• Gdzie oni Autor: zyga51 [89.72.93.*]
    Co Łukaszenka ich zamknol ,tak tu cicho to daje nadzieje na wzrosty
  • Re: Gdzie oni Autor: ~wrrr [89.167.52.*]
    tak, w 2015 roku moze i tak
  • Re: Gdzie oni Autor: ~Gecko [217.153.90.*]
    ... Ostatnio napłynęło naprawdę dużo dobrych, przyszłościowych informacji co daje nadzieje na wzrosty już wkrótce. Nowe kontakty przełożą się w końcu na wymierne korzyści. W zanadrzu mamy jeszcze prawdopodobne informacje o dofinansowaniach. A konkretne wzrosty pojawią się najpóźniej wtedy, kiedy swoje akcje obejmie większościowy inwestor i już on się postara o odpowiednie poziomy do upłynnienia towaru na znacznie wyższym poziomie. A okazji nie zabraknie.Ten schemat powtarza się na wielu spółkach (ostatnio na Inventi - proponuje zerknąć na wykres). Miałem tam trochę akcji, ale sprzedałem zdecydowanie za szybko - nie spodziewałem się, że będzie aż taka pompa. Bez porządnej akcji nie sprzeda nawet jednego procenta bez dużej straty. Więc spoko, ja na razie zbieram od niecierpliwych i czekam na właściwy czas.

Pozdrowienia
  • Re: Gdzie oni Autor: ~zyga51 [89.72.93.*]
    Dnia 2012-09-13 o godz. 14:59 ~Gecko napisał(a):
    > ... Ostatnio napłynęło naprawdę dużo dobrych,
    > przyszłościowych informacji co daje nadzieje na wzrosty już
    > wkrótce. Nowe kontakty przełożą się w końcu na wymierne
    > korzyści. W zanadrzu mamy jeszcze prawdopodobne informacje
    > o dofinansowaniach. A konkretne wzrosty pojawią się
    > najpóźniej wtedy, kiedy swoje akcje obejmie większościowy
    > inwestor i już on się postara o odpowiednie poziomy do
    > upłynnienia towaru na znacznie wyższym poziomie. A okazji
    > nie zabraknie.Ten schemat powtarza się na wielu spółkach
    > (ostatnio na Inventi - proponuje zerknąć na wykres). Miałem
    > tam trochę akcji, ale sprzedałem zdecydowanie za szybko -
    > nie spodziewałem się, że będzie aż taka pompa. Bez
    > porządnej akcji nie sprzeda nawet jednego procenta bez
    > dużej straty. Więc spoko, ja na razie zbieram od
    > niecierpliwych i czekam na właściwy czas.

Pozdrowienia
    Ale to zbieranko slabe zero transakcji ,maly pakecik mam i zalozylem ze ponizej 1zl nie sprzedam
    ... ja mam trochę większy pakiecik (choć oczywiście bez przesady) i też zakładam, że jedynka tu się pojawi na dobry początek. I fundamentalnie i spekulacyjnie widzę wyższe poziomy. A że na razie nic się nie dzieje - trudno co robić. Ma to i swoje dobre strony. Niecierpliwi oddają papier ze znaczną stratą - ja mam czas i z tego korzystam. Ludzie nic o spółce nie wiedzą. Na NC jest już ponad 400 papierów. Zainteresują się, kiedy na Emitencie pojawi się super info, albo kurs zacznie dynamicznie rosnąć.
    Brac póki tanio po weekedzie moz byc miłe zaskoczenie ,pakiecik trzymam, reszte mam na BGE I BABACH. pozdrawiam
  • Re: Gdzie oni Autor: ~parkietowiec [85.89.168.*]
    O który dokładnie weekend ci chodziło? O ten za rok czy o ten sprzed roku? Niby z czego mają być te wzrosty? Z tych komunikatów, które wypluli w ostatnich dniach? Weź przestań, bo ze śmiechu spadnę z krzesła.
    Dnia 2012-09-17 o godz. 13:39 ~parkietowiec napisał(a):
    > O który dokładnie weekend ci chodziło? O ten za rok czy o
    > ten sprzed roku? Niby z czego mają być te wzrosty? Z tych
    > komunikatów, które wypluli w ostatnich dniach? Weź
    > przestań, bo ze śmiechu spadnę z krzesła.

