• Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Witam Was koledzy i koleżanki też.
    Ostatnio nie zaglądałem do was a przyczyna mojej nieobecności była taka, że nie działo się tu nic o czym bym wcześniej nie pisał. Czyli wszystko idzie dokładnie zgodnie z oczekiwaniami.
    Dlaczego wszak wrzuciłem TVN i Barlinek do jednego kotła ? Ano obie te spółki bacznie obserwuje a ich wspólnym mianownikiem niech będzie ogromne zadłużenie z jakim się borykają. W tym względzie nie zmieniło się nic bo zmienić się nie mogło.
    Najpierw przyjrzyjmy się sytuacji ogólnej całego rynku. Wig 20 nie wygląda ciekawie mamy tam dwie luki spadkowe z których druga tworzy formację ,,luki dwóch czarnych świec" . To wredna formacja zapowiadająca spadek. Oczywiście zaraz nie jeden z was mi tu zarzuci, że to z powodu odcinania dywidendy. No i widzicie jaki jestem zgodny ? Zgadzam się z tym stwierdzeniem, ale niestety na WIGU mamy równie paskudną formację objęcia bessy. Wydaje się, że spadki jakie po niej nastąpiły nie zdołały jeszcze wyczerpać jej potencjału i oczywistym staje się fakt, że rynek czeka dalsza obsuwa. Potwierdza to zresztą wykres kontraktu terminowego, który to wskazuje na potencjalną formację trójkąta spadkowego. Sam TVN buduje również konsolidację tego typu i w przypadku tej spółki nie mam najmniejszej wątpliwości, że już niedługo nastąpi bardzo mocne wybicie dołem, przed którym jak zauważyliście przestrzegam posiadaczy tych akcji od jakiegoś czasu.
    Barlinek trzyma się balansując na krawędzi przepaści a te znikome obroty wskazują na to, że brak potencjalnych frajerów co chcieliby te akcje na tym poziomie odkupić. Co prawda taka sytuacja nie będzie zapewne trwać zbyt długo a wszystko zależy od tego czy na kontraktach terminowych pokonamy wsparcie na 2259 w przyszłym tygodniu czy zajmie to odrobinę więcej czasu. Oczywiście nie wspominam tu o poziomach konkretnych a to z dwóch powodów. Po pierwsze nie jest wam to na spółkach do niczego potrzebne a po drugie nie chcę dostać opieprzu od grubych za uczenie leszczyny. Wszak jak sama nazwa wskazuje leszczyna jest do wyleszczania. Może jedynie dodam ,że cały czas zakładam spadek kursu Barlinka do poziomu co najmniej 0.50 złotego. W tej kwestii nic się nie zmieniło.
    Prawdopodobna fala na kontraktach znajdzie swoje wsparcie w okolicach 2200 punktów. Tu akurat nie zdradzam żadnej tajemnicy widać to jak na dłoni.
    No to teraz czas na dobrą herbatę z cytryną i powrót do wykresu kontraktu terminowego.
    Nie dziękujcie mi, naprawdę obejdę się bez tego. Podziękujecie jak się zwali.

Chodzik Księżycowy
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: ~Monika [94.75.98.*]
    Nie dziękujemy bowiem podziękowało ci już dwóch murzynów pozostawiając na pamiątkę lukę dwóch czarnych świeć gdzieś poniżej pleców.
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: ~alex [79.110.4.*]
    a za co mieliby ci dziękować przecież notorycznie walisz wtopy buhahahahahaah
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    No jakie wtopy ? Przecież ja jestem tu po to aby Barlinek zmusić do układu z Bankami.
    Nie ma tu tajemnicy a Monika to głupia jest jak but z lewej nogi.
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: ~Rekin [89.161.21.*]
    Monika jesteś wspaniała.
    Znakomite porównanie i wspaniałe podsumowanie Chodzika.
    Do tej chwili pękam ze śmiechu o tych murzynach i ich czarnych potężnych świecach. Super.
    Gratuluję.
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Pewnie byłoby się z czego śmiać gdyby nie to, że dzisiaj Barlinek spadł na łeb na szyję i nie jest to koniec przeceny, co dla posiadaczy tych akcji nie jest zapewne dziwne wszak tu spada ciągle
    i ciągle, tak że czas było przywyknąć.
    Pozdrawiam frajerów i Monikę w lewym bucie.

CK
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: ~bryll [83.143.139.*]
    Dnia 2012-08-28 o godz. 22:05 ~chodzik księżycowy napisał(a):
    > Pewnie byłoby się z czego śmiać gdyby nie to, że dzisiaj
    > Barlinek spadł na łeb na szyję i nie jest to koniec
    > przeceny, co dla posiadaczy tych akcji nie jest zapewne
    > dziwne wszak tu spada ciągle
    i ciągle, tak że czas było
    > przywyknąć.
    Pozdrawiam frajerów i Monikę w lewym bucie.

