Piter... marcepana widzę na kilku spółkach...gdzie się pojawi to obwieszcza czarny scenariusz (jak widać interesujemy się tymi samymi spółkami), tylko ten czarny scenariusz obwieszcza w momentach najlepszych do zakupu akcji :-)
mi jest tylko przykro że nie idzie w gore a ta analiza o tym mówiła...:( mam te akcje od dwóch lat i nie zamierzam sprzedawać a wręcz przeciwnie pewnie troszkę dobiorę., i jezeli chodzi o jakiegos marcepana to mam nadzieje ze sie pomyliles bo ja nie wypowiadam sie czesto na tym forum. Tutaj są tylko ludzie którzy potrafia krzyczeć nie wnosząc nic pozytywnego jedni na drogich ten nagania na spadki ten na wzrosty -masakra . przykre. miłego dnia
inwestując na giełdzie nie licz na to że wszystko ci będzie rosnąć :) giełda to nie bajka. Zarabiam od 5 lat i nie pracuje utrzymuję się tylko z giełdy i wiem że cierpliwość jest jedną jak nie najważniejszą cecha na gpw :) kup dobrą spółkę tanio i trzymaj mocno :) i w zasadzie to wszystko :) xplus jest super jakościowo spółka co widać po jej rentownościach :) czy jest tania ? Myślę że już do kursu 0,20 zł jest atrakcyjna no ale zawsze można kupić taniej :D pozdro dla wytrwałych i przede wszystkim kumatych :)
ps. od początku tego roku moja stopa zwrotu z całego portfela to 43% oczywiście nie wszystko dało zarobić ale jak ktoś mi mówi że w kryzysie się nie da zarobić to się pod nosem lekko usmiecham :) elo
widze ze na weekend sobie troszke popisaliscie ja jade z wami na jednym wozie spolka dobra i do tego stopa dywidendy na b.dobrym poziomie jak wiemy kto chce pospekulowac zapraszam na lesne runo my trzymajmy sie fundamentow ok
pozdr.
Człowieku te bzdety i bzdury to wciskaj na PBG, Biotonie, Petrolu i innych wynalazkach....poczytaj troszkę ile kasy wtopili zwolennicy tych śmiesznych "systemów inwestycyjnych". Podstawowa zasada, znajdź najlepiej w "Inteligentnym Inwestorze" Grahama.... definicję INWESTYCJA. Jeśli nie wiesz co to jest inwestycja to daj spokój i spekuluj sobie dalej.
Nie chce mi się rozpisywać....jest tu parę osób , którzy mają pojęcie o INWESTOWANIU i nie rusza ich spadek kursu o parę groszy....liczy się pełny obraz i to co będzie za 5-10-15-20 lat. To tyle :-)
Widać że najgorsze spadki już chyba za nami :) pojawia się coraz większy popyt i stabilizacja :) jak skupi się pana który walił zlecenia S 100 tys akcji to będzie ok :)
przeczytaj wszystkie jego posty w tym watku i przeanalizuj jak zachwalal ze miedzy 16 a 20gr to tania spolka
nie bardzo chce mi sie w to wierzyc ze tania w tym przedziale bo analiza pierwszego postu i linka pokazala gdzie kurs dojdzie i dobil do 10gr (w analizie mowi sie o 9gr) wiec tanio to kupic mozna w okolicach 9-12gr i ewentualnie ponizej
9gr a 17/18gr to 100% rozniczy ale tepy sagan Pitera18pl tego nie kuma
dla niego skupienie goscia co sypal po 100tys akcji (czyli ok 20tys zl) to juz wielki wyczyn a to sa jakies drobne ktore sie tu przewijaja
nie ma co sie dziwic bo transakcje zawieraja tu studenciki z 3-5 tys zl, KASIERZY z Biedronki (czytac: Piter18pl) ktorzy dokupuja co miesiac za 200zl oszczednosci i paru rynkowych maruderow
Piter18pl to frustrat ktoremu zal dupe sciska kiedy kurs schodzi w dol i w dol bo on ma srednia po 35gr mimo ze twierdzi ze ma po 20gr (jego koledzy mowia o 35gr), jakbym mial 66% straty to tez bym sie drapal po smierdzacym dupsku i klepal zdrowaski aby sie zmienilo na moje
ubrali sie ludzie po 14, raczej kasa stracona, bo jak wiemy wystarczy ze cos na spolce zaczyna sie dziac z kursem to "odpowiednie osoby" wykorzystuja to do uplynniania smiecia.