Misja Gospodarcza
    data publikacji: 10 września 2012
    W dniach 6-13 września 2012 r. osoby reprezentujące KCSP S.A. przebywają z misją gospodarczą na Białorusi. Cel wyjazdu dotyczy promocji rozwiązań Spółki dla inteligentnych pomiarów mediów (Smart Metering) oraz nawiązania współpracy technologicznej z firmami na Białorusi. Przedstawiciele KCSP spotkają się m.in. z przedsiębiorstwami produkującymi rozwiązania pomiarowe dla branży energetycznej oraz systemy kontrolne i automatyki dla HAN (Home-Area-Network). Białoruś, Ukraina oraz Rosja są dynamicznie rozwijającymi się rynkami, którymi zainteresowana jest Spółka w zakresie współpracy gospodarczej oraz sprzedaży swoich rozwiązań.
    A ten post to odnoście czego? Że niby to miało rzucić na kolana? No to rzuciło bo kurs znów ociera się o 28 groszy. W sumie aż dziw, że nie jest niżej skoro nie dostali żadnej dotacji, powiększyli zobowiązania, a przychody bliskie zera.
  • Re: Gdzie oni Autor: ~kdjnewk [77.223.197.*]
    ty tu jeszcze piszesz ciemniaku ? z tego co wiem to w zyciu nic nie osiegnales i zostalo ci tylko pisanie po forach :D jak nie podloga to bankier haha ale niezle sie lansujesz na tradera i biznesmana haha :) jestes zwykly golodupiec co duzo szczeka :)
    Błąd, od prawie roku piszę, że kurs będzie spadał i spada. Póki co mam rację, a w tym czasie spółka nie pochwaliła się najmniejszym sukcesem, który przełożyłby się pozytywnie na jej notowania. Ile dziś kosztuje? 27 groszy?
    Technik, daj spokój. Po pierwsze nie pisz, że nie dostali dofinansowania/dofinansowań, bo nie było w tej sprawie komunikatu/komunikatów i w chwili obecnej nic nie wskazuje na to, żeby mieli ich nie dostać. Procedury trwają długo i na tą chwilę to wszystko. A pozostałe komunikaty napływające ze spółki w ostatnim czasie, świadczą o tym, że w mają sporą szansę nie tylko na krótkoterminowy spekulacyjny wzrost notowań (np. pod dofinansowania), ale przede wszystkim na długoterminowy, fundamentalny będący wynikiem nawiązanych licznych kontaktów handlowych i zainteresowania ich produktami.

Po drugie wybacz, ale jak możesz pisać, że miałeś rację w kwestii kursu KCSP, skoro masz (jak na tą spółkę) naprawdę duży pakiet akcji, których aktualna wycena jest dobrych kilkadziesiąt procent niższa niż średnia cena zakupu?
  • Re: Gdzie oni Autor: ~parkietowiec [83.5.0.*]
    A nie miałem racji, że kurs będzie bliżej nominału niż 1 zł :-) :-) :-) Co mają do tego moje inwestycje? Jakbyś siedział w moim portfelu :-) :-) :-)
    Tak w niektórych kwestiach miałeś rację. Pewnych rzeczy nikt z nas nie mógł przewidzieć. Ale mam nadzieję, że oboje wyjdziemy z inwestycji na plusie. Naprawdę jest na to szansa. Byłem/jestem na Invenity i StockInfo i na obu tych spółkach wejście do obrotu nowych akcji oznaczało/oznacza (wbrew powszechnej obawie) duże wzrosty, a nie spadki. Taka specyfika NC, że jak ktoś obejmuje dużą pulę akcji, to nic z nimi nie zrobi bez odpowiedniego przygotowania gruntu pod ich upłynnienie. Więc tego obu nam i innym akcjonariuszom życzę i pozdrawiam.
  • Re: Gdzie oni Autor: ~kcspesek [78.88.161.*]
    nowych chętnych na zakupy brak!!
    Ci co maja liczą na Co:))
[x]
KCSP 16,67% 0,07 2014-02-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.