• Idea Expert Autor: ~maKATa [89.229.130.*]
    Witam,

własnie zostałam zaproszona na rozmowe do Idea Expert. firma młoda więc nie ma opinii na ten temat. Ma ktos wiedzę jakie sa podstawy i prowizje bo nie wiem co mam powiedziec. I jak sie pracuje ogólnie?:)
    Pozdrawiam
  • Re: Idea Expert Autor: ~maKATa [89.229.130.*]
    Up:)
  • Re: Idea Expert Autor: ~inferior [89.70.166.*]
    Firma stara i z tradycjami... Trzeba w googlu poszukać troche - jak sie na rozmowe o prace chce isc:)
    Podobno pracuje sie wciaz niezle i możliwosci spore. Znalem takich co u posrednikow szukali azylu od korporacyjnych sandardow, jakosci etc... ale tych podobno tez i u tego posrednika coraz mniej.
  • Re: Idea Expert Autor: ~molewski [37.190.157.*]
    może dlatego, że firma stara to już się sypie. Zdecydowanie nie polecam. To najgorzej zainwestowany rok w moim życiu.
  • Re: Idea Expert Autor: ~Tomek [195.210.25.*]
    Lada moment zrobią to zamo co Open Finance (firma ze stajni pana Leszka Czarneckiego) czyli zwolninia grupowe będzie mniej niż 250 osób ale jedynka z poprzdu będzie...
    Powodzenia...
  • Re: Idea Expert Autor: ~*ja* [178.181.243.*]
    Cześć
    Szerokim łukiem od tej firmy kolezanko szerokim. Z jakimi tradycjami ?? Chyba do wyzysku :)
  • Re: Idea Expert Autor: ~Xcode [83.24.217.*]
    Hm
  • Re: Idea Expert Autor: asia83 [91.209.180.*]
    firma jak wiele innych na rynku, zajmująca się pośrednictwem finansowym. jeśli interesuje Cie praca w banku, to rzeczywiście nie jest to dobry kierunek, bo każdy pośrednik będzie oczekiwać samodzielnego pozyskiwania klientów na rzecz szerokiej oferty produktowej. jesli szukasz rozwijającej się firmy, która ma za sobą wsparcie dużego holdingu, to nic nie tracisz idąc na spotkanie. powodzenia!
    Wielkie dzieki za opinie, tylko jeszcze jedna sprawa: MUSZĘ dać odpowiedź co do warunków finansowych więc jeżeli ktokolwiek mi powie co moge wynegocjować w duzym mieście powyzej 300k mieszkańców to bede wdzięczna. Dozgonnie:)
  • Re: Idea Expert Autor: ~gosc [178.37.16.*]
    Jako doradca do 3 tys podstawy , większość osób odpada po okresie próbnym ze względu na małą sprzedaz , oczekiwania firmy duże i tyle - żadnego wsparcia , firma w okresie ciągłych zmian struktur sprzedażowych i cięć kosztów więc jest koszmarny bałagan w atmosferze korporacyjnych absurdów , oficjalnie jest cudownie ....
    Dzieki wielkie:*
  • Re: Idea Expert Autor: ~Anulka [91.209.180.*]
    Teraz jest ogólne ciśnienie na sprzedaż w bankach i u pośredników i to co słysze od znajomych o innych podobnych firmach to na prawde w IE jest przynajmniej zachowana ''ludzka twarz" i jest tez dużo sygnałów pozytywnych zmian...
  • Re: Idea Expert Autor: ~gość [77.115.232.*]
    sprzedaż to kawałek ciężkiej roboty i mięczaki nigdzie nie mają szans na przetrwanie. albo kochasz to co robisz i dobrze zarabiasz albo poszukaj pracy na ciepłej bankowej posadce. IE ma za sobą historię wielu zmian, nie zawsze trafionych - ale własnie teraz coś zaczyna się wreszcie klarowac i miec dobre ręce i nogi
  • Re: Idea Expert Autor: ~gosc1 [178.37.34.*]
    " dobre ręce i nogi " .... , bez jaj , nikt w holdingu łącznie z zarządem IE nie mają pomysłu co z tym bałaganem zrobić ,
  • Re: Idea Expert Autor: ~Aaa [37.248.255.*]
    Ale to o co idzie
  • Re: Idea Expert Autor: ~Kom [31.175.232.*]
    Dostaniesz 1500 na rękę , a na prowizję nie masz co liczyć ! Bo jak zaczniesz wyrabiać norę to i tak target podniosą!!!
    Na swój koszt będziesz dojeżdżać do9 klientów i latać z ulotkami!!!
  • Re: Idea Expert Autor: ~gość [89.69.243.*]
    jak się nie znacie, to sie nie wypowiadajcie!! liczy sie konstruktywna krytyka, a nie wymyślanie steku bzdur. dla każdej tego typu firmy liczy się obrót, ile zrobią w danym miesiącu. w tych czasach trudno o dobrą pracę która jeszcze daje duże i uczciwe wynagrodzenie, jesli takową znacie to piszcie, chetnie poczytamy. chyba nie pracujecie w ciężko harującej firmie, skoro takie bzdety wypisujecie. ludzie, ruszcie się troche zamiast wszystko negować!
  • Re: Idea Expert Autor: ~Aas [5.172.237.*]
    Hm...
  • Re: Idea Expert Autor: ~IE max [188.121.18.*]
    Niestety w IE jest bałagan od 2011.. duża rotacja w sieci i centrali..
    Realizacja planów nie gwarantuje godziwej zapłaty. Klientów pozyskujesz we własnym zakresie (słupy z ogłoszeniami i zdrapki + telefony z KT). Szkolenia produktowe po łebkach.
    Najważniejsze to sprzedać regulara ... może być nawet komuś w rodzinie..

