• super info Autor: zyga51 [89.72.93.*]
    Raport bieżący
    Zarząd BGE SA informuje o zawarciu znaczącej umowy, dotyczącej dostaw oleju rzepakowego pochodzącego spoza Unii Europejskiej. Szacunkowa wartość obrotu, jaki spółka BGE S.A. osiągnie z tytułu zawarcia tego kontraktu do końca roku 2012 to ok. 50 mln zł.

Zawarcie tej umowy stanowi kontynuację działalności handlowej na rynku biomasy, która to działalność zapoczątkowana została przez Spółkę w sierpniu b.r.

Kryterium uznania umowy za znaczącą jest relacja wartości przedmiotu umowy do kapitałów własnych Emitenta.

Podstawa prawna:
    Podstawa prawna:
    §3 ust. 2 pkt 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
    Podpisy osób reprezentujących spółkę:
    12.09.2012 Dariusz Pawłowski Prezes Zarządu
  • Re: super info Autor: ~mms [83.21.70.*]
    druga umowa na 50mln czyli na 2 półrocze mają już przychody na 100mln!
    a to chodzi po 0,2x - czas na zmiane kodu!

tylko kto wysypuje po takim infie??
  • Re: super info Autor: zyga51 [89.72.93.*]
    chyba nie czytaja
    trochę tego dużo tam stoi...może jednak któryś z dwóch Panów powyżej progu się skraca jako, że następuje zmiana właściciela spółki...

ale dobrze by było przejść te 24 grosze bo inaczej kiepsko to bedzie wygladało a cena jak na razie śmieszna...

jest jeszcze możliwość, że specjalnie trzymają tak nisko kurs aby taniej wyemitować nowe akcje...
    no i już wystawiają niżej...chyba nie mamy co liczyć na normalne poziomy do walnego...
    a tu 100mln przychodu i około 2 mln zysku a spółka wyceniana na 1,6 mln!!

chore...
  • Re: super info Autor: ~Niki [77.253.112.*]
    Nie chciałbym się mądrzyć i mogę się mylić ale moim zdaniem na razie to żadnej emisji nie będzie. To co ma być zrobione to ustanowienie upoważnienia do podwyższenia kapitału w ramach kapitału docelowego z możliwością realizacji do końca 2015 roku. Jak napisali robią to dlatego, że z końcem roku kończy się taka możliwość i przy okazji walnego załatwiają również i tę sprawę.
  • Re: super info Autor: ~BOSS [78.147.55.*]
    ci co zbierali do 21 groszy teraz czekaja
    Ten co chce przystopować wzrostu bo jeszcze się nie nałykał po taniości. Gorzej jak przyjdzie ktoś inny i to sprzątnie ale wtedy tu się dopiero zacznie zabawa na całego.
    zastanawiające jest tylko czemu nie ma informacji w depeszy kiedy podpisali tą umowę?!
    to nie jest to odgrzewane info sprzed miesiąca??
    bo jeśli tak to znaczy, że chcą akcje opylić...

a jeśli nie to kto przy zdrowych zmysłach to sprzedaje przy wycenie firmy na 1,6mln a przychodach rzedu 100mln??
    To jest zupełnie inny kontrakt, przynajmniej tak mi to wygląda. Tu jest mowa o zawarciu umowy i o tym, że jest to kontynuacja działalności na rynku dostaw biomasy rozpoczętej przez spółkę w sierpniu. Poprzedni komunikat mówił, że w sierpniu przychody wynikające z kontraktu (zawartego wcześniej o czym było w jeszcze wcześniejszym komunikacie) wyniosły ponad 5 baniek przy czym nie był to cały czerwiec. Z tego pierwszego kontraktu do końca roku ma być 1 mln zysku, a ponieważ wartość jest podobna to mam nadzieję, że tu nie będzie mniej więc do końca roku spółka na dwóch kontraktach wygeneruje około 2 bańki zysku i zaczyna być rentowna. To oznacza, że jej szanse na pozyskanie finansowania na budowę biogazowni rosną ponieważ z zysku będzie miała na wkład własny. A ludziska się zlecą jak papier będzie po 50 groszy - zawsze tak jest. Na razie, spokojnie i bez rozgłosu można brać ile wlezie.
    i to właśnie z lekka martwi , że można brać ile wlezie...przed infami to rozumiem ale po to już dziwnie wyglada...
    przydałaby się tutaj jakaś silna ręka...bo bez tego chyba dalej zostaniemy na tych śmiesznych poziomach...
  • Re: super info Autor: ~boss [78.147.55.*]
    silna reka sie znajdzie jak ekipa napelni wory nie mozna dac na kupno odrazu 500.000 tys akcji bo zaraz sie kapna ze zbieraja i cena pojdzie w gore madry wie oco chodzi

lepiej kupic 500 tys akcji przez miesiac za bezcen

to mi lepiej powiedz kto z taką chęcią oddaje akcje po 0,24 bo już poszło 170k a końca nie widać...
    ciszej nad tym papierem a bedzie super za duzo tu myslenia a malo merytorycznego rozumowania
    więc napisz merytorycznie skąd ta podaż na 0,24;)
    Z fusow nie bede wrozyl , nie pierwsza spolka co sie takie glupoty wyprawia po takim infie
    chciałem dobrać ale niestety wygląda to na dystrybucje...225k a to stoi w miejscu...ktoś ewidentnie wychodz więc nie ma się co kopać z koniem i trzeba poczekać az się wypróżni - może na jeszcze taniej;) a tymczasem trzeba pozarabiać gdzie indziej...
    Popieram. Jak na razie więcej nie wciągam, za krótki jestem.
  • Re: super info Autor: ~ela [178.42.61.*]
    a ja symbiolicznie zakupiłam :)
    jak tam Niki, trzymasz baby za cyce jeszcze? :) ja jeszcze tak :)
  • Re: super info Autor: ~BOSS [78.147.55.*]
    KTO ODAJE PO 24GR CI CO ZAKUPILI PO 3GR ,4GR

JAKBYS MIAL 500% ZAROBKU I POTRZEBOWAL PIENIEDZY TO BYS CZEKAL NA 1000% PAZERNY 2X TRACI SAM ODAM NA 500% ZYSKU

• Re: super info Autor: ~BOSS [2.98.242.*]
    A MOWILEM TRZEBA BYLO ZBIERAC DO 21 GROSZY
    Cześć Ela jasne, że trzymam je za wszystkie słodkie zakamarki i wypukłości. A jak tu trafiłaś?
  • Re: super info Autor: ~ela [178.42.61.*]
    bge miałam już kiedyś podczas sierpniowej jazdy, ale bardzo nieprzewidywalny papier, wyrzyciłam z 1 gr. starty, dziś patrzę na obrót, czytam info - wow! więc troszkę uszczknęłam. Czy dobrze to zobaczymy....
    Masz rację, zobaczymy jak będzie. Do wyników za Q3 jeszcze dwa miesiące a w nich już powinno być trochę widać z tego kontraktu co się zaczął w sierpniu. Za dużo to to nie będzie. A może do tego czasu coś jeszcze dojdzie.
  • Re: super info Autor: ~ela [195.117.128.*]
    na razie spoko, Niki, gratuluję intuicji, ale zobaczym,y co dalej :)
    boje sięj jednak że zaraz ustawia gdzieś batony i będą walić jak wczoraj bez opamiętania. Ale jakby codziennie te wywalanie było o 5 gr. wyżej i podaż by była to nie mam nic przeciwko :)
  • Re: super info Autor: ~mms [83.23.55.*]
    no i dzisiaj wali z 0,30...ciekawe ile tego ma bo oddał już z 500k...
  • Re: super info Autor: ~ela [195.117.128.*]
    2 Nikiel Janusz 13.81% 960,000
    3 Pawłowski Dariusz 13.09% 910,000

ciekawe który to taki :)
  • Re: super info Autor: ~ESZZ [83.7.147.*]
    GENIALNE INFO 50MILINÓW ZŁOTYCH !!!!
  • Re: super info Autor: ~żyd [178.212.165.*]
    kontrakt na 50 mln a wartość rynkowa niecałe 2,5 bańki , to jest chyba żart losu , krótko(zakopać towar ) .
  • Re: super info Autor: ~raf [62.61.37.*]
    tu kolega Mms pisał wcześniej, że w tym roku to już suma 100 mln za kontrakty...
[x]
BGE 0,00% 0,05 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.