Ponieważ mnie jutro nie będzie, pozwoliłem sobie tak w środku sesji zerknąć na wykres TVN.
Sprawa wygląda bardzo dobrze. Piszę bardzo dobrze, ponieważ mój punt widzenia zależy od punktu siedzenia i ci co mnie słuchali w takim właśnie punkcie pozostali. Ci zaś co mnie olali
po tyłku dostali. Ale ale, żeby tylko. Jesteśmy dopiero w połowie tej fali spadkowej. Ci co mają nawet blade pojecie o analizie technicznej niech sobie wyrysują kanał spadkowy a w nim median line. Wczorajsze zamkniecie pokonało następne silne wsparcie co otworzyło drogę do podróży do podnóży. Widać jak na dłoni, że ten impuls spadkowy to wydłużenie i byki zostaną dosłownie zmasakrowane. Takie to życie. Aby jedni mogli zarobić inni muszą stracić, przecież to gra o sumie zerowej. Fajtłapy, co mnie nie słuchały niech sobie napiszą nad łóżkiem moje motto.
A brzmi ono tak:
Największym błędem jaki popełniacie jest trwanie w błędzie jaki popełniliście.
A już zupełną głupotą jest ignorowanie Chodzika Księżycowego, który ostrzega amatorów przed spadkiem.
Skutek jest taki, że ,, mile złego początki lecz koniec żałosny
dostał lanie od ojca i sy..... od siostry.
>A już zupełną głupotą jest ignorowanie
> Chodzika Księżycowego, który ostrzega amatorów przed
> spadkiem.
>Skutek jest taki, że ,, mile złego początki lecz
> koniec żałosny
>dostał lanie od ojca i sy..... od siostry.
a wedlug mnie masz narabane do glowy jak malo kto...............
czego ludzie nie robia dla pieniedzy ,co ?
Poniedziałek przywitał nas na TVN spadkami poniżej poziomu 6 zeta. Wielu z was zadaje sobie pytanie jak długo to może jeszcze potrwać. Przecież jak psu miska należy się przynajmniej porządne odreagowanie. Niestety jak Ja imć Pan Chodzik Księżycowy żyję na tym świecie to jeszcze nie widziałem na oczy odreagowania przy budowie formacji z jaką mamy tu do czynienia. Tak więc sprzedawać akcje TVN czy nie sprzedawać ?. Otóż nie sprzedawać a po prostu natychmiast sprzedać i to bez ceregieli. Dlaczego ? Ponieważ nikt nam nie jest w stanie zagwarantować, czy za dwa miesiące TVN nie będzie czasem kosztować w okolicach jednego złotego polskiego. Oczywiście możecie parsknąć śmiechem na to zdanie, ale uprzedzam, kością w gardle stanie i zadusi na amen. Już raz większość z was olała moją prognozę. Nie radzę robić tego ponownie. Oczywiście również nie można zakładać, że akurat te akcje dotrą do tej czy innej granicy. Ja tylko chcę przez to powiedzieć, że droga spadku tej spółki to droga daleka.
Sam chyba wiesz, bo właśnie napisałem na Barlinku, że to co kupiłem w piątek sprzedałem kilka minut temu.
A ty głupi byłeś, głupi jesteś i głupi pozostaniesz !
Widzisz, twoim Macieju problemem jest to, że ty nie potrafisz odróżnić korekty od zmiany trendu i pchasz tego swojego wacka w każdą dziurę zupełnie niepotrzebnie, bo to jedynie dziura jest.
Jak się okazuje czarna dziura.
CK
gratuluję GENIALNEGO rozpoznania zmiany trendu na wzrostowy na HBP przy cenie 2,10+-5gr za akcję i nie mniej GENIALNEJ prognozy spokojnego wzrostu do 5,70.
Przy obecnej cenie 5gr do 5.70 pozostało 11 300% wzrostu.
Ten wzrost człowieku można wykorzystać jedynie do wyjścia z tego papieru. Gdybym tak słuchał wszelkich rekomendacji (jak na szczęście nie słucham) to byłbym już od dawna bankrutem.
Pomalutku, ale konsekwentnie rynek w całej swej mądrości obsuwa się w dół.
No oczywiste jest, że w dół, bo przecież obsuwać do góry by się nie mógł.
Nabiera więc realnych kształtów moje założenie, że dzisiejszy wzrost TVN to nic innego jak haczyk na leszcza. A że leszczy było sporo, to jak się przekonają, że zagrano im na nosie, to zaraz zaczną wywalać te akcje nie patrząc czy mają zysk czy stratę.
Tak jak napisałem :
,,daleka droga przyjacielu
daleka droga
rusza nas wielu ku swoim celom na własnych nogach
niczego was nie nauczy starszych przestroga
będziecie błądzić, będziecie kluczyć"
aż się wyłożycie !
Jak widzę pojawiasz się tu tylko żeby namieszać... Przez 2 dni szli do góry to Cię wywiało, pewnie na jakąś inna spółkę, bo nagle stało się coś czego nie przewidziałeś, a teraz po fakcie pojawiasz się znowu z swoim twierdzeniem że to ruch korekcyjny... tylko że teraz to każdy wie, więc nie wiem o co się plujesz?
pzd
Dnia 2012-09-10 o godz. 14:39 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Pomalutku, ale konsekwentnie rynek w całej swej mądrości
> obsuwa się w dół.
No oczywiste jest, że w dół, bo przecież
> obsuwać do góry by się nie mógł.
Nabiera więc realnych
> kształtów moje założenie, że dzisiejszy wzrost TVN to nic
> innego jak haczyk na leszcza. A że leszczy było sporo, to
> jak się przekonają, że zagrano im na nosie, to zaraz zaczną
> wywalać te akcje nie patrząc czy mają zysk czy stratę.
Tak
> jak napisałem :
,,daleka droga przyjacielu
daleka droga
> rusza nas wielu ku swoim celom na własnych nogach
niczego
> was nie nauczy starszych przestroga
będziecie błądzić,
> będziecie kluczyć"
aż się wyłożycie !
... albo może 'gnida pełzająca marsowa' - bo na księżycu to tylko 'Pan Twardowski' trochę pożył i poza tym życia tam nie stwierdzono.
A co do twoich prognoz: mam wrażenie, że zatrudnia cię ktoś od spekulacji giełdowych - oby nie owi od układu luxembursko-warszawskiego. Na razie D/ wożą super-jetami ale nadejdzie czas gdy trzeba się będzie przesiąść do radiowozów dostarczających na rozprawy.
Niczego was s...syny afera Amber Gold jeszcze nie nauczyła ?