Ciekawe do jakiej kwoty dojedziemy w najbliższych tygodniach po dzisiejszych informacjach o poszukiwaniu inwestora, który powinien ogłosić wezwanie na sprzedaż wszystkich akcji spółki. Atmosferę będą dodatkowo podgrzewały comiesięczne raporty. Moim zdaniem 50 zł jest w zasięgu. Dzisiejszy wzrost, to tylko przedsmak zabawy.
nie naganiam tylko łatwo policzyc zelmer pro 123.620.000 PLN zelmer market 421.285.000,00 + inne spółki , podziel na 15000000 akcji + jakis bonus zeby skupic 100% akcji i wychodzi suma ok 45- 55zł . a ze akcje zachowuja sie podejrzanie słabo, ktos chce jeszcze skupic troszke i bliokuje po stronie sprzedazy
wg pełnego arkusza zleceń (nie uwzględniając zleceń ukrytych) wychodzi mi ledwie 1245 sztuk do 31 zl. Pewnie dlatego wystawia po 30 sztuk i 12 aby ci którzy nie mają podglądu arkusza nie orientowali się rzeczywistej podaży
intryguje mnie jedno - dlaczego podali info o poszukiwaniu inwestora i możliwym wezwaniu ? nie musieli chyba tego publikować. Dlaczego nie dali czasu insiderom na spokojne zakupy przed wezwaniem ? To mi się nie podoba