papiera po 21 groni. Choc pozory robcie i broncie kursu.
Wedlug mnie ci co maja papier od 60-80 groni moze nawet i od 40 ( podobno bylo to dno) chodza w pampersach do szkoly. prease kupcie chociaz ze 100 k, zrubcie zrzute i tak przeciez papier bedzie latal po 5 zeta.
mam sie dobrze, papier zakopany i lezy, jakos nie cykam a wiesz dlaczego:
Bo jak ktos pakuje wpakowal 20 baniek ( podkresle gotowka, nie spolki wydmuszki) w ciagu 2 lat to nie po to by likwidowac dzialalnosc. Choc przyznam sie bez bica nie myslalem ze tak bedzie, myslalem ze max rok bede czekac. Troche sie do przedluza ale niech lezy. Tam oczywiscie cisza brakuje kulku naganaiczy na spadki, takie merytoryczne nie zywcem przepisane z perelki.
Juz ci powiedzialem i moze sie czegosc za darmo nauczysz co ci napisze
-ze wszyskich jajc do kosza sie nie wklada
-nie kupuje sie akcji ktore spadaja
-nie kupuje sie akcji dlatego ze sa tanie
-czeka nas korekta
-nie kupuje sie akcji do ktroych poklada sie wielkie nadzie na wielki szybki zysk
- Nie trzyma sie akcji w koszyku, ktore sa przegrane ( Tu moj blad wynikajacy z wiary)
-wiara ze cos sie dzis jutro itp zmieni
-nie kupuje sie akcji o malej plynnosci
Cos jeszcze. lekcja moja darmowa i niedziekuj.
a teraz pozwolisz ze psychicznie sie nastawie do odpalu rakiety. obgryzam paznokcie bo nie wiem czy wystrzeli.
W obrocie jest ca. 10 mln akcji. reszte ma skok.
I dokacze ci ECard i opisze moj blad.
- spolka ktora robi emisje----> spadek cen akcji ( zrobili ku mojemu zdziwieniu 3 emisje)
- bardzo 0 plynnosc -----> spadek cen akcji
-mialem NADZIEJE ( na poczatku) ze bedzie skup i wezwanie na resze papiera za wieksza cene niz 72 gronie. Ryzyko ----> czesto nie poplaca,
-akcje sa tanie
I co chcesz a teraz napisz mi dlæaczego ta twoja perla ma isc na 5 zeta i wyzej bo niby co:
- bo bedzie druk papiera
-bo wniosa wydmuszki z wycena 10:1
-bo plynnosc na perelce szaleje i jest taka jak na midziaku
-bo jest duzo nadziei wynikajcych z xxx ilosci listow intencyjnych
-bo w kasie spolki jest kasy jak lodu
-bo nie jest bankrutem
-bo silny fundament.
tak tak te argumenty przemawiaja ze spolka bedzie sie piac i bedzie RAKIETA.
Dnia 2012-09-24 o godz. 14:15 ~cph napisał(a):
> W obrocie jest ca. 10 mln akcji. reszte ma skok.
I dokacze
> ci ECard i opisze moj blad.
- spolka ktora robi
> emisje----> spadek cen akcji ( zrobili ku mojemu
> zdziwieniu 3 emisje)
- bardzo 0 plynnosc ----->
> spadek cen akcji
-mialem NADZIEJE ( na poczatku) ze bedzie
> skup i wezwanie na resze papiera za wieksza cene niz 72
> gronie. Ryzyko ----> czesto nie poplaca,
-akcje sa
> tanie
I co chcesz a teraz napisz mi
> dlæaczego ta twoja perla ma isc na 5 zeta i
> wyzej bo niby co:
- bo bedzie druk papiera
-bo wniosa
> wydmuszki z wycena 10:1
-bo plynnosc na perelce szaleje i
> jest taka jak na midziaku
-bo jest duzo nadziei wynikajcych
> z xxx ilosci listow intencyjnych
-bo w kasie spolki jest
> kasy jak lodu
-bo nie jest bankrutem
-bo silny fundament.
> tak tak te argumenty przemawiaja ze spolka bedzie sie piac
> i bedzie RAKIETA.
Tak Cię obserwuję kopenhaga i się dziwię, że tak się męczysz i męczysz, udowadniając wszystkim swoje teorie.
Wg. mnie masz jak najbardziej rację (mówię serio).
Ta spółka to wydmuszka, bez przyszłości , bez pomysłu , itd, itp. Nie wiem po co więc się tak angażujesz . Myślę, że większośc tu umoczonych (między innymi ja), bądź szukających zysku zdaje sobie sprawę , że tu kurs musi zrobić jaki spekulant/ jacyś spekulanci (starzy włąściciele , bądź nowi udziałowcy), bo wszyscy wiemy, że drugi KGHM to to nie jest.
