Nie polecam analizowanie ani porównywanie ubezpieczeń osobom , które się tym nie zajmują zawodowo. Multiagent nie jest w stanie poznać ponad 200 rodzaii umów np. Allianzu , a co dopiero kilku Towarzystw, z którymi współpracuje. Ta wiedza jest połowiczna. Ubezpieczenia to bardzo duża wiedza, to przepisy które stale są modyfikowane.
My sobie sami porównywalismy oferty i wybraliśmy to: http://www.generali.pl/klienci-indywidualni/inw-i-ochrona/ubezpieczenia-na-zycie/ubezpieczenie-na-zycie-evento
Ja szukałem instytucji, która ma przejrzyste warunki umów. Trudno się normalnemu człowiekowi połapać w tym wszystkim. W końcu wybrałem ING- u nich warunki ubezpieczeń są zrozumiałe.
To są tylko hipotezy, ale najbardziej prawdopodobne wydają się dwie. Jedna to taka że ktoś mu obiecał dobrą posadę w europejskiej biurokracji, gdy już przestanie być polskim premierem. To by znaczyło że chce sprzedać za przysłowiową garść srebrników dobro reszty Polaków. Inna to taka że są w Berlinie (tak jak i w Moskwie) kopie wszystkich dawnych dokumentów PRL-u, i ci co teraz tak naprawdę prowadzą w Polsce politykę, czy to pod dyktando Berlina czy Moskwy, dostali takie polecenia i przekazali je Tuskowi. A jak jest naprawdę to tylko on sam mógłby odpowiedzieć, o ile ktoś się ośmieli zgłosić taką interpelację w Sejmie.
Ja pochodzę z rodziny, gdzie kilka osób zmarło na raka. Jestem jeszcze młoda i chciałabym w jakiś sposób zabezpieczyć swoje dzieci na wypadek, gdybym ja zachorowała. Nie jestem przesądna, ale życie mnie nauczyło, że mogę liczyć tylko na siebie. Doradźcie jaką polisę wybrać.
ING ma umowę dodatkową obejmującą wszelkie nowotwory. Można ją dokupić do polisy o nazwie Sposób na Przyszłość. Jeśli chciałaby Pani poznać szczegóły, proszę pisać na elzbieta.lyskawa@ingfinanse.pl
A ja wolę skorzystać z pomocy multiagenta, bo jemu nie zależy na tym, żeby sprzedać swoją ofertę, tylko wybiera najkorzystniejszą dla mnie. Ja się cieszę, że trafiłam do Agencji Ubezpieczeniowej PoliSafe, z Katowic - dobrali ubezpieczenie (porównując oferty różnych TU) indywidualnie do moich potrzeb i z ceny też jestem b. zadowolona/
Ostatnio miałem okazję korzystać z oferty tej agencji i muszę powiedzieć, że jestem bardzo z niej zadowolony. PoliSafe to jedna z lepszych agencji ubezpieczeniowych z jaką się spotkałem w Katowicach. Mają oni bardzo szeroki wybór firm ubezpieczeniowych, a także konsultantów którzy potrafią naprawdę łatwo i przystępnie wytłumaczyć różnice między ofertami i dobrać tą najbardziej odpowiednią.
Jeśli chodzi o polisę na wypadek nowotworu to ma je w swojej ofercie ING. Umowę dodatkową ONA i ON można dokupić do ubezpieczenia sposób na przyszłość. Ona i on występuje w 3 wariantach i obejmuje szeroki pakiet assistance.
Ostatnio dużo mówi się w mediach o programie "zrób rakowi wspak", jest to kampania ING promująca przede wszystkim profilaktykę przeciw nowotworową. W ramach polisy On i Ona ma się ochronę od zdiagnozowania do wyleczenia z choroby.
Multiagent też zajmuje się porównywaniem ofert zawodowo. Wybiera spośród wielu różnych firm, więc większa jest szansa, że znajdzie taką która najlepiej nam odpowiada. Zamykając się w ramach jednego towarzystwa ma się bardzo ograniczone pole działania. Przepisy dotyczące ubezpieczeń są ustalane na poziomie Państwa, więc zmieniają się tak samo bez względu na ubezpieczyciela. Ja jak najbardziej jestem przekonana co do działania multiagnecji, szczególnie przez internet, gdzie wszystko dzieje się bez zbędnego marnowania czasu http://www.ubezpieczenie.com.pl/
Ja jestem zadowolona z ubezpieczenia w firmie Generali. Agent przychodzi do domu, można też to zrobić zdalnie z komputera. Wszystko jest jasne, klarowne. A ofertę mają wydaje mi się jedną z lepszych na rynku. Sporo osób mam wrażenie ubezpiecza się właśnie e Generali.
Witam serdecznie, jeśli nadal jest Pan zainteresowany tematyką ubezpieczeń na życie, proszę o kontakt pod nr telefonu : 784 976 985
Jestem Doradcą Finansowym i chętnie udzielę Panu informacji których Pan oczekuje.
Pozdrawiam
Evento w Generali to naprawdę dobra opcja. Mają elastyczność jeśli chodzi o częstotliwość spłat. Ubezpieczenie obowiązuje na całym świecie a formalności załatwia się w jedną chwilę.
na stronie podano opcje, ktore zawiera ubezpieczenie evento. Podstawowy pakiet to: śmierć Ubezpieczonego, śmierć Ubezpieczonego w wyniku nieszczęśliwego wypadku, trwałe całkowite inwalidztwo Ubezpieczonego w wyniku nieszczęśliwego wypadku, pobyt Ubezpieczonego w szpitalu w wyniku nieszczęśliwego wypadku, assistance. Ale sa tez dodatkowe umowy do tego ubezpieczenia. Maja naprawde szeroki zakres.
Dnia 2012-09-27 o godz. 15:35 ~Anna napisał(a):
> Nie polecam analizowanie ani porównywanie ubezpieczeń
> osobom , które się tym nie zajmują zawodowo.
Jeżeli robi to tylko jeden człowiek, to pewnie masz rację. Co innego jeśli taką analizę ubezpieczeń wykonuje porównywarka ubezpieczeniowa np. www.comperia.pl Dzięki temu, że mają dostęp do szerokiej gamy produktów oraz wyspecjalizowanych doradców mogą w krótkim czasie dopasować ubezpieczenie do naszych potrzeb i pozwalają zorientować się w istniejących produktach. Dzięki temu kupującemu jest zdecydowanie łatwiej podjąć ostateczną decyzję i omówić ostateczne warunki z wybranym ubezpieczycielem.
ja jednak jestem wierna generali, super opcja jest fundusz kapitalowy, gdzie oprocz ubezpieczenie na zycie, zabezpieczasz sie na przyszlosc gromadzac swoj kapital.
Oferta na rynku polis jest bardzo szeroka dlatego zanim zdecydujemy się na konkretne ubezpieczenie należy przeanalizować przede wszystkim nasze potrzeby. Analizując konkretne oferty warto dokładnie porównać poszczególne parametry, szczególnie zakres ochrony ubezpieczeniowej, czyli wykaz zdarzeń ubezpieczeniowych. Więcej o tym jak mądrze wybrać ubezpieczenie na życie można przeczytać w artykule: