Rozumiem, że pierwszy sygnał jaki miałeś był krótkoterminowy a obecny sygnał jest potwierdzeniem poprzedniego niejako zwiększając jego moc i zakres na średnioterminowy.
Co rozumiesz przez sygnał krótkoterminowy? Sygnał który powinien się rozwinąć np w ciągu 5 dni? A co średnioterminowy np. w ciągu 4 tygodni?
to chyba u ciebie w systemie mnie uczono ze przedział czasu determinuje z jakim trendem mamy do czynianie , :krótkieto te do kilku dni , srednie to te do kilku miesiecy a te długie to ponad rok
problem w tym, że to co napisałeś jest prawdą, tyle że nieużyteczną.
W tej metodzie, którą stosuję nie wiadomo jak długo potrwa trend.
Wiadomo to dopiero jak się skończy.
Trend średnioterminowy (od sygnału do sygnału) może trwać kilkanaście dni albo kilkanaście miesięcy. Ważniejsze jest jednak to, że niezależnie ile będzie trwał, ma się jasne sygnały K i S. A to już jest wiedza użyteczna.
jest bardzo uzytecza chocby po to by zobaczyc jaki jest trend dominujacy najwazniejszy długookresowy najwyzszego stopnia , i ze trzeba uwazac grajac przeciw niemu
niewiem jaki emaciek stosuje sygnały ale teraz na petrolu nie ma trendu macie boczniak dla mnie sygnałem bedzi eprzebicie 1,24 a narazie reszta to tylk opobozne zyczneia
Maciej -nieladnie- znow nie informujesz o sygnale sprzedazy dla trendu średnioterminowego Wg metody którą stosujesz . ktory powstal po dzisiejszej sesji