Raport bieżący
Zarząd BGE SA informuje o zawarciu znaczącej umowy, dotyczącej dostaw oleju rzepakowego pochodzącego spoza Unii Europejskiej. Szacunkowa wartość obrotu, jaki spółka BGE S.A. osiągnie z tytułu zawarcia tego kontraktu do końca roku 2012 to ok. 50 mln zł.
Zawarcie tej umowy stanowi kontynuację działalności handlowej na rynku biomasy, która to działalność zapoczątkowana została przez Spółkę w sierpniu b.r.
Kryterium uznania umowy za znaczącą jest relacja wartości przedmiotu umowy do kapitałów własnych Emitenta.
Podstawa prawna:
Podstawa prawna:
§3 ust. 2 pkt 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
Podpisy osób reprezentujących spółkę:
12.09.2012 Dariusz Pawłowski Prezes Zarządu
no i już wystawiają niżej...chyba nie mamy co liczyć na normalne poziomy do walnego...
a tu 100mln przychodu i około 2 mln zysku a spółka wyceniana na 1,6 mln!!
Nie chciałbym się mądrzyć i mogę się mylić ale moim zdaniem na razie to żadnej emisji nie będzie. To co ma być zrobione to ustanowienie upoważnienia do podwyższenia kapitału w ramach kapitału docelowego z możliwością realizacji do końca 2015 roku. Jak napisali robią to dlatego, że z końcem roku kończy się taka możliwość i przy okazji walnego załatwiają również i tę sprawę.
Ten co chce przystopować wzrostu bo jeszcze się nie nałykał po taniości. Gorzej jak przyjdzie ktoś inny i to sprzątnie ale wtedy tu się dopiero zacznie zabawa na całego.
zastanawiające jest tylko czemu nie ma informacji w depeszy kiedy podpisali tą umowę?!
to nie jest to odgrzewane info sprzed miesiąca??
bo jeśli tak to znaczy, że chcą akcje opylić...
a jeśli nie to kto przy zdrowych zmysłach to sprzedaje przy wycenie firmy na 1,6mln a przychodach rzedu 100mln??
To jest zupełnie inny kontrakt, przynajmniej tak mi to wygląda. Tu jest mowa o zawarciu umowy i o tym, że jest to kontynuacja działalności na rynku dostaw biomasy rozpoczętej przez spółkę w sierpniu. Poprzedni komunikat mówił, że w sierpniu przychody wynikające z kontraktu (zawartego wcześniej o czym było w jeszcze wcześniejszym komunikacie) wyniosły ponad 5 baniek przy czym nie był to cały czerwiec. Z tego pierwszego kontraktu do końca roku ma być 1 mln zysku, a ponieważ wartość jest podobna to mam nadzieję, że tu nie będzie mniej więc do końca roku spółka na dwóch kontraktach wygeneruje około 2 bańki zysku i zaczyna być rentowna. To oznacza, że jej szanse na pozyskanie finansowania na budowę biogazowni rosną ponieważ z zysku będzie miała na wkład własny. A ludziska się zlecą jak papier będzie po 50 groszy - zawsze tak jest. Na razie, spokojnie i bez rozgłosu można brać ile wlezie.
silna reka sie znajdzie jak ekipa napelni wory nie mozna dac na kupno odrazu 500.000 tys akcji bo zaraz sie kapna ze zbieraja i cena pojdzie w gore madry wie oco chodzi
lepiej kupic 500 tys akcji przez miesiac za bezcen
chciałem dobrać ale niestety wygląda to na dystrybucje...225k a to stoi w miejscu...ktoś ewidentnie wychodz więc nie ma się co kopać z koniem i trzeba poczekać az się wypróżni - może na jeszcze taniej;) a tymczasem trzeba pozarabiać gdzie indziej...
bge miałam już kiedyś podczas sierpniowej jazdy, ale bardzo nieprzewidywalny papier, wyrzyciłam z 1 gr. starty, dziś patrzę na obrót, czytam info - wow! więc troszkę uszczknęłam. Czy dobrze to zobaczymy....
Masz rację, zobaczymy jak będzie. Do wyników za Q3 jeszcze dwa miesiące a w nich już powinno być trochę widać z tego kontraktu co się zaczął w sierpniu. Za dużo to to nie będzie. A może do tego czasu coś jeszcze dojdzie.
na razie spoko, Niki, gratuluję intuicji, ale zobaczym,y co dalej :)
boje sięj jednak że zaraz ustawia gdzieś batony i będą walić jak wczoraj bez opamiętania. Ale jakby codziennie te wywalanie było o 5 gr. wyżej i podaż by była to nie mam nic przeciwko :)