Witam Futuresku - czas urlopu się skończył i trzeba zabrać się za pracę ;) Życzę wszystkim udanego żonglowania wspaniały piątek. Ps. Nie starcić głowy !!! ;p
Często opóźniają publikację tabeli, gdy były w niej znaczące zmiany, które mogłyby rzutować na wiedzę mniejszych graczy o poczynaniach grubego... :-) A dzień trzech wiedźm już od dwóch, czy trzech rozliczeń odbywa się bez szaleństw, więc i teraz tak może być. Bardziej interesujące jest, że do wczoraj nie było grubego na na nowej serii. Przy poprzednim rolowaniu ujawniło się trzech i proszę jakie mieliśmy wzrosty. Więc może to oznaczać brak wiary do dalszych WIĘKSZYCH wzrostów, ale też "zobaczę, co będzie". Gruby, przy swojej wadze, żeby wejść musi mieć przestrzeń ok. 300 pkt do ugrania...
od 05.09 byłem dwa tygodnie na wakacjach w Afryce i miałem otwarte Lki po 2260 z postawionym stopem Zamknąłem po 2410 w dniu powrotu:). Wakacje się zwróciły ze sporą nadwyżką. Co się takiego wydarzyło, że urosło tyle punktów?. Poza tym ciężko wątek z komentarz futures odnaleźć na forum. Pozdrawiam inwestorów.
O poniedziałku jeszcze nie myśle, ale o dzisiejszej sesji i sterej serii - pare oczek powinno wpaść, a może przy odrobinie szcześcia będzie próba zamknięcia luki ;)
Rok temu dla kasowego rozliczenie było zyskowne.. następne 3kwartały nudne i płaskie. Poza tematem - do Bio Inventions nic nie mam, ale nie nobilituje Waszego wątku, coś nie tak.
ja bym na wygasającej serii dziś nie zajmował pozycji, Bezpieczniej się skupić na Serii Z. Dziś może być duża zmienność i skoro nie ma końca korekty to mogą podejść wig20 pow. 2400 a czy złamią opór to się zobaczy.
Ponieważ pojawiają się groźne pohukiwania niezadowolonych forumowiczów, że piszemy pod jakąś tam spółeczką i chyba jeszcze nikt się za to nie zabrał to jestem w trakcie pisania do administratora portalu...i zobaczymy co mi odpowiedzą
Jak chcecie by się nasza własna zakładka nazywała?
Kontrakty, FW20, Futures, inne
własnie przeglądam zakładki i znalazłem ETFW20L , w lipcu ubiegłego roku popisywał tam kolega bolec-bolcowaty-turboleszcz próbując tam sprowadzić nasze forum. Nazewnictwo faktycznie prawie nasze, ale nie nasze :)
Dla kasowego jesteście bardzo ważni, bo wbrew pozorom na GPW - 'to ogon rządzi psem" /z powodu wyższego volumenu/ - taka specyfika naszego rynku. Inni w tej kwestii też napomykali. Jestem grzeczna :) i zależy mi na nobilitacji Waszego wątku Futures, a przynajmniej nie zejścia oczko niżej ;) .
w porównaniu z tym co się działo podczas Twojego urlopu to teraz jest idealny porządek :)
Prośbę wysłałem, teraz czekam na odezwę ze strony administratora.
Jak dla mnie to wiedźmy przyleciały niezapowiedziane już wczoraj, na naszej banana lubią i mogą pograć niekonwencjonalnie :-)
mała baza więc ulica pewnie w S :-) Na forum też przekonanie, że tylko do rozliczenia i lecimy w dół... Pan Kolany też dziś o czasie na korektę... i tak dalej
nudno na razie. Można popisać. : Co jakiś czas pojawiają się na forum opinie o słabości naszej giełdy w porównaniu do "świata" . A już na CNBC można usłyszeć to niemal codziennie.
Dziwne tylko, że porównują nas do dużych, płynnych rynków. Z kapitalizacją GPW należy raczej spojrzeć na belgię, holandię, węgry czy austrię. A tu już żadnej naszej słabości nie widać.
no cóż, aspirowaliśmy do bycia największą giełdą w regionie i w sumie na tych aspiracjach na razie się skończyło. Teraz pozostało nam tęskne wzdychanie do zmienności i płynności uznanych parkietów. Pozostaje czekać, aż kiedyś zaczniemy doganiać resztę, nie wiem tylko, które to będzie pokolenie inwestorów :-)
Zawsze musimy iść w przeciwoną strone ;) - rozliczenie starej serii może być nieco niżej za to na nowej w przyszlym tyg mozemy zrobić korbe -2600 mnie nie zdziwi ;p
nigdy(?) chyba nie urośniemy do wielkości czołówki.Nie ma miejsca na kolejną dużą giełdę. Przyszłością naszej jest być solidną giełdą regionalną. I to się na razie udaje. Taką giełda chciał być Wiedeń ale wszystko wskazuje na to, że tę pozycję coraz wyrażniej zajmuje GPW.
dwa dni temu to zrobiłem przy różnicy 34 punktów, za szybko zamknąłem jak widać :P dzisiaj moim zdaniem to już chyba za późno bo to troszkę hazard będzie na parę godzin przed rozliczeniem tak się bawić