B.dobre wyniki za ostatnie 3 kwartały - spółka wreszcie zaczęła dostarczać mimo panującego kryzysu w nieruchomościach. Nowe zamówienia wciąż są silne.
Cena 21-22 PLN to tylko 10x C/Z
Do tego dokupuja nowe, stabilne fundy - OFE nie TFI.
A moze jakieś wezwanie przez fundusz private equity albo branżowego jak na PEPie i EKO? W akcjonariacie same fundy i prezes, spółka w trakcie restrukturyzacji, kurs spadł od ipo z 40-50pln...
Bez przesady . Papier mocno rósł ostatnio i w piątek ktoś sprzedał trochę akcji . Przecież nie będzie tylko rosnąć -spadki też będą . Jeśli przebije tę niemoc 14.25 zeta to jedziemy dalej ,jeśli nie to trochę się papier ostudzi w tych rejonach ,no może trochę niższych . Oczywiście to tylko moje zdanie .
Wygląda na to że płaska korekta się kończy i będziemy kontynuować wspinaczkę . To tylko moja opinia więc nie należy się nią sugerować przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych .
Ja nie spodziewam się już spadków -chyba że sztucznie wywołanych. Spółka mocno niedowartościowana wg mnie- jedyne ryzyko to zadłużenie i stąd dyskonto.
Zobaczymy jak jutro. Już kilka razy badaliśmy 14.25 i nic z tego nie wyszło. Jak znajdą się chętni żeby przeskoczyć ten poziom to może być jakiś widoczny ruch. Jak nie to niestety trochę tu jeszcze zabawimy bo niedługo kolejny okres zamknięty.
Trochę jednak Mercor pokutuje że jest utożsamiany jako spółka z budowlanki a nie do końca ma to przełożenie 1:1 na tej spółce.
Słabo to wygląda . Pokonywanie oporu powinno się odbywać na dalece większym wolumenie niż jest teraz w związku z tym to obecne jest trochę niewiarygodne . No ale cóż zobaczymy jak się będzie papier zachowywał .
No niestety jest tak jak pisałem . Bardzo nieudane wybicie spowodowało że wróciliśmy do sytuacji w której tak jakby tego wczorajszego wybicia w ogóle nie było . Jeśli nie nastąpi zdecydowana poprawa to według mnie przetestujemy jeszcze poziom poniżej 14 . Taka moja opinia ale proszę się nią nie sugerować przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych .
A mnie się wydaje że ten straszak na leszcza 7 tys. na S. jest udawany . Spadki to chyba trzeba wykorzystać do zakupu. Oczywiście wg mojej skromnej opinii.
Raportu bym się raczej nie obawiał...
Nie jest najgorzej z tymi notowaniami mercoru aczkolwiek popyt trochę uciekł . Jeśli wybronimy ten poziom to jest szansa na kontynuację marszu na północ jeśli nie wrócimy poniżej 14 zeta . Tradycyjnie to moja tylko analiza więc proszę się nią nie sugerować przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych .
Całkiem niezle ten wykres jeszcze wygląda ,ale to jutro musi ruszyć do góry jeśli myślimy o dalszej aprecjacji bo popyt już się wykruszył a w przypadku lekkiego spadku może wykruszyć się bardziej . Jutro proponuję zrobić silną zieloną sesję na walorze co Wy na to ? :)))
Problem ze słabością kursu spółki tkwi w jej słabym akcjonariacie mniejszościowym . Jak tylko się trochę skorekciło to już wszyscy uciekają -popytu próżno szukać . Z takimi "inwestorami " spółka nie będzie zbyt wysoko wyceniana zakładam że w porywach do 22-23 zeta więcej się tu wycisnąć nie da . Oczywiście to tylko moje zdanie i się tym nie sugerujcie ale sami przyznajcie że spółka bardzo słabo reaguje kiedy rynek jest zielony a jak czerwony to nawet szkoda gadać .Ci którzy kupowali powyżej 50 zeta to są tu zamrożeni na wieki wieków . Pozdrawiam !
Szacun ,szacun dzisiaj panowie i panie inwestorki . Początek tragiczny ale w ciągu dnia popyt się świetnie odbudował . Żałuję tylko że nie skończyliśmy na zielono przy tak czerwonej sesji na szerokim ale nie ma co narzekać -papier jest silny . Kolejne dni pokażą na co stać ten papier . Pozdro !
wyniki po I półroczu spółki na poziomie operacyjnym bardzo dobre - wzrost przychodów mimo kryzysu, znaczny wzrost zysków EBITDA, EBIT i zysku netto. Spółka wygenerowała prawie 30mln gotówki i wykorzystała ją na znaczące zmniejszenie zadłużenia. Odpisy w ostatnim kwartale są czysto księgowe, niegotówkowe więc należy je zignorować.
Prezes zapowiada dalszą poprawę wyników i dokończenie restrukturzyzacji BEM
Wydzielają działalność oddymiania od oddzieleń więc potencjalnie mogą sprzedać jeden z biznesów co powinno dać dużo gotówki i pozytywnie wpłynąć na kurs
Kierunek 21-22 otwarty! dobre nastroje na giełdzie dla MISiów pomogą i do końca stycznia przebijemy ten poziom na luzie
kurs odpoczywa, ale jest cały czas blisko lokalnych maksimów. nie znamy dnia ani godziny, ale po odpoczynku przyjdzie czas na solidny skok. warto czekac.