• Re: Idea Expert Autor: ~gość [89.239.108.*]
    Odradzam, zupełny bajzel, chłam, i oszustwo,.sprzedaż regulara liczy się najbardziej, klientów na najtańszego regulara nazywają :szczurki. Do tego zero własnej bazy, dzwonisz z książki telefonicznej, słupy, zrywki, a nawet stanie między zmianami pod zakładem pracy.szczyt poniżenia.Bajzel taki sam jak w GNB,Idea Banku, Open-ie, Tax Care, Credit Care i Home brokerze. To jedna grupa kapitałowa, jeden szmelc a zmieniaja nazwy i mnożą się bo zakładane są pozwy zbiorowe za struktury za kłamstwo! Poczytajcie na wrobieni w getin.pl
  • Re: Idea Expert Autor: ~gość [89.230.90.*]
    firma w ciągłej reorganizacji, zmiany zmiany zmiany, duża rotacja, przychodzą nowi wprowadzają nowe - regular (szczurki) jak w całej grupie getin to podstawa, jak w korporacji na tyle jesteś dobry jak był twój ostatni miesiąc, szukać klienta, zrywki , zimne telefony
  • Re: Idea Expert Autor: ~jan [217.212.230.*]
    Dnia 2013-02-08 o godz. 14:03 ~gość napisał(a):
    > firma w ciągłej reorganizacji, zmiany zmiany zmiany, duża
    > rotacja, przychodzą nowi wprowadzają nowe - regular
    > (szczurki) jak w całej grupie getin to podstawa, jak w
    > korporacji na tyle jesteś dobry jak był twój ostatni
    > miesiąc, szukać klienta, zrywki , zimne telefony

