A jak Pan to sobie wyobrazasz Panie Janek? Co roku pokazują lepsze wyniki, zmniejszają dług, zaczynaja płacić dywidende i robią skup akcji, co tu wiecej można zrobić? Jest nowy prezes, wyglada na rozsądnego.
prezes chyba wesoły chłopak, ładnie się uśmiecha. To dobrze, znaczy pewny swego. ale samym skupem kursu się nie dzwignie, nie wiem czemu rynek nie docenia wyników.
trzeba się zasadzić na tę spółeczkę. Obserwuję ja od kilku kwartałów. Trochę obawiałem się przy zmianie prezesa, ale dalej robi wyniki. Widać, że poprzednik zostawił mocne fundamenty.
Ja jestem zasadzony pod korek od nie pamiętam kiedy. Nawet gdybym chciał wyjść, to sprzedając przez rynek pewnie ze dwa lata musiałbym sprzedawać.
Nowego i starego prezesa znam, obaj są ok, a spółka fundamentalnie jest mocna, PR i IR niezły, akcjonariat stały i poważny, może dlatego, że taki stały to kurs i płynność do bani?
Ja już wiem, nikt tej spółki nie rozumie w sensie modelu biznesowego i dlatego nikt nią nie handluje, mało tego nawet o niej nie pisze, nie próbuje analizować. Lipa, chyba tak musi być i ta spółka zawsze będzie wyceniana 5-6 razy zysk.
biznes trudny, trzeba się pochylić, żeby go zrozumieć. ale solidne wyniki, wzrost z kwartału na kwartał plus wypłata dywidendy powinny zwrócić wreszcie uwagę na spółkę.