Na ich stronie jest dostępna wersja komercyjna:
http://www.quazar3d.com/pl/
Wreszcie biznes zaczyna się rozkręcać z najbardziej zyskownym dla firmy produktem.
no niby tak, Quazar w koncu jest, powinno urosnąć - a tu nic !
sprzedaz pewnie juz sie zaczela - tez powinno rosnąc, a tu nic, wrecz spadek kursu
rozstrzygniecia przetargowe tez niebawem - spada !
Jakis gostek dzis sie znudzil wystawil batonika 14k do rozbiorki po 2,15 i cisza
Ja pie....nicze, dokąd to wszystko zmierza ?
Kurs zmierza w dół i tyle. Spółka nie jest w żadnym razie warta te 20 mln, na co wskazuje obecna cena akcji.
Czy naprawdę ktokolwiek myślał, że po wypuszczeniu Quazara firmy się rzucą na ten produkt? Jest kilka innych rozwiązań, co prawda oferujących troszkę mniej wyszukanych funkcji (czyli: potrzebnych promilowi klientów), ale o wiele tańszych, bardziej powszechnych i z ogromnym wsparciem użytkowników. Przykładowo: UDK, Quest czy Unity.
Jedyną nadzieją i3D jest wciskanie Quazara klientom, jako platformy dla ich aplikacji lub tworzenie wewnętrznych aplikacji na tym silniku.
Prawda jest taka, że każdy grał pod wypuszczenie Quazara, a tutaj kicha. Do póki nie pojawią sie konkretne przychody z tego tytuły to wielkich wzrostów bym się nie spodziewał. W mojej ocenie wiekszy ruch na spółce zacznie się na poczatku nastepnego roku. A jak będzie naprawdę.. tego nikt nie wie.
nikt nie zjadł tych 14k akcji - ktoś je po prostu puścił bez opamiętania. Co do samej sytuacji spółki to chyba nikt nie powie, że nie jest rozwojowa i przyszłościowa - ale ciężko na dzień dzisiejszy ja wycenić - z jednej strony produkty, które mogą dać naprawdę niezłe zyski a z drugiej strony słabe wyniki bieżące. Rozsądne w zachowaniu inwestorów jest to, że chyba wszyscy czekają na to co pokaże przyszły rok - kupowane akcje nie są wystawiane na sprzedaż. Natomiast powodów do nachalnego zbierania akcji z prawej na razie brak, więc kupujący powoli uzupełniają koszyczki kupna na niskich poziomach czekając na takich jak ten co dziś i wczoraj puścił 14k akcji...