HURTIMEX: Rezygnacja z pełnienia funkcji Prokurenta Spółki
Zarząd Hurtimex SA (\"Spółka\") informuje niniejszym, iż w dniu 05 września 2012 roku Spółka otrzymała od Pani Doroty Tomczyk-Wąsik, prokurenta Spółki pisemną rezygnację z pełnienia tejże funkcji, z dniem 05 września 2012 roku.
Zarząd Hurtimex Spółki Akcyjnej z siedzibą w Łodzi (\"Spółka\") informuje niniejszym,
iż mocą uchwały Zarządu Spółki z dnia 05 września 2012 roku, Zarząd Spółki postanowił:
- przyjąć rezygnację Pani Doroty Tomczyk-Wąsik z funkcji prokurenta Spółki.
Advertisement
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu ASO - \"Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect\".
spółka jest na tyle hermetyczna pod względem informacyjnym, że trudno cokolwiek wyrokować. Może to bez specjalnego znaczenia, a może wręcz przeciwnie. Mnie zastanawia bardziej ta zabawa kursem trwająca od kilku dni. Ktoś chce sprowokować do spadków i się obkupić przed odpałem czy jakiś leszcz się nudzi i chce mieć wielką satysfakcję, że od niego zależy kurs (tak jakby zależał:-)))
Nie zawsze istnieje możliwość osobistego działania osób uprawnionych do reprezentacji spółki, stąd też w wielu przypadkach powołują one w tym celu pełnomocników, lub udzielają szczególnego rodzaju pełnomocnictwa - prokury.
Kodeks spółek handlowych pomija w zasadzie regulację instytucji prokury, odwołując się w tej kwestii do przepisów kodeksu cywilnego. Definiują one prokurę jako szczególny rodzaj pełnomocnictwa udzielonego przez przedsiębiorcę podlegającego wpisowi do rejestru przedsiębiorców, obejmujący umocowanie do czynności sądowych i pozasądowych związanych z prowadzeniem przedsiębiorstwa
mówiąc krótko po prostu osoba się nie sprawdziła i podziękowano jej..........dynamiczna spółka z takim potencjałem i tak rozwojowa jak Hurtimex potrzebuje osób kompetentnych . Moim zdaniem czyszczenie kadry to dobry krok , przygotowują się do konkretnych działań. Myslę że będą kolejne informacje pogłębiające przedmiotową tematykę.
Pozdrawiam wytrwałych i zakupionych "obserwatorów".
ACTA...................naganiaj świnie do obory ............. Kto cie tu zapraszał........świniopasie .............nauczyłeś się funkcji kopiuj -wklej i nie umiesz spać wiec kopiujesz dyrdymały naganiaczu na wszystkich wątkach...........
Pani Tomczyk sama zrezygnowalła. Ma już inną pracę. Podobno dużo lepszą. Pytanie tylko jakie są powody odejścia. Albo Hurtimex za mało płaci, albo coś innego.
wybacz ale wole Hurtka dal mi w styczniu zarobic 800% malo?
teraz czekam na wiecej spoleczka regularnie robi kolka -na pokladzie KANZ ktory ma ich przejac -nie musze mowic ze taki news wyniesie kurs na kilka PLN wole spokojnie poczekac i dokupywac za nadwyzki taki fundusz emerytalny