• Borowik, selen i pieniądze Autor: ~Marcepan [79.190.210.*]
    (...)

Jak natomiast przedstawiał się drugi kwartał? Przychody ze sprzedaży wyniosły ponad 126 tys. zł (czterokrotny wzrost w porównaniu z drugim kwartałem roku 2011), firma wypracowała do tego 150 tys. zł zysku na sprzedaży i 33 tys. zł zysku netto. Zauważmy, że w analogicznym okresie roku ubiegłego na pozycjach tych notowano kwoty ujemne, tj. straty w wysokości 323 tys. zł i 273 tys. zł. W komentarzu zarządu czytamy, że „Spółka realizowała przychody ze sprzedaży głównie suplementów diety: preparatów SEL-BRCA1 i SEL-NAT, jak również badań poziomu selenu oraz testów diagnostycznych”. Trzeba przyznać, że zarząd nie poddaje się emocjom – ani pozytywnym, ani negatywnym – oto bowiem wypracowany zysk netto (będący przecież bardzo optymistycznym sygnałem na tle dotychczasowych strat) opatrzony został lakonicznym komentarzem o treści następującej: „aktualny wynik finansowy nie odbiega zasadniczo od zaplanowanych parametrów budowy spółki”. W poprzednich raportach tym samym zdaniem kwitowano zaistniałe straty.

Jeśli chodzi o działalność w drugim kwartale, to (o czym napomknęliśmy wyżej) firma wprowadziła na rynek preparat SEL-NAT. Jego podstawowym składnikiem jest ekologiczny borowik szlachetny, będący naturalnym źródłem selenu. Złożono także wniosek do Urzędu Patentowego Rzeczpospolitej Polskiej o uzyskanie ochrony patentowej na wynalazek pt. „Sposób wytwarzania naturalnego suplementu selenu”.

http://www.debiutync.pl/strefa-spolek/163-raporty-okresowe/9067-borowik-zrodlem-selenu-i-zyskow
  • Re: Borowik, selen i pieniądze Autor: ~blackpik [217.153.136.*]
    Akurat do tej spółki podchodzę ze spokojem, pierwsze zakupy robiłem po 7,20, ostatnie po 1,20 i dalej będę dokupował, tutaj trzeba cierpliwości, taki mały fundusz emerytalny,

pozdrawiam wytrwałych
  • Re: Borowik, selen i pieniądze Autor: ~psychiatra [5.173.29.*]
    Dnia 2012-09-14 o godz. 14:38 ~blackpik napisał(a):
    > Akurat do tej spółki podchodzę ze spokojem, pierwsze zakupy robiłem po 7,20, ostatnie po 1,20 i dalej będę dokupował, tutaj trzeba cierpliwości, taki mały fundusz emerytalny,
    >
    > pozdrawiam wytrwałych

I jak ten fundusz wygląda po 10 latach? Dlaczego kupowałeś po 7.20 zł-czym się kierowałeś?
  • Re: Borowik, selen i pieniądze Autor: ~AkcjonariuszRDG [5.173.120.*]
    Zdradzę Ci "sekret" Gość ryzykował, tak samo jak Ci którzy brali Bumech po 90 i MRC po 700, ale byli i tacy którzy brali Bumech po 8 a nie po 3 tak samo MRC po 18 a nie po 700 i podobnie SCPFL w okolicy 20 zamiast po 300. Po prostu zaryzykowali i cierpliwie poczekali na swoje. Ty nie ryzykuj, zagraj w Lotto skoro wiesz co jutro będzie. A najlepiej podaj nam wszystkim te szczęsliwe numery. W końcu jako dobry i szlachetny człowiek chyba potrafisz się dzielić dobrem z innymi ?
  • Re: Borowik, selen i pieniądze Autor: ~psychiatra [5.173.29.*]
    Dnia 2023-03-23 o godz. 20:53 ~AkcjonariuszRDG napisał(a):
    > Zdradzę Ci "sekret" Gość ryzykował, tak samo jak Ci którzy brali Bumech po 90 i MRC po 700, ale byli i tacy którzy brali Bumech po 8 a nie po 3 tak samo MRC po 18 a nie po 700 i podobnie SCPFL w okolicy 20 zamiast po 300. Po prostu zaryzykowali i cierpliwie poczekali na swoje. Ty nie ryzykuj, zagraj w Lotto skoro wiesz co jutro będzie. A najlepiej podaj nam wszystkim te szczęsliwe numery. W końcu jako dobry i szlachetny człowiek chyba potrafisz się dzielić dobrem z innymi ?

