Tak spokojnie mogę powiedziec o WESTA......... nawet gdyby cena była 3zł to analizując inne spółki z GPW nadal pozostaje skrajnie niedowartościowana...........
10-16 zł w hossie to będzie normalny kurs dla tej spółki a argumenty to:
- branża motoryzacyjna odzyska wigor
- akumulatory to temat tak naprawdę nowych a moze nawet bardziej starych aut... a tych jest pod dostatkiem.........
- ale najbardziej obiecującym wydaje sie byc recykling starych akumulatorów......
No i wizyta Janukowycza............... chyba nie sadzicie że swoją twarzą firmował by watpliwy temat ?
Spółka w II połowie roku oczekuje zwiększonej sprzedaży akumulatorów konwencjonalnych ze względu na odroczony popyt, którego wartość szacuje na 500 - 700 tys. sztuk.(PAP)
Madziu -co to znaczy odroczony popyt? Dlaczego w 2 kwartale ma być popyt -kto je kupi?
do jakich marek samochodów są sprzedawane? jak często wymieniacie akumulatory w samochodach- i od jakich producentów akumulatory kupujecie
do samochodu akumulator raz na jakis czas musisz kupic, szczegolnie jesli mieszkasz na wschodniej ukrainie, syberii, czy w ogole na wschod od buga. kupowac musisz czesciej niz w europie centralnej i zachodniej bo klimat dla akumulatorow gorszy, a i akumulatory tez gorszej jakosci (lepszej byc nie moga bo za drogi bylby to produkt na te rynki). jesli pogoda w danym roku byla lagodna i iles tam akumulatorow, ktore mialo pasc nie padlo, to za kilka miesiecy albo w kolejna jesien/zime one i tak padna, powiekszajac grono akumulatorow statystycznie padajacych. i wot odroczony popyt. jak jedziesz samochodem i nie tankujesz az Ci benzyny nie zabraknie, to nie zaoszczedzasz benzyny, Ty tylko odraczasz zakup (popyt) o jakis okres czasu.
zle zaadresowane pytania - polska nie stanowi poki co istotnego rynku dla westy ale te akumulatory sa nawet tu powszechnie dostepne. a czy Ty wiesz jakiej marki masz akumulator w samochodzie? ja nie mam zielonego pojecia. nie interesuje mnie temat dopoki nie padnie.
Dnia 2012-09-23 o godz. 08:06 ~madzia napisał(a):
> Poza tym tę spółkę fundusze ING OGE,TFI BPH i inne kupowały
> po 11zł więc w te okolice wróci skoro do tej pory nie
> sprzedawały