C/WK 0,29
kapitalizacja poniżej 4mln zł
nigdy nie było tak tanio,
gdyby to było takie łatwe to wziąłbym wszystko po 12gr i rozprzedał majątek firmy czyli działkę która jest więcej warta niż 4mln plus rajdy i inne aktywa i jeszcze by sporo zostało
główni nie sprzedają tylko obserwują ich nikt nie wyrucha z aktywów oni nawet po 50gr nie oddadzą.
Ale jak to na giełdzie zawsze najwięcej oddaje w dołku.
To jeszcze pamiętaj, że spółka ma nie tylko aktywa ale także zobowiązania co oznacza ni mniej ni więcej, że część pieniędzy z tych aktywów zostałaby przeznaczona na ich spłatę.
ale ta emisja objęta była po nominale, czyli po 20 gr i spółka pozyskała 7,850 miliona :)
nie wierzę aby ktoś wywalał z tych obejmujących bardziej skłaniałbym się do IDM
oni mają 2.66 miliona i nóż na gardle więc możliwe że sprzedają ze stratą jak wszędzie :D
Jest taka spółka jak Futuris, notowana od jakiegoś czasu po 3 grosze czyli po tyle po ile kupował ją Runicom. Po tych zakupach Runicomu kurs był nawet na 12 groszach i wrócił do trzech a też wielu wieszczyło tam mega wzrosty. Jak chcecie to poczytajcie na forach. A panowie prezesi z IDM-u będą się czyścić bo muszą dlatego, że bank wypowiedział im ich prywatne pożyczki we frankach i każdy z nich miał bodajże około 10 mln zł do oddania. Więc skąd wezmą taką kasę jak zabezpieczenia nie wystarczają bo papiery (PBG czy DSS) ostro przecenione.
dlatego piszę jak to IDM wywalił to nawet lepiej, poszło w dobre ręce, 2,6 miliona od kilkunastu sesji duże obroty (wczoraj 1,9 miliona) więc czekać na info że już się wysypali i wtedy do 20 gr droga wolna minimum :)
Dnia 2012-09-05 o godz. 13:45 ~hmm napisał(a):
> dlatego piszę jak to IDM wywalił to nawet lepiej, poszło w
> dobre ręce, 2,6 miliona od kilkunastu sesji duże obroty
> (wczoraj 1,9 miliona) więc czekać na info że już się
> wysypali i wtedy do 20 gr droga wolna minimum :)
IDM nie sypie, plasują emisję D na rynku NewConnect o czym w komunikacie pisali
Dnia 2012-09-05 o godz. 14:31 ~Wbay napisał(a):
> przecież to stare info
a pod te akcje powinni podbitkę
> zrobić
jakie stare ?, sprzed 20 dni ten komunikat, czekaj aż Ci zrobią podbitkę, gdyby mieli taki zamiar to nie zasypali by teraz drobnice utrudniając wzrost kursu na niskim wolumenie.
Ja bym obstawiał że to Dariusz Szujecki wycofał się z WBay-a. Wcześniej 2 000 000 poza rynkiem by zejść poniżej 5% a teraz resztę wywalił - 2 500 000. A ktoś to odebrał....
Dnia 2012-09-06 o godz. 10:35 ~Zenith TM napisał(a):
> Na parkiecie naganiają, zbyt angażują się w swoją robotę
> aby być wiarygodnymi. ;)
To konfabulacje.
Jeżeli nie masz
> doświadczenia i nie wiesz co się dzieje na papierze, to nie
> tykaj go bo sparzysz sobie paluchy.
Bezpiecznie kupisz jak
> zacznie rosnąć.
Nie wierzę Ci jakoś,jak przeczytałem te bzdury że kapitalizacja zmalała 125 razy ?
Dnia 2012-09-06 o godz. 16:10 ~Gaweł napisał(a):
...
> Nie wierzę Ci jakoś...
---------------------------------------------
Nie jestem księdzem, nie musisz mi wierzyć. Sam pomyśl.
> a uwzględniłeś kolejne emisje które
> wzrosły o 10000% w ilości akcji w wolnym obrocie.
-----------------------------------------------
Gdybyś chwilkę pomyślał to nie łykałbyś jak cygan kluski, tych haseł które naganiacze na spadki rzucają bezmyślnym leszczom. Każda emisja to również nowy kapitał w spółce!
To nie papier dla leszczy, najlepiej wywal co masz i idź na Veno budować samochodzik. Tutaj jak nie masz stalowych jak facet to lepiej nie dotykaj tego papieru bo stracisz kasę.
zauwazyliscie ze na parkiecie wycieto posty z fotografia syna dawida , czy ten cognor co tam pisal mogl napisac prawde , dodałem to zdjecie do ulubionych , co w nim jest takiego ?, moze napisal za duzo prawdziwych faktow ?
Dnia 2012-09-06 o godz. 20:34 ~cdi napisał(a):
> czy to raz usuneli .
Wynika z tego że chłop napisał prawdę, przeczytałem jego wnioski i przeliczenia co do ceny 7 groszy.
Sądziłem że zdjęcie które wkleił to była ściema, okazuje się że nie !, zdjęcia ogólnie dostępne na FB jeśli ktoś ma konto.
syn Dawid - http://www.facebook.com/dawid.wiaderek
zdjęcie które na parkiecie zostało wklejone jest przez syna afiszowane !, dobiło mnie dość mocno wykształcenie pani Alicji która jest odpowiedzialna za całokształt tego bałaganu, sam mam akcje i podejrzewam że rodzina Wiaderek wali nas ładnie w rogi, bo mnie mocno dziwi jak syn student dorobił się już Audi TT który kosztuje spore pieniądze, czy na działce materiał budowlany jest rzeczywiście pod budowę biurowca czy wilii z basenem dla Davida ?.