przepraszam źle się wyraziłem poza osobami prawnymi które ściśle współpracują ze spółką. W sumie to normalne przecież jakby nie zarabiały to by nie współpracowały. Zresztą co tu duzo gadac pozyjemy zobaczymy....
    skończe waść pierd....c lecimy na 20pln koniec kropka
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~wert [89.76.58.*]
    Ja uważam ,że 20zł to zbyt optymistycznie -obstawiam 10zł na koniec roku.
    20 będzie po połaczeniu tych drukarni i sprzedaży przynajmniej jednej nieruchomości (oceniam na minimum 20 mln -ponad 4zł na akcje!!).
    Połączenie może nastąpić dopiero po 3 -ch latach od prywatyzacji - Ozgraf XII 2010 Bzgraf IV 2011.-jeszcze ponad rok!!!
    Prześledziłem komunikaty jedyne zakupy robi Laskawiec oraz Prezes ! więc skąd aż takie wzrosty??Pozytyw w tym jest taki ,że ci co mieli wywalić to już wywalili i nikt po lewej nie sprzedaje.
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [178.42.4.*]
    Robi się ciekawie w spółce, doceniam prognozę do końca roku jaką przedstawił Wert, ale moim zdaniem jest zbyt ostrożna. Na dziś nic oczywiście nie rekomendując uważam, że będzie wyżej. Ile? Bliżej Karsyka;)

(to co piszę Wert o sprzedaży nieruchomości i 4zł/akcję to wszystko prawda, wiadomo, że kiedyś się stanie, wiedzą to ci co teraz kupują. A reszta raczej nie będzie czekać, aż im się poda informację na złotej tacy, bo wtedy może być już za późno)
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~wert [89.76.58.*]
    No i mamy 7,25 !
    2 dni na przeczekanie nikt nie wysypał i kupujący ruszył! I tak byłoby wcześniej ale ktoś wolał Insaiderom sprzedać po 5,80!! Proszę wyciągnąć wnioski! I tak muszą kupić czy po 5,80 czy po 10 zł w perspektywie 1 roku to może nie mieć znaczenia a dal sprzedającego przecież ma znaczenie wręcz decydujące!Okres gwarancji dla MSP kończy się w grudniu 2013 i kwietniu 2014 i wtedy ...zobaczymy...może upragnione 20 !! Ja podtrzymuje na koniec roku 10!!
    bedzie 20zł na przekór innym juz tyle czekamy nalezy się z urzedu.....
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [79.191.58.*]
    no no, -9.2%, wyprzedziliśmy dziś Kościuszkę, abm`y i inne szroty.
    Znów wytruli całą długo budowaną lewą stronę... Klasyk
    w rzeczy samej ale z kanału jeszcze nie wyskoczylismy także jutro powrót na 7zł
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~radek79 [46.113.234.*]
    Na tym papierze to w kanał możesz sobie ewentualnie załadować
    w kanał to załadowałem juz dawno ze 2 lata bedzie i ciągle nic, to jest najgorsze no ale teraz juz chyba nadejszła wiekopona chwila i uda sie wybić z tego kanału ;) .... na 20PLN
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~radek79 [46.113.234.*]
    Ciekawie to określiłeś, ale tak to generalnie działa. Zmieść lewą stronę, ustawić blokady po prawej i czekać na spadające ochłapy. Niewiele już może spaść, ale zawsze będą do przodu parę akcji po niższych cenach.
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [83.24.43.*]
    Fakt, blokady postawili spore, ale kiedyś takie pakiety znikały od ręki, mam nadzieje, że ktoś spoza solidnie wciągnie parę kilo na raz, wtedy chęć szastania akcjami osłabnie...
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~radek79 [91.232.102.*]
    Zaczął się taniec tyle, że z tego tańca akcji już raczej nie będzie.

Czas pożegnać obecne poziomy.
    cos pilotowi ciężko maszyne poderwać do góry ale słyszałem że robi to specjalnie i jest w tym szaleństwie metoda...20 pln w listopadzie ;)
    poumierali wszyscy czy co? dzisiaj animator sie napracował widać że walczą ;) no czekamy na te 20zł, ach te dzisiejsze czasy ze wszystkim ciężko jednym słowem Lip(k)a ;)