Co to są zimne telefony?
  • Re: Idea Expert Autor: ~Szczur [83.9.97.*]
    Zimny telefon - dzwonisz do nieznanego gościa (znalazłeś wizytówkę na podłodze w monopolowym) i wciskasz mu regulara. Oczywiście takiego który jest korzystny dla firmy.
  • Re: Idea Expert Autor: ~gość [37.190.157.*]
    masakra. omijać szerokim łukiem....
  • Re: Idea Expert Autor: ~Ewka [95.40.51.*]
    Najrzetelniejsze jest tylko Credit Center. Pan Jacek Proniewicz pomógł mi. Jego pomoc okazała się dla mnie ostatnią deską ratunku.
  • Re: Idea Expert Autor: ~IE-porażka [87.206.148.*]
    Witam!
    Kłamią na wstępie, a więc nie mówiąc prawdy co do wynagrodzeń, dopiero później wychodzi, że po prostu wpuszczają w maliny człowieka. Kolejno to załączniki prowizyjne, a więc jak YETI niby są, ale ich nie widać... Zmuszanie do robienia regularów (szczurków itd itp ;-)). Brak kultury na wyższych szczeblach zarządzania. Ponadto syf organizacyjny i wyzysk na wszelkie możliwe sposoby! Nie polecam pracy w danej instytucji!
  • Re: Idea Expert Autor: ~tomrk [195.210.25.*]
    i przedmowca ma racje nie polecam
  • Re: Idea Expert Autor: ~goscia [178.37.28.*]
    podobno na dniach bedzie połączenie z tax care , jeden bałagan + drugi bałagan = wielki bałagan
  • Re: Idea Expert Autor: ~BB [31.61.131.*]
    Nie polecam...aktualny prezes idea expert nie szanuje ludzi - póki ktoś mu jest potrzebny jest przemiły i pokazuje, ze wie co oznacza wysoka kultura osobista, niestety jeśli pracownik przestaje być potrzebny lub prezes zmienia front to traktuje pracownika jak smiecia....daje duzo obietnic a poxniej jest dokladnie odwrotnie....masakra...
  • Re: Idea Expert Autor: ~przemko [79.186.197.*]
    Z tego co czytałem to Idea Expert połączyła się z All money. Na efekty współpracy trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, ale wydaje mi się, że będzie to owocna współpraca.
  • Re: Idea Expert Autor: ~Winicjusz [89.73.168.*]
    opinie o tej firmie są dobre, mają ciekawe pomysły, ostatnio wprowadzili ułatwienia dla swoich partnerów więc to pewnie kwestia czasu jak pojawią się opinie firm na temat współpracy i jej efektów
  • Re: Idea Expert Autor: ~przemasboss [79.186.225.*]
    Trzeba przyznać, że z tą współpracą to ciekawy pomysł. Myślę, że sporo mikropośredników może z takiej opcji skorzystać tym bardziej że inne firmy, takiej opcji nie mają choć mogę się mylić w tej kwestii.
  • Re: Idea Expert Autor: ~Bolek [77.65.70.*]
    Przemaboss, chodzi o platformę dla partnerów? Szerzej to jest opisane http://prnews.pl/idea-bank/idea-expert-rusza-na-podboj-rynku-mikroposrednikow-3131076.html Wydaje mi się, że pomysł dobry, zwłaszcza dla mniejszych miejscowości, w których często brakuje fachowego pośrednictwa.
  • Re: Idea Expert Autor: enforces [89.228.209.*]
    "Przemaboss, chodzi o platformę dla partnerów? Szerzej to jest opisane http://prnews.pl/idea-bank/idea-expert-rusza-na-podboj-rynku-mikroposrednikow-3131076.html Wydaje mi się, że pomysł dobry, zwłaszcza dla mniejszych miejscowości, w których często brakuje fachowego pośrednictwa. "

Jeśli rzeczywiście dadzą dobre prowizje to nie widzę problemu by większość "wolnych strzelców" zaczęła z nimi współpracować.
    Moim zdaniem w Polsce jest dosłownie z 5 znaczących firm z kredytami. Jedną z nich jest Idea Expert. Tyle w temacie. Pozostałymi nie warto sobie nawet głowy zaprzątać.
  • Re: Idea Expert Autor: ~bolek [46.238.124.*]
    O nie, pośredników jest przecież znacznie więcej. Rację masz chyba tylko w tym, że warto korzystać z usług takich, którzy współpracują z tymi największymi. To zawsze daje gwarancję, że zostaniemy dobrze obsłużeni.
    "O nie, pośredników jest przecież znacznie więcej. Rację masz chyba tylko w tym, że warto korzystać z usług takich, którzy współpracują z tymi największymi. To zawsze daje gwarancję, że zostaniemy dobrze obsłużeni."

Tak. Miałem bardziej na myśli firmy ogólnopolskie, działające w całym kraju. Tak jak właśnie Idea Expert. Osobiście uważam, że tylko duży ogólnopolski pośrednik ma szansę coś sensownego zaproponować.
  • Re: Idea Expert Autor: ~sławko [79.186.203.*]
    Zdecydowanie jest więcej:) Akurat w moim mieście brakuje Idea Expert ale kto wie może dzięki tej platformie to się zmieni:)
  • Re: Idea Expert Autor: ~Rzecznik-Idea-Expert [89.228.209.*]
    "Zdecydowanie jest więcej:) Akurat w moim mieście brakuje Idea Expert ale kto wie może dzięki tej platformie to się zmieni:)"

Witamy,

Idea Expert dysponuje ponad 50 placówkami własnymi oraz rozległą siecią punktów partnerskich. Cały czas też dokładamy starań, aby zasięg działania Idea Expert był jak największy. Zachęcamy do pozostawienia swoich danych w naszym formularzu kontaktowym. Przygotujemy najbardziej optymalne propozycje oraz skontaktujemy Pana z najbliższą placówką lub punktem partnerskim.

