potwierdzenie sypacza
http://biznes.pap.pl/NSE2/pl/index/newsInfo/638168,internet_group_sa_transakcje_dot._akcji
to chyba pierwsza tura była...co za jelenie
7 wysypali 600k akcji, a 8 pewnie resztę czyli te około 500k, gratuluję kurs tak dynamicznie już raczej nie spadnie bo jednego sypacza mniej. Jeszcze JRW może zapewnić nam taką niespodziankę jak wysypanie akcji.
przeciesz pisalem ze idmsa sypie !!! sypia wszedzie gdzie tylko maja akcje bo ratuja sam idmsa i kupuja pewnie akcje przed walnym :) chca przeglosowac sobie emisje i zrobic po 0,10 groszy hahaha to sie przelicza bo nikt tych akcji im nie kupi zaden inwestor nie bedzie bral akcji idmsa no chyba ze po 0,10 groszy i tak nie beda chetni bo po co im akcje bankruta :))) prezesiki stracily kase a teraz sobie chca nadrukowac haha tylko zapomnieli chyba ze nikt tego nie tknie im :))) inwestorzy zapamietali ich i to bardzo dobrze na innych spolkach rowniez bo sypali caly czas zeby sie ratowac hahaha idmsa upadnie jak nic bo nikt tego nie kupi juz!!!i na bruk z nimi !!! Intergroup spokojnie zacznie rosnac bo papier poszedl w mocniejsze rece kwestia czasu tylko sypacze z idmu sie skanczyly !!!
widać jak przez wcześniejsze sesje podciągają kurs... a następnie zjazd 28 na 25... sypanie akcji na tych poziomach jest o tyle dziwne, że przecież mogli bez problemu wywalić wcześniej (powyżej 30) i mieliby średnią nie 25 ale conajmniej 29... różnica spora przy ilości 1 mln akcji.
za 250 000 zł to dużo dla ciebie? może na poziomach 45-50 gr moglibyśmy się zastanawiać, teraz to myślę, że każdy po trochu wydziobał dla siebie i czeka na odbicie...
na IDMie też wysypali się powyżej 30 gr... nie ma żadnego infa wbrew tym, co twierdzą, że sprzedają inne akcje, żeby dokupić IDM... nie ma infa o zwiększeniu zaangażowania w IDMie... poza tym żeby zarejestrować akcje na walne trzeba je mieć z większym wyprzedzeniem... zaczyna mi to śmierdzieć na kilometr. ich 1,2 mln akcji to śmieszna ilość... nie wiem kim trzeba być, żeby robiło to jakieś wrażenie. 2 sesje i pozbyli się tego :) Na spółce, gdzie 200 tys zł to średnia... no maskara... trudno, do końca września się wyjaśni.
do agenta - moze masz racje ,a moze niekoniecznie
widziales arkusz jak sie to walilo - tego ulica moze troche skubnela ale chyba przechwycili to wiekszosci ci co wiedzieli co sie swieci, a wyglada ze jednak wiedzieli.
tu nie bylo po pare kilo tylko po 50 czy jkaos podobnie
wiem ze to niewielka kwota PLN ale chyba papier jednak w wiekszosc i trafil tam gdzie powinien
jeszcze raz napisze - ktos wiedzial ze idm bedzie sypał i ktos nie bardzo wiedzial czy moze cos z tym zrobic
ale moze sie niedlugo o tym dowiemy
A mnie trochę rozbawiło stwierdzenie, że także te 600 tys. sprzedali "jako animator" oraz, że IGR nie wie, ile teraz akcji ma IDM...
Wiadomo, że takie sformułowanie nadawało się do malutkich codziennych transakcyjek, ale to, że jedna ze stron Porozumienia pozbyła sie połowy swoich akcji, nazywają działalnością animatora... bez komentarzy ;)
A moja generalna refleksja - w końcu od paru dni nie jest nudno:)
Najgorsze jest to że wszyscy myślą że ktoś to odbierał a spójrzcie że pojawiło sie wielu nowych co kupiło na tych poziomach licząc na zarobek.Aż boje sie pomyślec co będzie jak zaczną robic emisje.O wezwaniu też pewnie mozna zapomniec bo skoro sie wysypali to zeszli poniżej progu no ale na to info musimy poczekac wtedy sie okaże.
idm od dluzszego czasu jako animator zaniżał kurs, teraz przyspieszyli. Pamietajcie, ze wg prawomocnego układu po wniesieniu aktywów będą musieli ogłosić wezwanie. Wg mnie o to własnie jest ta gra, inaczej złamasy z iDMu poradziły by sobie z podbitką i dystrybucja na innych poziomach