Własnie a co tak nic o prezesie nigdzie nie piszą ani w poligrafice a i w gościu niedzielnym dawno żadnego wywiadu z nim nie widziałem co sie dzieje z Panem Prezesem? ;)
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [95.49.23.*]
    Poligrafika? Błe, teraz to tylko fejsik, Waldek Lipka, Ozgraf, Bzgraf już tam są;)
    Nawet można się co nieco dowiedzieć.
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~wert [37.7.240.*]
    O!!! Idzie nowe .
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~sirpiotr5 [94.40.17.*]
    Potrzebna pilna reanimacja animatora. Bo znów wrócimy na dwa fixy.
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~wert [77.114.197.*]
    Dokładnie -jedyne zakupy robi Prezes i jego spółki!!A on nie ma duże interesu w kupowaniu po prawej .
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [83.24.42.*]
    Może jest tu jakaś gra na przeczekanie, niech zniecierpliwieni zapełnią arkusz S, albo walną w lewo. Tylko czy tu jeszcze jest ktoś kto jest niecierpliwy, ja w to wątpię;)
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~sirpiotr5 [94.40.17.*]
    Rzeczywiście tańczą aż wióry lecą z parkietu
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [83.24.46.*]
    Naprawdę nie widzisz tego tańca?
    ;)
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~sirpiotr5 [31.62.229.*]
    Takim tańcem wprost na dwa fixy
    no jest animator policzy przeliczy dwa dni pohandluje sam ze soba i będzie ok, nie po to lipka z 2 fixów nas wyciągnął żeby z powrotem tam wrócić.... to jest gra na totalne wyniszczenie na ulicy zostawią z 5%, potem pojadą z koksem tak że na prawde 20PLN to będzie tanio, jakby sie uparł i koniunktura wróciłby na rynki.... nie będę wróżył są od tego lepsi ale lipka będzie mógł zrobić ze spółką wszystko czy 5zł czy 50.....
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [83.24.45.*]
    Gierki, gierki i tak już od 2 lat. Ciekawe kiedy te 5% zostanie. Ulica już za wiele nie puści, więc możemy sobie spokojnie poczekać, zrobią znowu 5 z przodu, można coś podebrać. Tu zostali ultra-cierpliwi taka natura spółki.
    Ja wiem, że czas na konfitury jeszcze tu nadejdzie;)
    Być może już raport za III Q pokaże trwałą zmianę tendencji, szczególnie w pozycji koszty finansowe i ogólne koszty zarządu,bo to najbardziej ciążyło.
    koszty zarządu to dla lipki spijanie piany, to wisienka na torcie z tego chłop zyje, wyciąga z RN ze spółki tyle ile tylko mogą....ale podbitke kiedyś też zrobią jak już uzbieraja z kosztów zarzadu odpowiednio duzo potem sprzedadzą co tylko będą mogli kasiorke wezmą w dywidendzie zrobią pompke i opchną wydmuszkę .... by żyło sie lepiej :)
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~doktor [95.49.249.*]
    KOZ nie są tą wisienką, czy śmietanką, dla prezesa. To głównie worek z odprawami dla pracowników za ich wcześniejsze zwolnienia, niż to przewidywały gwarancje przy zakupach drukarni.
    Prawdziwe konfitury są gdzie indziej, (też trochę chcę się do nich dobrać, więc czekam ze swoim pakietem)

pozdr.
    że tak zapytam jak i mnie pytaja co dziennie:
    Co tam Panowie na jutro planujecie ? Jakie wyniki? Bedzie dobrze lepiej czy nadal tak c.u..wo? Byście sie wzieli Lipka wkońcu do roboty.......
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~fan [5.185.165.*]
    Glowa do gory co tu tak niemrawo! Kurs zaczyna wam startowac a wy nic! Pieknie to wyglada te 20 zl to moze II kwartal 2013 ale cena jak najbardziej realna tylko patrzec jak pieknie teraz przezucaja
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~daemon [31.60.238.*]
    Swoja droga ciekawe jak na wyniki kompapu wplynie spowolnienie gospodarcze i spadek komnsumpcji juz w kilku artykulach prasowych czytalem o spadku zainteresowan nowymi wydawnictwami, podobno ksiazki teraz wogole nie ida nie wspominajac juz o rosnacej konkurencji w postaci coraz bardziej popularnych czytnikow ebook itp..... Ciekawe co tam uda sie lipce nastrugac w tym kompapie kiedy byl wzglednie czas na pociagniecie kurs to mieli to w powazaniu teraz taka okazja moze sie nie powtorzyc......
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~wert [89.71.175.*]
    Zobaczymy 20 03 będą wynik.Widać jednak ,że ktoś skupuje -wczoraj np ponad12000 bez problemu po 6 12!! mimo okresu zamkniętego .