Pozdrawiam
    E-rzecznik Idea Expert
  • Re: Idea Expert Autor: ~posrednik [83.27.85.*]
    Dnia 2014-07-23 o godz. 08:29 enforces napisał(a):
    > "O nie, pośredników jest przecież znacznie więcej. Rację masz
    > chyba tylko w tym, że warto korzystać z usług takich, którzy
    > współpracują z tymi największymi. To zawsze daje gwarancję, że
    > zostaniemy dobrze obsłużeni."
    >
    > Tak. Miałem bardziej na myśli firmy ogólnopolskie, działające w całym
    > kraju. Tak jak właśnie Idea Expert. Osobiście uważam, że tylko duży
    > ogólnopolski pośrednik ma szansę coś sensownego zaproponować.
    Co za bzdura...wręcz przeciwnie- najlepsza obsługa jest u małych, NIEZALEZNYCH brokerów, którzy nie mają planów sprzedażowych, parcia na sprzedaż :"regs-ów" i innych lichwiarskich produktów pseudo-inwestycyjnych. Zresztą, najlepiej poznać to po poleceniach i rekomendacjach klientów. Bo tak naprawdę- do dobrego doradcy klient wróci nie ze względu na nazwę czy wielkość firmy, którą reprezentuje, tylko na renomę NAZWISKA. A tę trudno wyrobić zginając kręgosłup (także ten moralny) pod naciskiem korpo-maszyny....Zauważ- wszyscy wartościowi doradcy z OF, TC, HB- już dawno odeszli i pracują wyłącznie na własne nazwisko...
  • Re: Idea Expert Autor: rzecznik-idea-expert [89.228.233.*]
    Witam,

Oprócz Doradców pracujących bezpośrednio w oddziale, dzięki stworzonej niedawno platformie B2B, rozpoczęliśmy szerszą współpracę także z wybranymi zewnętrznymi agentami i mikropośrednikami, którzy działają często w małych miejscowościach, gdzie brakuje oddziałów banków i innych instytucji finansowych.

Pozdrawiam
    Rzecznik Idea Expert
  • Re: Idea Expert Autor: ~franek [79.186.33.*]
    Czy jest gdzieś dostępna lista tych partnerów? Mieszkam w Grudziądzu i tu chyba nie ma waszego oddziału.
  • Re: Idea Expert Autor: ~bolek [46.238.124.*]
    Czym różni się agent od mikropośrednika?
  • Re: Idea Expert Autor: ~kazio [79.186.208.*]
    @posrednik nie zawsze tak jest bo nie wszyscy pośrednicy kierują się pieniądzem. Dobry pośrednik kieruje se dobrem klienta i tak powinno być. Masz racje że renomę trudno sobie wyrobić dlatego IE daje możliwość współpracy by to właśnie zrobić.
  • Re: Idea Expert Autor: rzecznik-idea-expert [89.228.233.*]
    Zgadza się. Chcemy być dla mikropośredników kluczowym partnerem w biznesie, ponieważ doskonale wiemy jaki potencjał drzemie w tego rodzaju firmach. Szczególnie, że co trzeci mały pośrednik działa w miejscowości do 50 tysięcy mieszkańców, gdzie brakuje oddziałów banków i innych instytucji finansowych.

Pozdrawiam,
    Rzecznik Idea Expert
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.175.232.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Idea Expert Autor: ~dora [31.175.232.*]
    Lipa! Nie idz TAM!
  • Re: Idea Expert Autor: ~Karla [37.248.254.*]
    Jasne, najlepiej napisać cokolwiek i nie przedstawić żadnych konkretów. Ja pracuję w Idea Expert od kilku miesięcy i chwalę sobie zarówno warunki, jak i atmosferę pracy. Jeśli ktoś wybiera się na rozmowę - to nie stresujcie się, bo będzie tam miła atmosfera i pozytywne nastawienie do kandydata. Trzymam kciuki za próbujących, a Ty koleżanko... może po prostu spróbuj jeszcze raz? :)
  • Re: Idea Expert Autor: ~Krystian [79.185.249.*]
    Dobra rada jednym słowem. Niepowodzenie na rekrutacji najlepiej opisać słowami, że to oszuści i krętacze... No ale to typowo polskie. Ja tam pracowałem 2 lata i mam miłe wspomnienia. Doświadczenia tam zdobyte pozwoliły mi wspiąć się wyżej w karierze zawodowej i teraz cieszę się z dobrej pracy i niezłych zarobków w jednym z najlepszych banków na rynku :)
  • Re: Idea Expert Autor: ~idea-żenada [31.175.207.*]
    Co to za kredyt , skoro ubezpieczenie jest droższe od kapitału + odsetki ?
    Dyrektorka regionalna alkoholiczka , dyrektorka oddziału puszczalska