tak myślę, że skoro spóła ponad rok temu wchodziła na giełdę z emisją po 2 zł a teraz podała bardzo, ale to bardzo dobre wyniki cały czas się rozwija to cena z debiutu wydaje się do przejścia.. skoro przez ten rok nie było żadnego dodruk, ale przy cenie z wczoraj to około 1000% i to wydaje mi się nie realne??? Co o tym myślicie???
znajac historie spolek wiekszosc po debiucie spadała by pozniej kilkukrotnie przebic cene z debiutu.Zaluje tylko ze zapoznalem sie z wynikami dopiero dzisiaj bo teraz bede musial duzo wiecej zaplacic za akcje.
Dnia 2012-09-19 o godz. 09:09 ~cichy napisał(a):
> siedze na AER od poczatku i juz mialo tyle razy rosnac,ze
> nic mnie nie zdziwi jak po 3 dniowej pompce wroci na 30 gr
i oczywiście ,ze tak będzie. przecież widać jak na dłoni ile naganiaczy chce sprzedać pisząc o 1zł. Kto tu jest od roku to pamięta podobne wpisy podczas ostatniej podbitki do 40-50 gr.
Kazdy chce zarobic, to oczywiste, ale popatrz wstecz na powod dlaczego ostatnie wybicie na 60gr zostalo stlumione. Abu Dhabi wrzucil wtedy w rynek 2.5 miliona akcji. Nie bylo sily aby rynek to wszystko wciagnal, to za mala spolka i komunikaty nie takie. Teraz w koncu jest raportowany zysk netto, udane tranzakcje. Nie ma zadnego logicznego wytlumaczenia dlaczego kurs mialby sie utrzymywac na poziomie 20 czy 30 groszy. Troche matematyki i wychodzi ze 60-70gr to i tak bardzo malo.
Poczytaj sobie infa z lipca i sierpnia - to zrozumiesz, dlaczego w marcu nie wzrosło do złotówki.
Dziś nie ma już takich blokad, które mogłyby zatrzymać wzrosty.
Podaj lepiej ile Twoim zdaniem powinna jedna akcja kosztować - i przedstaw swoje obliczenia na bazie analizy obecnego raportu kwartalnego (najlepiej podając do tego wskaźniki c/z i c/wk).
Calkiem mozliwe, choc jest duza szansa teraz na podbicie zlotowki. Poprzednia proba zostala uwalona, Abu Dhabi wrzucil w rynek miliony papieru i zwalil kurs spowrotem na niziny, ale tym razem nie ma kto rzucac. Papier jest juz w duzej mierze rozdystrybuowany pomiedzy drobnice.
Rownie dobrze moze byc pompa na 1 czy nawet 2 pln i kiszenie pozniej na tych poziomach z ewentualna delikatna dystrybucja. Tu nie ma miliardow akcji w rynku, kazdy kurs da sie w miare latwo utrzymac (jesli nikt wielki jak Abu Dhabi nie zarzuci rynku)
dajcie spokuj, chce wam sie dyskutowac z jakims szczekaczem o nicku xxx?
pojawil sie wczoraj gry kurs gwaltownie wzrosl, a biedak xxx zostal z reka w nocniku, i teraz szczeka bo widzi ze kurs na widlach i rosnie a on bez akcji
Dnia 2012-09-19 o godz. 09:44 ~tr.end napisał(a):
> dajcie spokuj, chce wam sie dyskutowac z jakims szczekaczem
> o nicku xxx?
pojawil sie wczoraj gry kurs gwaltownie
> wzrosl, a biedak xxx zostal z reka w nocniku, i teraz
> szczeka bo widzi ze kurs na widlach i rosnie a on bez akcji
jestem tu od bardzo dawna. myślisz ,ze jak ktoś nie pisz to znaczy ,ze go nie ma? wyszedłem teraz za 1/10 tego co mam. tu naprawdę jest syf niezły. bo nawet nie można wyjść z połowy na podbitce.
Dnia 2012-09-19 o godz. 09:44 ~tr.end napisał(a):
> dajcie spokuj, chce wam sie dyskutowac z jakims szczekaczem
> o nicku xxx?
pojawil sie wczoraj gry kurs gwaltownie
> wzrosl, a biedak xxx zostal z reka w nocniku, i teraz
> szczeka bo widzi ze kurs na widlach i rosnie a on bez akcji
no hej :) mam nadzieje, że Wasze dywagacje są realne, bo właśnie "trochę" kupiłam ;) boję się bujania, a od samego zadzierania nosa mam lęk wysokości, więc co dopiero będzie ze mną, gdy wtopie parę tysięcy .. także tego :)