Jednak to, że tu już tylko jeden kierunek "południe" zaprzecza fakt ,że przy kursie 0,8 nie pozbyli się akcji i nie ogłosili upadłości likwidacyjnej, gdzie biorąc pod uwagę brak praktycznie majątku w postaci środków trwałych mogliby ich w pomkę pocałować a kasy dla siebie mieli by dość.
Wię teraz rozgrywają się dwa scenariusze , biorąc pod uwagę że pozbyli się długu:
a)- chcą faktycznie rozkręcić biznes ,aby mieć ciepłe posadki na nastepne lata i udziały w akcjach. Szukają więc konkretnego inwestora i rozpaczliwie wymyślają plan awaryjny. Jednak kurs na tym traci i opinia o firmie. Oni nadal wierzą , że coś da się z tym zrobić.
b)- nie ma szans już tu na nic i interes się zwinie, jednak będą chcieli podpompować kurs i na tym zarobić (i ja tą wersję obstawiam). Przy takich marnych obrotach naprawdę niewiele trzeba, aby to zrobić i przyklasną temu wszyscy tam zebrani (starzy i nowi inwestorzy jak sie dogadają). Jak napisał obecny Prezes ...działania muszą iść w tym kierunku aby zadowolić wszystkie strony....
Dlatego pompka będzie na 200% i tylko raz , więc trzeba być czujnym... no chyba ,że dowiemy się na dniach w oficjalnym infie, że jest mega inwestor (jakiś szejk z Kataru) i sprawdzi się scenariusz nr 1, ale czy ktoś w to wierzy ? .......widzę , że nikt , więc jednak opcja b).
WIęc powtarzam kopenhaga, odpuść trochę- szkoda zdrowia.
moze denerwuje swoimi postami, moze duzo ironi itp. tak jak palacz nie lubi chodzic blisko bilbordow ostrzegajacych przed rakiem pluc tak posiadacz perelek nie lubi przyjmowac rzeczywistosci. Jestem tu bo kiedy dawno dalem sie nabrac an chwyt Harcerza, fakt pozniej go w miare latwo rozgryzlem, zakladajac ze wszystko co mowi i robi to sciema. ostzregalam przed tym lajem i to od dluzszego czasu. Ale wielu widzi w tym monete ze to dobry Omen. Sa w bledzie. Powodzenia
Dnia 2012-09-24 o godz. 15:57 ~CPH napisał(a):
> moze denerwuje swoimi postami, moze duzo ironi itp. tak jak
> palacz nie lubi chodzic blisko bilbordow ostrzegajacych
> przed rakiem pluc tak posiadacz perelek nie lubi przyjmowac
> rzeczywistosci. Jestem tu bo kiedy dawno dalem sie nabrac
> an chwyt Harcerza, fakt pozniej go w miare latwo
> rozgryzlem, zakladajac ze wszystko co mowi i robi to
> sciema. ostzregalam przed tym lajem i to od dluzszego
> czasu. Ale wielu widzi w tym monete ze to dobry Omen. Sa w
> bledzie. Powodzenia
I dalej zaklinac z kumplami rzeczywistosc i pisz ze to jest perla w koronie, niedowartosciowana itp,
Krotko mowiac masz G.. na rachunku i nie wioesz jak z tego wyjsc i komu ten badziew opier...lic stad zaklinanie rzeczywistosci i przerabianie kazdej zlej informacji na super itp.
Napisz o Pendolino czy TGV i peronie to moze sie zleci kilku uczniakow i kupi perelki zamiast fajek.
Na pewno, moze a nie musi,
zbierali z rynku papier po 72 gronie
-I emisja po 72 gronie
-II emisja 45 groni
-II emisja 25 groni
-kupno sieci bankomatow i calej infarstuktury od Ecard.
akcje w nominale 20 groni. wszyskie akcje objete za gotowke, Gotowke kapiszi, nie za udzialy , start up. wydmuszki itp. I pomysl Placisz 20 mln i wywalasz na GPW po 5 groni lub nizej bo brak popytu. Uwazasz ze ludzie w SKOK to Idio..ci. Oni maja tam wladze i dlaczego mieli by sie jej pozbywac. Uwazam ze ecard to gniot i omija wilekim kolem ale igr to super spolka do dymania leszcza, zwlaszcza gdy mu sie sprzedaje ze ktos objal papier w nominale 1,20 a nie pisze za co to objal. Jako zaplate za uslugi za jakis inowacyjny pomysl itp. Ja ci zycze jak Polak Polakowi bys kupowal akcyjki IGR jak piszesz, bo bedziesz bogaty, Audika juz zamowiles w salonie czy jeszcze sie wahasz.
Tak szczerze to Ecard jest według mnie duzo gorsza wydmucha niz IGR bo tam w poruwnaniu do smiesznie niskiej wartosci ksiegowej jeszcze raz tyle akcji jest co na IGR a i pewnie zobowiązania tam maja typu kredyty do spłaty .Igr jest bez długów ,wiec chyba dobrze kopenhaga piszesz że na IGR wzrosty będą