to jest jakas masakracja. ten malek to niezly ananas ze tu nikt dolsownie nikt tym sie nie interesuje. caly popyt to 20 tys akcji czyli 3 tys zlotych. jak ktos chce to jutro moze tu byc jeden grosz
Dnia 2012-09-24 o godz. 23:36 ~krull napisał(a):
> Wyniki świetne, kurs w dół
Dlaczego?
ogólnie to tutaj odwalane są machlojki ekipy bossa
jak przystało na porządną spółkę akcyjną wszystko jest ściśle tajne
- akcje przejmowane są przez tajne podmioty po tajnych cenach
- nieruchomości kupowane są nie wiadomo od kogo, po co, nawet nie wiadomo gdzie dokładnie one są
- to samo tyczy się przejmowanych firm (Paladium): kupowana nie wiadomo od kogo, za ile i w jakim celu?
- teraz znów przejmują jakieś firmy, nie wiadomo jakie, od kogo i po ile
- ma być emisja akcji, też nie wiadomo ile, po ile i dla kogo
itp itd
spółka przejrzysta jak kryształ :))
więc nie ma co się dziwić że nie ma chętnych na te akcje
a z drugiej strony jest takie tutaj zniechęcenie że już gorzej chyba być nie może;
jeśli chcą upchnąć nowe akcje to muszą wpierw czymś się pochwalić, coś ujawnić lub coś obiecać
w innym wypadku nie mają żadnych szans na ich sprzedaż
i pod to można grać
Nic nie będą musieli upychać , bo akcje będa bez pp i będą wydawane za aporty w postacji zorganizowanych przedsiębiorstw. A poza tym założyciele w większości mają akcje po 1 i 2 grosze , a nominał to 1 gr , co na dzisiaj jest idealne dla emisji bez pp. A poza tym kiedy wreszcie przejrzysz na oczy qwerty , zże jest to spółka "rodzinna" , która właściwie nigdy w tej postacji nie powinna znaleźć się na rynku. No ale realia Koya 3 lata temu były zupełnie inne.
powinieneś baniak zmienić nick na podobnie brzmiącą nazwę materiału budowlanego
to by wyjaśniał dlaczego masz problemy ze zrozumieniem prostego tekstu
- w komunikacie wyraźnie napisane jest że będą dwie emisje, jedna aportowa a późniejsza gotówkowa. nie ma nigdzie mowy o tym jaka będzie to emisja
istnieje dużo ryzyko w tym że przy tej pierwszej emisji zrobią nas w bambuko - o czym już pisałem na forum, z powodu tych obaw teraz spadamy
przed drugą emisją powinniśmy poznać więcej szczegółów i odrobić straty
- o tym że ekipa objęła akcje EPI po 1 gr to chyba tylko ty wiesz, bo nigdy i nigdzie nie była podana cena tych transakcji, też już o tym ci pisałem z pytaniem (bez odpowiedzi) o podanie źródła
nawet jeśliby dostali te akcje za darmo to i tak nic to zmienia
przejęli nic nie wartą wydmuszkę z długami a zrobili z niej firmę powiększającą majątek z kwartału na kwartał
potrafisz czytać ze zrozumieniem raporty finansowe?
- nie wiem skąd masz przekonanie, że nie wiem że jest to spółka "rodzinna", czy z moich wczorajszych postów, zwłaszcza tego pierwszego?
tu znów kłania się czytanie ze zrozumieniem
na koniec prośba:
przestań odpowiadać na moje posty, ja znam dokładnie twoją opinię o EPI
"Autor: ~Pi [83.14.170.*], 2012-02-29 09:23
Myślę, że najbardziej interesującą spółką ( i właściwie jedyną wartą przyjrzenia się) na NC jest Epigon - chociaż na razie na to nie wygląda. Szczególnie przy tych cenach.
Ciągle wierzę też w Atona - tu może wydarzyć się wszystko."
Spójrzcie na dzisiejsze notowania Atona, a niedługo zobaczycie na Epigonie coś, o czym będziecie mogli wnukom opowiadać.
I tak się wydarza od trzech lat Drogi Redaktorze. Taka sama lipa na ATO jaki i na EPI. I tak będzie jeszcze długo.
W EPIwWydadzę akcje po 15 gr za przejęte spółki i po 1 gr bez pp dla siebie ....I tyle.
Autor | redaktor [83.14.170.*] 2010-02-19 09:14
Nie dajcie się ubierać cwaniaczkom na górce.
Kierunek na Ekoexporcie jest już dawno określony i jest tylko jeden - duży spadek ceny.
Cel jest jeden - 1 złoty. Niestety.
PS.
Gdy cena spadnie z powrotem w okolice 1 zł. to też nie znaczy, że koniecznie będzie to okazja do zakupów. Wszystko będzie zależało od wielu innych warunków.
Miało być 1 zł a było dwadzieścia parę.......Pomyliłeś sie tylko jakies 20 razy.