Z poligrafią jest różnie np. książki spadek a opakowania duże wzrosty.
    Kompap otworzył w Kwidzynie razem z Walki fabrykę opakowań dla IP-artykuł ;http://www.opakowanie.net/home/wiadomo-ci/walki-rozpoczyna-produkcj-pude-z-tektury-w-nowym-zak-adzie-w-kwidzynie/
    W komunikacie chwalili się ,że umowa na 4 lata!. W normalnych warunkach to by była wspaniała wiadomość.
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~daemon [5.185.91.*]
    Wert ciesze sie ze opakowania ruszyly z kopyta bo ostatnie lata dla samego kwidzyna nie byly jakies specjalnie dobre ale gro przychodow spolki to przejety bzgraf i ozgraf a tam robia ksiazki...... Co moze nie napawac optymizmem przed wynikami, jednak jakiekolwiek by one byly ff ciagle sie zmniejsza takze pytanie brzmi czy zagraja pod wzrosty czy sproboj np. Sciagnac spolke z gpw sprzedac ozgraf i bzgraf a kasa wtedy juz podziela sie tylko miedzy soba. Za duzego popytu nie chociaz podaz tez nie sypie ale na jakies konkretne wzrosty czekamy tu juz 3 lata i poki jakos sie na nie nie zanosi....czy uwazasz inaczej?
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~wert [88.220.106.*]
    Trudno powiedzieć co zrobią.Ja mogę powiedzieć co ja bym zrobił mając w tej sytuacji ok 70% a mianowicie skupłbym wszystkie akcje wyprowadził z giełdy i wtedy sprzedał dzialki , połaczył dwie drukarnie i wypłacił mega dywidendę!
    I niestety uważam ,że taki scenariusz jest realizowany -przyznam niezwykle konsekwentnie i bardzo powli tak aby robić zakupy w przedziale 5,70 -6,30 .Jak jest okresy zamkniętego kupuje pewnie Knabe a jak może robić zakupy Zarządu to kupuje Prezes -prześledź komunikaty !
    Mam nadzieję ,że mój pakiecik będą zmuszeni kupić w znacznie wyższej cenie i tej wersji będę się trzymał ;-)
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~drążący temat [219.120.174.*]
    Dobrze wert kombinujesz i ja tez bym tak kombinował aby wykupić i rozparcelowac majątek. Ale plan ma jedną wadę ktoś może ogłosić wezwanie i co wtedy -- będą musieli zapłacić dużo więcej. Pozatym aby zdematerializować akcje trzeba mieć o ile pamiętam powyżej 85 % głosów. A jest gość który wg mojej wiedzy może mieć po rodzinie i kolegach napewno z 7 %. Ktoś kiedyś pisał chyba poinformowany , że 1 z akcjonariuszy nie jest w ekipie i knuje za plecami. Pożyjemy zobaczymy
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~wert [88.220.106.*]
    Nic lepszego malych akcjonariuszy nie może spotkać jak wezwanie i kontr wezwanie czyli walka dużych.Tylko w takiej sytuacji mali mogą coś uszczkonąć.Zawsze mówiłem ,że kto może niech trzyma ! Ostatnie 5 % bedą kupować po 20 zł i tego wam i sobie życzę!
    Widać, że wszyscy są dobrze zorientowani w ustawie o ofercie.

Art. 82.
    1. Akcjonariuszowi spółki publicznej, który samodzielnie lub wspólnie z podmiotami
    od niego zależnymi lub wobec niego dominującymi oraz podmiotami będącymi
    stronami porozumienia, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5, osiągnął lub
    przekroczył 90 % ogólnej liczby głosów w tej spółce, przysługuje, w terminie
    trzech miesięcy od osiągnięcia lub przekroczenia tego progu, prawo żądania od
    pozostałych akcjonariuszy sprzedaży wszystkich posiadanych przez nich akcji
    (przymusowy wykup).

Jak w takim układzie miałby wyglądać przymusowy wykup, bo na tę chwilę jakoś nie bardzo mogę to sobie wyobrazić ?
  • Re: IV kwartał...20zł? Autor: ~daemon [5.185.139.*]
    Najpierw musza zrobic wezwanie a dopiero pozniej wykup jesli wezwanie sie powiedzie..... Ogolnie jesli nie bedzie zawodnika w stylu kogos o kim pisal drazacy to blado wice ulice na kompapie.

A o mispolu kolezko to pisalem w pozytywnym znaczeniu bo wlasnie tam zarzad zakwestionowal cene w wezwaniu ze nie godziwa na kompapie tak niestety nie bedzie bo to zarzad bedzie oglaszal wezwanie i dlanich im cena tansza tym bardziej godziwa a ulica zostanie z reka w nocniku.....
[x]
KOMPAP 4,17% 25,00 2025-12-02 09:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.