Myślę że w małych pakiecikach będą brać z rynku po 5 gr póki co, żeby za dużo nie zamrozić kasy na wypadek gdyby jednak żwirownia wypaliła.
Jeśli ze żwiru będzie klapa, to ruszą po więcej papiera po 6-7 max.
Przy kapitałach własnych 0,037/akcję opłaca się trzem grubym (2 x Ruchwa i InvestCon) wyczyścić drobnicę z akcjonariatu. Wówczas za 10 mln szt wydadzą 600 k zł, a 3 M zł zostanie na dywidendę podzieloną na 90 M szt akcji, co da 0,033 zł/akcję.
Kasa wydana na skup się zwróci z nawiązką.
Dnia 2012-09-25 o godz. 09:24 ~bolek napisał(a):
> dlaczego w dupie??
kto nie sprzeda ten się załapie na
> dywidendę przy scenariuszu jej wypłaty, nikt nikogo nie
> zmusi do oddania papiera..
Chłopie obudź się ,ty już tu rok tak się pocieszasz oślepiony zyskami .
Przez rok chętnych do oddania znajdzie się wielu ,wystarczy że pocisną znów o grosz lub dwa niżej .
nikt z małych nie bedzie czekał ponad rok czy moze coś z tego bedzie
jak by podnieśli na 6 gr to już by dostali te 10 mln
walą w uja na całego z akcjonariuszmai mniejszosciowymi
Dnia 2012-09-25 o godz. 09:55 ~Bolek napisał(a):
> ot, dzikie prawo rynku i większościowych... :-)
Bolek, tak Cię obserwuję od jakiegoś czasu bo siedzę tutaj już 1,5 roku i ty to chyba jesteś brat Leszka Ruchwy.
Bolek nie jest tajemnicą że pomogli spłacić gosciowi hipoteke, juz prawie rok temu jak to jest oprocentowane dla firmy bo mówimy tu o ...mln zł, teraz w RDOŚ jest przesuwanie pasu ochronego , tego cieku wodnego , czy temat zwirowni zamkną do końca roku ? jak myslisz
spłacili, ale z tego co wiadomo nie z pieniędzy ART, przynajmniej taką mama informację, a poza tym nie widać tego w bilansie jako "udzielona pożyczka" czy coś w tym stylu
przy ostatnich załatwieniach w RDOŚ nie było protestów i poszło szybko, jeśli teraz też nikt (np. konkurencja) się nie właduje z jakimś protestem, to decyzja szybko się uprawomocni i temat będzie do wzięcia
Myślę że do końca roku bardzo realne.
UM pójdzie szybko bo ma kasę z wydobycia do podziału z Gminą.
A banki na koniec roku też chcą plany kredytowe wyrabiać co by dyrektory premię wzięły...
Dnia 2012-09-25 o godz. 10:16 ~Bolek napisał(a):
> Myślę że do końca roku bardzo realne.
co by dyrektory
> premię wzięły...
hehe no fajne i widzisz już lepiej akcjonariatowi
a bolek jak sądzisz czy jest taka opcja żeby obecny właściciel żwirowni wział w rozliczeniu akcje skupione przez arte - bo taki cel jest wpisany w komunikacie skupu
Szanse na zakończenie tematu żwirowni w tym roku są takie same jak szanse zakończenia go np. maju czy październiku 2013,powinniście to wiedzieć a akcje i tak skupią tanio I bez pośpiechu.
Taki już urok NC .
Dnia 2012-09-25 o godz. 10:16 ~Bolek napisał(a):
> Myślę że do końca roku bardzo realne.
co by dyrektory
> premię wzięły...
hehe no fajne i widzisz już lepiej akcjonariatowi
a bolek jak sądzisz czy jest taka opcja żeby obecny właściciel żwirowni wział w rozliczeniu akcje skupione przez arte - bo taki cel jest wpisany w komunikacie skupu
Wystarczyło ~20tyś aby zabetonować kurs na 5gr na długi czas.
Bajka o żwirku i muchomorki minęła a teraz powstają złudne nadziej na skup i majaki o dywidendzie.
Ja bym nie wykluczał takiej ewentualności, ale prawdopodobnie bank kredytujący musiałby wyrazić zgodę na taką formę części wkładu własnego kredytobiorcy.
Widze ze kolega do kreatywnych nie nalezy, bo ani swojego nicka nie umie wymyslec, ani poprawnie cudzego napisac. Co za ludzie podszywce. Deon jest jeden prawdziwy kolego i mu do piet nie dorastasz!!.