PREZES SUMARA korzystając z kasy PÓŁNOC , kupił od innego Sumary Spółke z nieruchomościami i innymi bzdetami ( tzn portal ogłoszeniowy który wyskakuje na 3 stronie w góglach:-)) ) w której trzeci SUMARA jest prezesem....
a moze to ten sam SUMARA...????
RODZINKA SUMARÓW ZROBIŁA INTERES , PÓŁNOC WYCISNIETO Z KASY a teraz bezmózgowcy utopieni na akcjach opowiadają co to za frykasy pólnoc kupiła.. a nic nie wiedzą....
a teraz się okazało, że podbitkę kursu akcji po komunikacie o transakcji zrobił ....... KTO????
PREZES SUMARA kupując przez kilka sesji 100 tys akcji na rynku.....
czyli widać, że mądrzejsi inwestorzy w gównianą transakcję nie uwierzyli...
Mozna być głupim ale żeby aż tak? Czy wiesz jak się nazywa człowiek który pisze w kółko to samo? Po zatym taki z Ciebie Krakowianin jak ze mnie Marsjanin. Sednem dilu jest nieruchomość której na oczy nie widziałeś, a zapewniam Cię ze warta jest tej kasy. Cała jest podnajeta i zwrot z inwestycji obliczony jest na 7do 8 lat. Taki parametr jest uważany za atrakyjny. A jeśli chodzi o okradanie firmy przez samych właścicieli gdzie maja ogromna większość w akcjonarjacie jest kompletna bzdura, wbijcie sobie do głowy ze na te marne procenty będące w wolnym obiegu nIkt nie czycha.Sumerowie przeciwnie maja duże ambicje i chcą wejśc na główny parkiet.Nie wiem w jakim celu macisz drobnym w głowach i wyraźnie namawiasz do wyjścia z akcji.Twoja retoryka jest kłamliwe od początku do konca. Sam fakt ze narzekania koncentrujesz na kupnie portalu który jest tylko ulamkiem wartości całego interesu świadczy ze nic nie widziałeś i tak naprawdę masz w tym swój osobisty interes. Samarytaninem napewno nie jesteś.
ciekawe skąd znasz rzekomą stopę kapitalizacji tej nieruchomości, skoro SUMARY tego nigdzie nie podały....
no chyba, że jesteś pracownikiem spółki albo rodziną SUMARÓW... to by wyjasniało twój optymistyczny ton....
jeżeli jak twierdzisz ta nieruchomość jest tak tanio sprzedana to czemu nie sprzedali jej na rynku komuś za15 mln..... co tak łatwo podarowali kilka baniek spółkce.. PÓŁNOC sprzedając tak atrakcyjnie...???? to dopiero byliby samarytanie...
nie sprzedali bo nikt jej nie chciał w tej cenie... !!!!
a w ten sposób mogli ogołocić POLNOC z kasy co też zrobili....
a teraz prezes po komuniakacie podciąga kurs akcji kupując 100 000 akcji.
co do portalu ogłoszeniowego to sam przyznajesz ze to bzdet.
Jak o czymś nie wiem to nie pisze , tematu portalu nie znam i nie będę rozwijał , za to nieruchomość owszem i wiem ze jest ciekawa inwestycja. Członkiem rodziny nie jestem ale znam osoby zorientowane. W skrócie Sumeriwie są bardzo ambitni i to co było w oficjalnym infie o przyczynach kupna jest w większości prawdziwe. Czasami tak w życiu bywa ze lepiej srebra rodowe zostawić w rodzinie , zwlaszcza ze nożna upiec dwie pieczenia przy jednym ogniu. Oni naprawdę poprzez zwiększenie kapitalizacji majątku chcą wejśc na parkiet i stać się poważna firma.Dla wielu ten ostatni skup może wydawać się dziwny ( zmniejszy płynność) ale podejrzewam ze jest związany z planami gieldowymi.Coś w tym temacie kombinują i spodziewam sie niedługo infa.
co ty tu robisz , przecież sprzedałeś chyba już akcje z tego co sobie przypominam , teraz się ciesz i spadaj , to co piszesz jest bez sensu sami sobie sprzedali na szkodę , przecież mają większość akcji i skoro sami podnieśli kurs ostatnio to nie mają komu ich wcisnąć więc po co , budowali tyle lat niezłą sieć po to żeby teraz to zepsuć , po za tym jeśli budynek nawet jest dużo więcej wart , to myślisz że dzisiaj nieruchomości idą od ręki , dziś trudno mieszkanie sprzedaż , nie wiem ile warta jest ta nieruchomość ale całkiem możliwe że jest kupiona z dużym dyskontem ,dziś na rynku problemem jest płynność i okazji jest mnóstwo , kto ma dostęp do pieniedzy ten stawia warunki dzisiaj ryek jest dla kupujących a sprzedający mogą tylko marzyć o wysokich cenach , bardziej uwierze że kupiono ją tanio niż drogo , twoje argumenty są prostackie więc nie podpisuj się krakowianin bo obrażasz ludzi z Krakowa
po za tym jeśli budynek nawet jest dużo więcej wart , to myślisz że dzisiaj nieruchomości idą od ręki , dziś trudno mieszkanie sprzedaż , nie wiem ile warta jest ta nieruchomość ale całkiem możliwe że jest kupiona z dużym dyskontem ,dziś na rynku problemem jest płynność i okazji jest mnóstwo , kto ma dostęp do pieniedzy ten stawia warunki dzisiaj ryek jest dla kupujących a sprzedający mogą tylko marzyć o wysokich cenach
jak widać po cytacie
no więc sam sobie odpowiedziałeś, że SUMARY opchnęły spółkce PÓŁNOC, nieruchomość, którą mogliby mieć problem sprzedać za rozsądną cenę .... DZISIAJ WARUNKI STAWIA KUPUJĄCY czyli teoretycznie PÓŁNOC NIERUCHOMOŚCI tylko, że tu nie postawiło ...... teraz za 12,5 mln to można kupic dużo lepsze nieruchomości
do krakowianina: mysle ze jestes starsznie zakompleksionym i zawistnym czlowiekiem. zastanow sie nad soba czy nie powinienes pajacu isc do lekarza i o tym porozmawiac. nie masz zadnych argumentow a siedzisz na forum i piszesz glupoty niczym nie poparte i zasmiecasz forum niepotrzebnie. na forum siedza ludzie myslacy i wypowiadajacy sie merytorycznie.
znam od dobrej strony zarzad i p. Sumarow, uwazam ze starsznie ambitni i pracowici ludzie, uwazam ze jesli nawet wlozyli swoje srebra rodowe do spolki to znaczy ze wiedza co robia a ponadto wierza w rozwoj spolki co najwazniejsze. malo kto by zdecydowal sie wlozyc cenne aktywa do spolki. co tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu ze warto inwestowac w ta spolke bo mysle ze kapitalizacja p. Sumarow nie zadawala na poziomie marnych 4 mln zlotych i plany sa znacznie bardziej ambitne i dalekosiezne co nieraz juz udowodnili.
Masz rację, że to jest sposób na wyprowadzenie kasy, często praktykowany przez cwaniaków i oszustów, ale czy tak jest w tym wypadku to czas pokaże. Wtedy bezlitośnie zweryfikujemy dokonaną transakcję.
Czy to wreszcie pójdzie porządnie w górę czy jak zwykle jednego dnia + 10 % żeby następnego zlecieć znowu -10 % bo to co tutaj się dzieje to po prostu krew zalewa, i nie siedzę tutaj od tygodnia czy dwóch tylko dobry czas.