nie jest źle, faktycznie jak popatrzy się na inne spółki giełdowe to peepes jest w czołówce firm które maja zysk. szkoda że nie można dotrzeć do wyników trzemeszna-ciekawy jestem jaki maja wynik po I pólroczu. pepees zapewne juz wiedział przy składaniu zaaktualizowanej oferty zakupu. wypada czekać na pozytywna informację o zakupie przez pepees trzemeszna, mimo wypowiedzi "klakierów wyborczych" którzy wypowiadali się na temat sprzedaży trzemeszna.
jak widac firma się modernizuje więc powinno być coraz lepiej: kurs euro rośnie może w II półowie ceny skrobii tez podskoczą o "parę" procent:)
No własnie, dobre pytanie w kontekście tego "raporciku"...: jaki zysk za dwa kw. ma Trzemeszno? Nie wiecie? Przecież to oficjalne i ogólnodostępne informacje! Jeśli znajdziecie, to wreszcie zrozumiecie, że do przejęcia nie dojdzie nigdy...
skoro wiesz gdzie można zobaczyć wyniki trzemeszna to daj link-w czym masz problem? one są pewnie sporo nizsze niz ubiegłorocze.
poza tym tu nie chodzi o to że przejmuje ten kto ma lepsze wyniki lecz ten kto wyłoży wiecej kasy bo to jest głoówny czynnik decydujacy kto kupi trzemeszno.liczę że 30-40 mln wystarczy na zakup trzemeszna w sytuacji gdy sp wypompował kase w postaci dywidendy. jeżeli moje przypuszczenia są prawidłowe to każdy z grupy plantatorskiej musiałby wyłożyc srednio 50-60 tys. a to nie jest mała kwota i nie wszyscy zapewne zechca zaryzykować. poza tym pepees mimo,że nie generuje jak na razie astronomicznych zysków to jest spółka giełdową czyli nie jakąś tam utworzoną wczoraj z siedziba w garażu.
Nie jestem pisiakiem, ale też nie spodziewajcie się ode mnie zadnych konkretów, choć moja wiedza na ten temat jest niebotyczna... Decydujcie sami, "inwestorzy" za dychę....:)))
Czekam na pełną wersję. Aktywa spadły o 6 mln.Weźcie pod uwagę że to jest raport półroczny, a zysk tylko w pierwszym kwartale był wyższy. Generalnie wypadło raczej tak jak większość się spodziewała. Rewelacji nie ma, choć mogło być gorzej.
Porównajcie:
http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/finanse?wlid=85
z obecnym raportem:
http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/418765,przedsiebiorstwo_przemyslu_spozywczego_pepees_sa_raport_okresowy_polroczny_za_2012_psr
przecież liczby się nie zgadzają ! Ktoś rozumie o co tu chodzi ? Czyżby dane do raportów to była wprowadzone z sufitu ?
Chyba że były korekty nie uwzględnione na interi.
inwestowanie w ta spolke oduczy wszystkich lokowac pieniadze na giledzie. Praktycznie 100% jest tu uje...nych. Nie widac wyjscia na prosta, juz nawet nie zysku ale malej straty.
Straty i to z tego co widać stale pogłębiające się. Ani obiecanki o przejęciu Trzemeszna ani publikacja półrocznego raportu nic nie zmieniły.
Pod koniec września zobaczymy wycenę akcji w okolicy 0,60zł
ilu anali tyle wsparć i oporów, lecz mocne wsparcie jest na 0,7 jak to padnie to 0,6 możliwe w krótkim czasie, nawet zejście do 0,5. a jak wytrzyma 0,7 to kiszonka niestety będzie nadal
mietunek 1 akcję puszczoną po 0,66 nazywasz ostatnią ceną? przestań.
wsparcie polega na tym że jak papier zbliży się lub spadnie trochę niżej to zaraz wraca na ten poziom
widzisz jak wsparcie 0,7 trzyma?
patrzę na obroty, wystarczyło 14.000 by zbić kurs o -7%, wystarczyło kolejne 20.000 by kurs podskoczył o 18% i był 7% powyżej wczorajszego zamknięcia. Chyba że komuś zależy by kurs był w okolicy 0,75
Walor niestety na łopatkach, od pazdziernika 5 po przecinku z przodu. Obrotow praiwe zadnych i malym nakladem kapitalu mozna z kursem zrobic praktycznie co sie chce. Juz nawet nikt jak to wczesniej bywalo nie broni ani wyciaga kurs na koniec sesji. Zal dupe sciska, ze taki syf jest na gieldzie.