CK

Rzuć widły chłopku i leć do obory zajmij się zwierzętami, żebyś głupot nie wypisywał o jakiś beczkach i korkociągach na wykresie bo robisz z siebie pośmiewisko. Jeśli będzie ujemny wynik 2Q to nikogo to nie zdziwi, to wszystko jest już w cenie.
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: ~Radek Wolf [31.63.80.*]
    Ale obie spółki nadal drogie
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: ~pryciarz18 [77.255.228.*]
    Ha ha ha "Monika jesteś wspaniała" - no nie mogę, zaraz popłaczę się ze śmiechu.... Rob ogoliłaś już nogi?????????? Ha ha ha.

Oby więcej Rob udzielał się jako Monika , od rana lepszy humor... Pozdrawiam

A tak nawiasem pisząc to w piątek wyniki Moniczko:))))))))))
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: maciej_z_krakowa [83.144.79.*]
    Kierunek może być tylko jeden.
    Przed nami spokojny wzrost aż do poziomu o którym napisałem czyli w okolicach 5.70.
    Cały następny rok będzie dla budowlanki pomyślny co nie ominie również HB.
    Jeśli zaś chodzi o fale Elliotta to mamy dwa scenariusze. Albo skończyła się druga fala korekcyjna podstawowej fali V, albo też mamy następną piątkę wzrostową fali B.
    Tak czy inaczej patrząc z perspektywy średnioterminowej a więc kilkumiesięcznej przy obu tych scenariuszach mamy wzrosty, WZROSTY WZROSTY. Możecie sobie wory nadstawiać, ale zostaną jedynie wory pod oczami po łzach, że czekaliście na próżno i nie doczekaliście się.
    Pozdrawiam

Chodzik Księżycowy
    Największym błędem jaki popełniacie jest trwanie w błędzie jaki popełniliście !
    w tym wypadku tym błędem było czekanie na wymyślony dołek którego nie będzie.
    Pod względem fundamentalnym poziom wartości księgowej do rynkowej był i nadal jest na skrajnie niskim poziomie. Może chociaż ten fakt da do myslenia fundamentalistom.

https://www.bankier.pl/forum/temat_po-prostu-chodzik-ksiezycowy,2404946,1.html
    Już ci kmiotku z Nowej Huty odpisałem na ten tekst na forum TVN jak ktoś ciekawy to sobie przeczyta i tyle. Wspomnę jedynie, że fala wzrostowa niedawno przyniosła na kontraktach wzrost blisko 400 punktowy i o tym impulsie było w mojej wypowiedzi.
    Przypuśćmy, że ktoś otworzył zaledwie 20 kontraktów to miał zysk 80 tysięcy !

ale nie to mnie dzisiaj rozbawiło. Rozbawiło mnie to
    cytacik
    ,,Rzuć widły chłopku i leć do obory zajmij się zwierzętami, żebyś głupot nie wypisywał o jakiś beczkach i korkociągach na wykresie bo robisz z siebie pośmiewisko. Jeśli będzie ujemny wynik 2Q to nikogo to nie zdziwi, to wszystko jest już w cenie.,,

W cenie kolego, to jest twoja popaprana wyjałowiona i gówno warta papka, którą zamiast mózgu posiadasz !

Miłego dnia
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: maciej_z_krakowa [83.144.79.*]
    Oszczuście i kłamliwa gnido.
    Jak być może zauważyłeś, nie napisałem ani jednego słowa. Skopiowałem twój bełkot wraz z podaniem linku.
    Reagujesz w sposób wysoce chamski na własny tekst. Przydałby ci się wysokiej klasy psychiatra.

Zwracam Ci kłamliwa wszo uwagę, że pozycje krótkie otwierałeś 01.08

Dnia 2012-08-01 o godz. 10:45 ~chodzik księżycowy napisał(a):
    > Witam serdecznie kolegów i koleżanki też.
    Dawno mnie tu nie
    > było, no i dobrze. Jak wiecie moją domeną są kontrakty
    > terminowe a nie gówniane spółki. Wpadłem tu jedynie na
    > chwilkę a jest 1 sierpnia godzina 10.40 tylko po to aby wam
    > powiedzieć, że szykują się bardzo mocne spadki na średnich
    > rynkowych. Widać to jak na dłoni na wigu 20, 40 ,80 na
    > kontraktach i na co się tylko spojrzy.

Chodzik Księżycowy
    https://www.bankier.pl/forum/temat_steskniony,11617141.html

Minęły dwa tygodnie

01.08.2012 W20 close 2188,63
    14.08.2012 W20 close 2317,70 W20 był ponad 6% powyżej - jak zwykle genialna prognoza

dzisiaj
    29.08.2012 W20 2240.7 jest nadal powyżej kursu z dnia w którym otworzyłeś krótkie pozycje.
    Jak tam samopoczucie kłamliwa gnido?
    Doprawdy chłoptasiu z Nowej Huty. Powinienem być ci wdzięczny. Nikt tak nie potrafi mnie rozbawić jak ty. NIKT !
    Wracając do Barlinka to uważajcie , bo TVN już się wywalił.
    no tak, na fakty reagujesz jak typowy pajac.
    Otworzyłeś krótkie pozycje w okolicach lokalnego dołka indeksu - przytoczyłem dokładnie co napisałeś i kiedy - rzut oka na wykres pokazuje jak ślicznie umoczyłeś kasę. Składam serdeczne gratulacje i czekam na kolejne "genialne analizy".
    Jak tam pędzące trójkąty, motyle i fale elliota na małych półeczkach? Sprawdzają się dokładnie tak samo jak na HBP?

