• Wkrótce obligatariusze zażądają wykupu obligacji bo nikt nie obejmie Autor: ~Niki [77.255.54.*]
    papierów po 2,2 ani po 3,1 przy obecnym kursie, szczególnie jak praktycznie nie ma możliwości zbycia pakietu 10 tys. akcji (a byłoby tych nowych ze 2 mln) bez zabicia kursu. W dodatku z szumnych zapowiedzi złożenia prospektu emisyjnego do końca I-szego półrocza 2012 nici i nie ma na ten temat słowa więc przejście na główny parkiet można sobie włożyć między bajki. Spółki z portfela nie są wprowadzane na parkiet. Papier miał swoje 5 minut (które trwało kilka miesięcy), wzrósł z 30 groszy do ponad 4 zeta i teraz wróci na grosze bo koszty finansowe zrobią swoje (ca 700 tys. odsetek rocznie) a przychodów żadnych i aktywa trzeba będzie zacząć sprzedawać bo ich przeszacowaniem wynik może się i zrobi ale odsetek się nie zapłaci ani obligacji (5 baniek) nie wykupi. Jak będzie poniżej 50 groszy to może się ponownie zainteresuje. Szkoda kisić kasy więc tyle w temacie.
  • Re: Wkrótce obligatariusze zażądają wykupu obligacji bo nikt nie obejmie Autor: ~Don Alvaro [93.137.151.*]
    To super...a mi sie tam zdaje ze do konca roku tu 5 zeta peknie....papa NIKI papa.
  • Re: Wkrótce obligatariusze zażądają wykupu obligacji bo nikt nie obejmie Autor: ~Niki [83.6.189.*]
    Wiem, wiem jesteś wielki Don Alvaro, szczególnie jak się poczyta twoje wpisy na forum Futurisa. Tam pisałeś ze dwa miechy temu jakie to wzrosty mają być już wkrótce. Musiałeś nieźle zakisić jak nie wyszedłeś. Tutaj nawet jak zrobią pompkę, żeby obligatariusze zamienili akcję to ci i tak poproszą o pieniądze bo wiedzą po tym co prezentuje spółka, że nie będą mieli żadnych szans upchnąć tego w rynek - nikt nie odbierze makulatury. W Q4 zaczną się problemy z płynnością i znowu poleci na grosze. Ja również miałem większe oczekiwania i liczyłem na kontynuację wzrostów przy czym dla mnie testem realności zamiarów spółki było deklarowane złożenie prospektu emisyjnego do końca I-go półrocza. Jest 2,5 miesiąca opóźnienia i ani widu ani słychu, żadnego komunikatu ze spółki. Poczekałem cierpliwie po czym możliwie spokojnie wyładowałem to co mi zostało. A te informacje i znane nazwiska, Rada Doradcza - śmiech na sali i folklor dla gamoni. Weź na przykład ostatni komunikat o jakimś durnym wyróżnieniu. Weź sobie zważ jeszcze, że w ubiegłym roku były 3 bańki zysku, choć w większości papierowego ale jednak były. Teraz masz straty i będziesz je miał bo są realne koszty finansowe z tytułu odsetek. Bywaj Don Alvaro, bywaj bo ja raczej już tu nie wrócę. A jak spółka zleci na grosze z powodów, o których pisałem to wtedy już nie będzie tu po co wracać.
  • Re: Wkrótce obligatariusze zażądają wykupu obligacji bo nikt nie obejmie Autor: ~MROCZEK HERMAN [89.228.23.*]
    jeżeli chcecie odrobić i zarobić prawdziwą kasę to zapraszam na INFOSYSTEM i WINDMOBIL !!!
  • Re: Wkrótce obligatariusze zażądają wykupu obligacji bo nikt nie obejmie Autor: ~Niki [87.205.192.*]
    Naprawdę duża kasa do zarobienia, może nawet dużo większa niż na LeśnymRunie czy na Inventi to będzie na BGE, tyle, że jak na razie nie można nic kupić bo na dzień dobry jest TKO +50% a wczoraj nie otworzyło się do końca sesji.
[x]
RUNICOM 0,00% 0,20 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.