Ja przynajmniej nie fantazjuję. Może skomentuj te
    Jak zwykle nie na temat spółki tylko o innych. Niektórzy czkają już kilkanaście lat i ty nazywasz ich szczęśliwcami? Na RDG jakoś nie widzę wygranych ale ty podajesz od dawna szczęśliwe liczby. Kupuj ile możesz, zastaw co masz, weź kredyt-przecież to okazja życia.
    Teraz MRC, Bumech, SCFPL. Co mówi ci AT-pisałeś o akumulacji. Gdzie są mityczne fundusze zbierające akcje? Trzymać acje przez 10 lat żeby nie zarobić tylko cieszyć się, że kupiłeś tanio? Kto kupił dotychczas patenty spółki? Dlaczego spółka z takimi perspektywami nie jest od lat notowana na rynku podstawowym? Nie pisz o mnie ponieważ nic o mnie nie wiesz. Pisz o totolotku bo w tym widać czujesz się lepiej.
    Masz link z bankiera ale tam nie chcesz pisać ponieważ są tam niewygodne fakty. Nagonieni i w mojej ocenie naiwni kupowali po 7, 5, 4 lata temu i teraz znowu kupowali ale już po 3.80 zł i taniej:
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=8224015&strona=1

Wklej wreszcie jakieś linki. Masz coś nowego dla innych. Jak wam pasują takie wskaźniki, akcjonariusz, który twierdzi, że Adamed skupował akcje, nie z czego spółka chce spłacić zadłużenie itd, itp.

Perła "akcjonariusza":
    https://www.stockwatch.pl/gpw/readgene,notowania,wskazniki.aspx

PS. Niezłe forum, masa informacji-tam jest wątek RDG. Tyle tylko, że tam niewiele miałbyś do napisania. Ale może się mylę. Spróbuj, na pewno się odezwę chyba, że wcześniej moderator usunie twój post. Jesteś wiarygodny to spróbuj:
    https://www.stockwatch.pl/forum/wpis-najnowszy-337783_readgene.aspx#337783.
  • Re: Borowik, selen i pieniądze Autor: ~Akcjonariusz [5.173.120.*]
    Biedaku, przestań manipulować. Każdy podejmuje ryzyko wg własnych preferencji. Jedni postawili na SCPFL inni na PURE i tak wyszło jak wyszło, a jeszcze inni ryzykowali przy BML po 30, czy w OAT/Molecure po wyskoku z Galapagos, kupując po 85 ( napisz swoje mądrości post factum do nich ) albo w Mabiona który też ciągle obiecywał, a jednak poziom 100 + zaliczył. Cały czas powtarzam słowo RYZYKO i dywersyfikacja portfela. A Ty oceniasz decyzje Inwestorów z perspektywy analizy wstecznej. Dlatego zaproponowałem Ci grę w Lotto, może tam z Twoim szczęściem wygrasz, zamiast tutaj spełniać misję dobroczynną. Piszę o Tobie na podstawie tego jak się prezentujesz, a to kolejny FAKT że możesz nieźle manipulować. RDG jest spółką ryzykowną bo działa w takiej a nie innej branży. Tylko tyle i aż tyle. Pamiętaj RYZYKO to słowo klucz do zrozumienia tej spółki. Ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana :) Dlatego to nie jest spółka dla Ciebie !!! Nie RYZYKUJ wyślij kupon w Lotto.
  • urealnianie wycen trwa, jeszcze z 50% w dół i zaczną się obroty Autor: ~borowik [46.205.100.*]
    pomysłu na biznes to tu nie ma. Chyba, że zaczną sprzedawać patenty.
  • Re: urealnianie wycen trwa, jeszcze z 50% w dół i zaczną się obroty Autor: ~fred [62.179.0.*]
    i to właśnie może byc pomysł na biznes. często sprzedanie jednego tylko patentu może przynieść ogromne zyski.
[x]
READGENE 0,00% 5,18 2026-05-05 10:25:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.