Masz obsesję na punkcie Chodzika Księżycowego. Wkurza cię mój geniusz. Wkurza cię mój styl. Ciebie nie obchodzi Barlinek czy TVN ani ludzie którzy są posiadaczami tych akcji.
    Ciebie obchodzę wyłącznie JA czyli NAJLEPSZY ANALITYK TECHNICZNY NA FORUM BANKIERA.
    Jesteś na forach już sporo, ale nikt nie zobaczy co masz do powiedzenia merytorycznie. Czy coś na temat Barlinka tu umieściłeś > Czy jest tu chociaż jedna twoja prognoza NIE !
    Nikt jej zresztą nie zobaczy, bo niby o czym mógłbyś tu napisać. Wyobraź sobie, że właśnie widzę nowy ciekawy temat i gdybyś miał odrobinę wiedzy, mojej wiedzy też byś go zobaczył a tak to nie zobaczysz, póki nie kupisz anteny satelitarnej !

Pozdrawiam cię jednak, bo stanowisz moje czarne odbicie w lustrze.
    Uważaj na siebie, ta choroba która cię opanowała zwana nienawiścią jest okropnie niebezpieczna. Toczy jak robal. Już ci wybaczyłem to donosicielstwo, ale jak widać jesteś po prostu złym człowiekiem.

CK
    Dnia 2012-08-29 o godz. 12:51 ~chodzik księżycowy napisał(a):
    > Masz obsesję na punkcie Chodzika Księżycowego. Wkurza cię
    > mój geniusz. Wkurza cię mój styl.

OTO PRZYKŁAD GENIUSZU

Kierunek może być tylko jeden.
    Przed nami spokojny wzrost aż do poziomu o którym napisałem czyli w okolicach 5.70.
    Cały następny rok będzie dla budowlanki pomyślny co nie ominie również HB.
    Jeśli zaś chodzi o fale Elliotta to mamy dwa scenariusze. Albo skończyła się druga fala korekcyjna podstawowej fali V, albo też mamy następną piątkę wzrostową fali B.
    Tak czy inaczej patrząc z perspektywy średnioterminowej a więc kilkumiesięcznej przy obu tych scenariuszach mamy wzrosty, WZROSTY WZROSTY. Możecie sobie wory nadstawiać, ale zostaną jedynie wory pod oczami po łzach, że czekaliście na próżno i nie doczekaliście się.
    Pozdrawiam

Chodzik Księżycowy
    Największym błędem jaki popełniacie jest trwanie w błędzie jaki popełniliście !
    w tym wypadku tym błędem było czekanie na wymyślony dołek którego nie będzie.
    Pod względem fundamentalnym poziom wartości księgowej do rynkowej był i nadal jest na skrajnie niskim poziomie. Może chociaż ten fakt da do myslenia fundamentalistom.

https://www.bankier.pl/forum/temat_po-prostu-chodzik-ksiezycowy,2404946,1.html

Obecnie kurs HBP wynosi 0.06PLN (splitu nie było!!!!) do 5,70 potrzeba 9 400% wzrostu
    Od nieprzekraczalnego dołka (2,10) kurs spadł o 97.1%
    Stało się to wszystko w roku w którym:

"Cały następny rok będzie dla budowlanki pomyślny co nie ominie również HB. "

GENIUSZU bardzo prosimy o następne GENIALNE prognozy
  • Re: Deską po głowie czyli TVN i Barlinek Autor: ~misza_z_kalisza [83.9.104.*]
    Chodzik obstawia teraz CYFRPOLSAT
    Zapomniałeś jedynie dodać Macieju z Krakowa, że jak przedstawiłem swoją prognozę spadku PBG do poziomu 2.10 to w tym dniu kurs tej spółki wynosił dokładnie 4.40 .
    Tak więc świnia zawsze świnią zostanie a wesz wszą.

Natomiast co się tyczy Barlinka to jak widzę stoi ponad 44 tysiące na kupno po 0.70
    Radze się pozbyć tego papierka i to szybko, bo potem nie będzie komu oddać.
    Wasz uniżony sługa
    CK
    jak tam spadki indeksów od 01.08.2012?
    Chodzik GENIUSZU gratuluję jednej trafnej prognozy na PBG.
    Masz się czym chwalić, w końcu trafiłeś, na kilkanaście prognoz jedna trafna to naprawdę bardzo dobry wynik.
    GENIUSZU czekamy na następne.
[x]
BARLINEK 0,00% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.