• Ważne! Autor: novianka [85.222.54.*]
    Doczekaliśmy się:

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=37235&ncc_index=&id_tr=1

Teraz tylko czekać na ogłoszenie o WZ i przegłosowanie proponowanych zmian.

Życzę nam powodzenia....
  • Re: Ważne! Autor: ~gringo [83.19.82.*]
    no dobra, jest zawiadomienie, ale co za tym idzie, bo ja nie potrafię tego skomentować i wyczytać coś między literami, ani że będzie dobrze ani o scaleniu.
  • Re: Ważne! Autor: novianka [85.222.54.*]
    Za tym idzie tylko to, że trzech Akcjonariuszy porozumiało się i chce przedstawić pod głosowanie NWZ swoje projekty uchwał odnośnie kwestii połączenia wszystkich dotychczasowych serii akcji zwykłych na okaziciela w jedną wspólną serię M, scalenia (połączenia) akcji i zmiany statutu oraz upoważnienia Zarządu do nabywania akcji własnych w celu umorzenia.

Jest to jakiś ruch, bo od dłuższego czasu nic się na Spółce nie dzieje, stoimy w miejscu bez perspektyw na cokolwiek (brak nawet chętnych na kupno akcji po 1 gr.). Nie oceniam czy jest to dobre posunięcie, bo scalenie wywołuje we mnie raczej negatywne odczucia, ale to, że nie będzie się nic działo przez kolejne kilka lat też nie budzi mojego zachwytu. Jesteśmy trochę w sytuacji bez wyjścia i jeśli Zarząd albo znaczący Akcjonariusz nie ruszy Spółką, to nic się nie zmieni. Co z tego wyniknie - nie wie chyba nikt.
  • Re: Ważne! Autor: ~gringo [83.19.82.*]
    rozumiem, dziękuję za rzeczową odpowiedź, wg. mnie niestety to jest trup, może jedynie będziemy świadkami jakiś spekulacyjnych ruchów, ale to po scaleniu, za dużo akcji jest w obrocie, żeby to rozruszać:(
  • Re: Ważne! Autor: ~xtrader [156.17.35.*]
    Ale to scalenie będzie w stosunku 1:1 w jedna serię M ?
  • Re: Ważne! Autor: novianka [85.222.54.*]
    W sumie to nie wiadomo - w komunikacie nie ma konkretów, więc trzeba czekać, aż do Spółki wpłynie wniosek porozumienia Akcjonariuszy, który będzie spełniał wszystkie wymogi formalno-prawne i Zarząd wyda komunikat o zwołaniu NWZ - wtedy w projektach uchwał będzie jasno określone co z tymi połączeniami serii i scaleniami.
  • Re: Ważne! Autor: ~xtrader [156.17.35.*]
    Ci co wbioskuja to chyba i tak maaj wyższą srednia niz 1 gr
[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.