tłumaczyłem ci już kiedyś że przy przedziale 0,11 - 0,14 groszy robi się za duży obrót :) nie zjedziesz do 5 groszy zapomnij ;P oj i chyba po dzisiejszym dniu to ty musisz troszkę poczytać :):) oj przykro mi no bywa życie :)
to ze jestes naganiaczem i do tego tepym to my juz wiemy a to co ja zrobilem dzis na rynku to nie wiesz i sie nigdy nie dowiesz bo jestes za bardzo naiwny
jakbys byl tylko naiwny to luz ale ty tepy jestes wiec nigdy tego nie ogarniesz
podniete widze masz na calego jakby walor conajmniej urosl z 80% na magicznym obrocie, jakby wybili wszystkich spekulantow i kurs stal otworem i w poniedzialek mialo byc 3zl
oj zaraz mi powiesz ze dzisiejszy obrót jest mały jak na tą spółke :) rzeczywiście tepy juz jestes na maksa :) no ok ok czekamy az uwalisz kurs do 5 groszy jestem bardzo ciekawy i bede obserwowac :) PROFESJONALISTO :) haha smiac mi sie chce
przyznaj sie lepiej ze kupilem po tej cenie bo juz taniej nie uda ci sie kupic :) bedzie prosciej i schylisz główke :P ale jak mowilem tacy ludzie jak ty nie przyznaja sie do bledu :) coz to nie ja mam problem :) PROFESJONALISTO :)
pewnie to nalecialosc z kasy z Biedronki ze gadasz aby gadac
jeszcze sie targowanie akcjami XPL nie skonczylo wiec nie szczekaj tak tepaku
napisalem ze spadnie do 8gr , byc moze do 5gr wiec nie przekrecaj moich slow bo wiecej jazgotu robisz ta przekupka z bazaru
PAMIĘTACIE JAK CIEĆ MÓWIŁ ŻE W TYM TYGODNIU ZOBACZYMY 10 GROSZY ?? MAM CI PRZEKOPIOWAĆ TWOJE SŁOWA LESZCZYKUUUUUUUUUUUUUU ?? WIĘC JAKOŚ MAŁO ŻE NIE MA 10 TO NAWET DO 14 JUŻ SKOCZYŁO :) KŁÓCISZ SIĘ NON STOP A CAŁY CZAS CORAZ BARDZIEJ ODDALASZ SIĘ OD TWOJEGO FLAGOWEGO KURSU NAWET NIECH CI BĘDZIE 8 GROSZY HAHAHA :) i ty siebie nazywasz profesjonalnym inwestorem ? super :) żyj sobie w tej swojej świadomości a kurs podąży swoim torem :) leszcz nie ma siły by zwalić kurs
piter, nie szkoda ci czasu na pisanie z burakiem "leci". Przecoież widać że gościu jest nawiedzony i do tego chamski, wiec nie warto zajmowac się nim ;-)
napisalem to w formie pytania czy bedzie chyba 12gr albo 11gr w nastepnym tyg czy za 2tyg ¡ dziwnym trafem w obecnym tyg kurs o 10gr zahaczyl
ty slepy jestes jezeli nie bylo 10gr - dobrze sprawdz wykres ubrany leszczu bo byla szansa kupic po 10-11gr a ty brales po 14gr
ubrani leszcze zawsze sa frustratami
SKARMIONY LESZCZU gdzie jestes
bron waloru bo kurs spada - niebawem pewnie znowu zobaczymy
11gr
10gr
.....
SKARMIONY leszcz wie do jakiego kursu zmierzamy