trendy trendami - one sie zmieniają, a ja zamiast zarabiac na innych akcjach to ubralem sie na gorce po 12,50 i teraz bede czekal niewiadomo ile zeby sie zwrocilo...ehh
Nie ważne po ile otwierałeś pozycję. Ważne jest to po ile ją zamkniesz. Ktoś mógł się otworzyć po 9 zł a sprzedał po 12,94. Ty otworzyłeś transakcję po 12,50 ... a sprzedasz np. po 20 złotych. Kto będzie miał większy zysk?
A tak nawiasem mówiąc, to dziwi mnie że kupowałeś to wszystko w jednej transakcji (cena 12,50). Ja zawsze jem małą łyżeczką - sprzedaję i kupuję na raty. Przy kupnie zostawiam sobie część pieniędzy na ew. korektę - bez względu na to kiedy ona nastąpi.
Przy sprzedaży to samo: sprzedaję tylko część - reszta niech sobie rośnie. A jak nie urośnie (jest korekta) to odkupuję to co sprzedałem. Przykładowo: ostatnio sprzedałem 5500 akcji GRL po 12,56 ... by później to wszystko odkupić na korekcie.
dzieki Jethro za rzeczowe podejscie do tematu. Swoja droga to faktycznie podpalilem sie troche... ale przyjdzie czas , ze zarobie jeszcze pare procent w tym roku.
Wydawało mi się, że forum Graala różniło się od spólek z NC lub Patrowicza poziomem rozmówców...ale chyba sprawdza się maksyma: mylić się jest rzeczą ludzką ....