Kazda proba wywalenia wiekszej ilosci akcji konczy sie jak np wczoraj raptownym obnizeniem kursu. Ja wszedlem w to badziewie przy calkiem niezlych obrotach , myslac ze to tutaj standart i jakze sie pomylilem. Miesiace cale tutaj sa praktycznie bez obrotow, wiec kwestia po co oni sa na giledzie jest niezwykle aktualna?
cześć Karol. Być może sprzedałem Ci swoje papiery, które wywaliłem po 5 latach, wszedłem w KGHM na którym jestem do przodu na tyle że kurs pepeesu musiałby wynieść 1,35 a na to się nie zanosi.
Witajcie posiadacze Pepeesu. Ja też byłam wytrwałą w trzymaniu tych akcji bo kupowałam je w polowie 2007 jeszcze przed splitem po 196 zł. Niestety taka ze mnie niepoprawna optymistka, ze trzymam je do dzisiaj nawet nie odpowiedziałam na wezwanie w tamtym okresie. Liczyłam na wyklarowanie sytuacji w akcjonariacie i ewentualny potencjal w tej branży. Niestety przeliczyłam się i wczoraj skróciłam pozycję ze znaczną stratą, sprzedaż moich 3,5k akcji chyba się była początkiem obsuwy. Sory ale mam powoli dość tego marazmu / ile można czekać 5 lat to chyba stanowczo DŁUGO/, a jak obserwuje inne spółki to dawno bym tą stratę sobie zrekompensowała. Jeszcze mam do upłynnienia 2xtyle i chyba nic dobrego mnie tu nie czeka więc będę zmuszona dalej oddać akcje po taniości z dużą stratą. Nie liczę z Waszej strony na współczucie ale zrozumienie bo z 20k keszu zaiwestowanych 5 lat temu zostało mi 8k. Pozdrawiam
Jeśli ktoś ma nie wiele akcji to ma jeszcze możliwość wyjścia nawet ze stratą, z każdym dniem może to być trudniejsze bo zleceń kupna powoli nie widać(no chyba że raport nas pozytywnie zaskoczy na co się nie zanosi). C/WK w wielu innych spółach jest dwu a nawet trzykrotnie korzystniejsze niż obecnie na pepees. Na giełdzie kupuje się przyszłość, a przy obecnych cenach skrobi ta nie wygląda różowo. Ja wysiadłem ze stratą przy 0,97 i to samo radziłem innym. Bardzo dobre info o uaktualnieniu oferty na Trzemeszno spowodowało popyt na zaledwie 60.000 akcji. Bardzo dobry rok to był 2011, teraz niestety trend się odwrócił.
pisałem to wczoraj, dzisiaj już nawet tych śladowych zleceń kupna nie ma (przynajmniej rano). W arkuszu zostały "aż" 4 zlecenia.
0,73 900 08:00:07
0,70 4 000 08:26:04
0,57 1 234 08:57:54
0,40 1 234 09:48:26
żeby AT zadziałała musi być obrót, a tego tutaj brak lub jest w śladowych ilościach. Jeden nie duży inwestor jednym zleceniem może zaburzyć całą analizę.