• CHLEBEM I PIGMENTEM Autor: ~PERMEDIA [89.174.254.*]
    Coś jakby pojawiła się tęsknota za północą . Wydaje się że akcjonariuszom znudziło się już dalekie południe a powoli pojawia się chęć zmierzenia z biegunem północnym . Jak myślicie ?
  • Re: CHLEBEM I PIGMENTEM Autor: ~swiezak27 [83.31.63.*]
    Ja myslę Krzychu że jakaś ryba przeczytała moje mądre a Twoje jeszcze mocniejsze wpisy i dostrzegła potencjał perełki:))) Ktoś położył coś wiecej w koncu na kupnie i TKO 6zł:) zobaczymy w ponied. akcji do 7 zł jak na lekarstwo? a może to Ty Krzychu zdecydowałeś sie dokupić,? dokupowałeś? Może coś ktoś już wie z tą akcją z Bochemie odnosnie tego artykułu co go kiedyś wrzuciłeś?:)))) Na koniec proponuje konkurs: (dokoncz zdanie)- Julian obszedł dookoła jezioro, jezioro zostało przez Juliana ...........??? :)))))))))))))))
  • Re: CHLEBEM I PIGMENTEM Autor: ~PERMEDIA [89.174.254.*]
    Jezioro zostało przez Juliana obczajone ,okrążone ,zlustrowane , poznane - faktycznie nie da się chyba powiedzieć tego innymi słowami ,ale jeszcze pomyślę . :))) Ja nie kupowałem . Ale być może skubnę jak coś zacznie się dziać na papierze .
    No i ktoś kupił te 2 tysiące z piątku - widać konsekwentny inwestor . :) Zobaczymy jak będzie dalej . Rośniemy ponad 5% .
    Wygląda Mirek na to że nawet FED nam nie pomoże . Tragedia .
  • Re: CHLEBEM I PIGMENTEM Autor: ~Inwestor [87.205.130.*]
    Dawno nie pisałem na tym forum ale pewna kwestia wymaga wyjaśnienia.
    Otóż FED nam pomógł i to bardzo. Wszystkie surowce do produkcji w przemyśle chemicznym są kwotowane w EUR lub USD. Umocnienie złotego o kilkanaście procent to dla Permedii oszczędności rzędu kilkuset tysięcy złotych rocznie. Można też liczyć na stopniowe ożywienie popytu w gospodarce w związku z planowanymi obnizkami stóp procentowych w Polsce. Tak więc powinno się stopniowo poprawiać.
    Pozdrawiam.
    Tak masz rację ale to był bardziej skrót myślowy chodziło mi o to że przy takim zielonym rynku ktoś skubnie trochę akcji permedii ale nikt się nie skusił i w tym kontekście napisałem o FED że akcje nie urosły nawet o "milimetr" Co do pomocy FED pełna zgoda . Pozdrawiam !
  • Re: CHLEBEM I PIGMENTEM Autor: ~Inwestor [87.205.132.*]
    W przypadku Permedii chyba wystąpi jeszcze jedno zjawisko: najpierw pojda w górę spółki WIG20, potem sredniaki i dopiero wtedy kiedy będą bardzo przewartosciowane inwestorzy zaczną się rozglądać za mniejszymi niedowartościowanymi spółkami. Poza tym mamy przed soba zimę, a to jest okres zmniejszonej aktywności w budownictwie. Tak więc znaczniejszego wzrostu kursu Permedii upatrywałbym dopiero od wiosny przyszłego roku.
    Ja te akcje trzymam raczej długoterminowo, bo Permedia ma mniej więcej taki potencjał generowania zysku na 1 akcje jak Śnieżka, a cena jest 5-krotnie niższa.
    Myślę też, że zarząd Permedii jest mało dynamiczny. Jak patrzę na pólki z pigmentami w supermarketach budowlanych to widzę produkty wszystkich producentów tylko nie Permedii. Idealnym rozwiązaniem byłoby, gdyby została przejęta przez jakąś firmę z branży farbiarskiej, bo Bohemia jest spoza branży i Permedia może liczyc tylko na siebie.
    A w ogóle czy jest jakaś szansa by Permedia wróciła na notowania ciągłe?
    Szansa jakaś jest na powrót do notowań ciągłych ale jak sam napisałeś zarząd jest mało dynamiczny i chyba mają gdzieś gdzie spółka będzie notowana -to moja subiektywna opinia . Zima to kiepski okres dla branży ale my pod koniec pażdziernika
    dowiemy się dopiero o trzecim kwartale teoretycznie najlepszym dla tej branży i może pod ten trzeci kwartał będzie jakaś gra . Tak na giełdzie jest szansa że się wreszcie uspokoi na chociaż kilka miesięcy ,w tym cięcie stóp procentowych może spowodować że się ociepli i zazieleni tej zimy :) Tylko pytanie czy dla permedii zima i giełda będą równie łaskawe ? Mirek będzie wściekły że flirtuję z "inwestorem" za jego plecami :))) Pozdro !
  • Re: CHLEBEM I PIGMENTEM Autor: ~swiezak27 [83.9.59.*]
    Haha zazdrosny Krzychu nie jestem:))) bardzo dobre uwagi Mr. Inwestor. to faktycznie skoro taka Snieżka wyciaga zyski na akcje na poziomie PMD to ta obecna cena to kompletne nieporozumienie, też zgodzę sie z tym ze te mniejsze spółki zaczną być kupowane jak w tych najwiekszych kapitał sie dopiero przeleje, niż demograficzny ludzie bez pracy, nima kapitału nima kto i za co:((
    Problemem są tutaj notowania na fixie a co my jesteśmy fix gorący kubek knorra ? Spółka musi dać znać że żyje a ta chowa się po kątach i nikt nie wie o jej istnieniu na gpw poza nami którzy jej akcje posiadają . Ostatni wywiad i jakiś artykuł o permedii był w kwietniu br. a teraz jaki miesiąc mamy ? Jeśli spółka będzie się udzielać w prasie z częstotliwością co 5 miesięczną to taka sytuacja jak teraz będzie trwała długo chyba że się poprawią operacyjnie a wtedy będzie można zacząć śnić o nowej potędze . :/
[x]
PERMEDIA -15,34% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.