sory chłopaki i dziewczęta chciałem was poratować i kupić od jakiegoś naiwniaka 800 akcji aLE ŻONA DOPATRZYŁA mi się na konto wycofała zlecenie przelała moje pieniądze na swoje konto a mie opierdoliła od góry do dołu. i kazała wam powiedzieć że ma wasze wypowiedzi na temat wzrostów w głebokiej d.jupie i wam nie wierzy .A ja wam wierze ,ale mam gów no do powiedzenia,czyli życze powodzenia i pozdrawiam
..Nadziej umiera ustatnia ...
Niestety Tylko Prezes, Pan Knabe i Pan Łaskawiec dokupują .
Knabe właśnie podał ,że dokupił w tym roku ponad 2 % i ma18,04% tj 844.300 szt
Prezes Lipka 1.368.224 szt tj.29,23%
Pan Łaskawiec podał w raporcie za 3kw ,że ma ;340 650 tj 7,27%
Czyli ;
Łaskawiec zwiększył z ok 250 000 do 340650 czyli 140 650
Prezes zwiększył o ok 95000
Knabe o ok 90 000
Wszystko w tym roku !! Jaki mieli interes aby kurs był wyższ???
Pytanie kto sprzedawał ???Ponieważ w ich interesie jest aby kurs był jak najniższy - systematycznie dokupują.
Ciagle zwracałem uwagę aby nie sprzedawać po tak niskm kursie Oni i tak by kupowali ponieważ spółka ma fundamenty i perspektywy !!
Moim zdaniem Prezesowi brakuje do 33% jeszcze 3,7% to jest ok 160 000szt zakończy się okres ochrony w drukarniach i wtedy nastąpi przyśpieszenie łaczenie,PR i sprzedaż dużych gruntów w Olsztynie i Białymstoku.
w 2013 na dobre zaczeni przynosić efekt umowa podpisana z Finami na opakowania na 4 lata!!
Razem 4 największych akcjonaruszy posiada;18,04+29,23+7,23 +13,56=68,08%
Dokupią Prezez ok 3,7% pozostali w tym tempie równiez 4-6% i będą mieli ponad 75 % więc co dalej się może stać ?? Wezwaine?? pewnie zrobili by to już dawno tylko skoro tak łatwo idzie im skup w przedziale 5,8-7,30zł to po co ?? przecież wyzwanie aby było skuteczne powinno być powyżej 10 zł!! Wezwanie zrobią jak w 2013 będzie duży zysk do podzielenia i pozostanie mało akcji na FF.
Trochę to mało optymistyczne ale tak uważam i będę czekał z nadzieją ,że dłłługie oczekiwanie i cierpliwość się opłacą.
Mam nadzieję ,że po spzedaży działek i restrukturyzacji drukarń dywidenda bedzie ponad 4zł!!!! a co!! Tak mi wychodzi!
Już słychać ,że w Bzgrafie są dobre wyniki ponieważ pakiet socjalny był tylko rok w przeciwieństwie do Ozgrafu gdzie bedzie jeszcze do 12 2013!
Na koniec czy znacie firmę w której główni akcjonariusze ciągle dokupują akcje a kurs stoi jak zamurwowany?? Przecież akcji nie ma więcej niż 100% !! !Kiedyś się to skończy miałem nadzieję ,że na koniec tego roku ale nie spodziewałem się ,że tylu akcjonariuszy bedzie wywalać na takich pożiomach! Pozdrawiam już mniej optymistycznie !! Wert
witaj wert.widze ze jestes b.konsekwetny i bronisz spolki na watku od lat.mnie zastanawia jedno-skoro naczalstwo od wielu kwartalow kupuje to kto zbil kompap to tych cen\pozdro
Tak to teraz na spółce wygląda.
Pytania jakie tu padły były już nie raz zadawane. Gdybyśmy znali na nie odpowiedzi, no gdybyśmy znali, a na razie pozostają nam domysły. Kto lepiej je sobie przyswoi i skalkuluje sytuacje ten więcej zarobi.
Ja miałem zawahanie przez moment, ale teraz kierunek jest jasny, perspektywy wielorakiego rozwoju bardzo dobre, nowe umowy, sprzedaż nieruchomości ... tylko kurs nie ten. Brakuje mu dwójki na przedzie:)
To zastanów się, który z trzech wymienionych nie zasiada w RN i nie musi informować o KAŻDEJ transakcji to od razu stanie się jasne, kto stoi za trzymaniem kursu.
Knabe senior nie zasiada ale również zaraportował .ponieważ mając powyżej 10% musi to robić zwiększając o 2% raport z 28 11 zwiększył do 18,o.4 % czyli z750 000 do 844 300szt!!! Pozostali zasiadają .To nie to! .
Wychodzę z założenia ,że skoro jestem akcjonariuszem to bronię swojej decyzji ponieważ uważam za bardzo głupie ciągłe krytykowanie i jednocześnie tkwienie w akcjonariacie.Największą <> jest sprzedaż akcji .
Kompap daje możliwości wykazać się w tej materii.
A pisanie na forach o spółce w której się nie pośiada akcji to jest coś czego nie pochwalam -miałem epizod z Bomi tam gość 24 h pisze ale nie ma akcji -podejrzane.!!
Małem sprzedałem straciłem!!
A kto sprzedaje?? i to tyle ?? też się dziwię ale tak bywa, niecierpliwych i inwestujących na krótko było widać dużo A i Prezes nic nie robi aby nagłosnić perspektywy.
Głowni akcjonarusze mają 68% i widać ,że dokupują to mnie napawa optymizmem brakuje mi działań PR Prezesa kiedyć Parkiet ,Tvncnbc PulsBiznesu teraz tylko Poligrafika -wtedy nie było powodu a teraz jest znacznie większy -nawet nie było omówienia wyników za 3 kw?? w Parkiecie (chyba ,że przeoczyłem)
Na koniec grudnia 2011 było 8,70 mam nadzieję ,że chociaż to przebijemy.
Ja pisałem kto według mnie stoi za trzymaniem kursu, a sam stopniowo dobieram na obecnych poziomach, bo czas rozstrzygnięć zbliża się wielkimi krokami.
Lipce brakuje jeszcze ponad 3,5% żeby mieć 33%, które zakłada. Knabe pewnie dojedzie do 20%, Łaskawiec też może jeszcze coś dobierze i FF będzie na poziomie 20-25% czyli niewiele i wtedy pewnie zacznie się dziać dużo.