Dnia 2012-08-23 o godz. 12:16 ~Wiesiek_PLN napisał(a):
> http://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/teksty/,74785.h
> tml
Tak sobie myślę, że...
... sprzeciw obecnych dostawców Trzemeszna i jego pracowników to żadna nowość - państwowa spółka tworzy jakąś ostoję bezpieczeństwa dla pracowników i dostawców (czas komuny zrobił swoje) - "...przedstawiciele spółki Plantatorsko-Pracowniczej Trzemeszno tłumaczą, że firmy prywatne gorzej radzą sobie na rynku. Zainteresowanie Pepeesu traktują jak wrogie przejęcie."
Moim zdaniem to ci pracownicy i reszta z Trzemeszna mogliby się przynajmniej postarać o jakieś lepsze argumenty przeciw PPS, "bankrut moralny" i "firmy prywatne gorzej radzą sobie na rynku" jakoś mnie nie przekonują, że uda im się uniknąć tego przejęcia przez PPS :).
"bankrut moralny" - jakoś nie bardzo wiem o co im chodzi z tym określeniem, ale podejrzewam, że to ma związek z wojenkami prowadzonymi wcześniej, wewnątrz akcjonariatu PPS.
"...firmy prywatne gorzej radzą sobie na rynku..." - ale jakby pracownicy i reszta przejęli spółkę to już by taka prywatna spółka nie radziła sobie gorzej na rynku - nic dziwnego, że się tam boją o stołki, bo takie argumenty to ...śmiech wywołują :). Pozdrawiam.
To normalne takich sytuacjach.Pracownicy już nie jednej firmy strajkowali i pikietowali.
Uważam mimo wszystko że Pepees ma większe szanse na kupno Trzemeszna. Przypuszczam ,ze Pepees złozył ofertę z wyzsza cena niż plantatorzy i to zapewne przeważy aby kupić Trzemeszno. Natomiast co do wrogiego przejęcia to chyba przesadzaja z tym okresleniem w takiej sytuacji, chyba nie mysleli ze tu będa składac oferty firmy z branży np drzewnej!
Re: najważnieszy krok zrobiony
Autor: ~Wiesiek_PLN [91.216.239.*], 2012-08-21 11:00
Dnia 2012-08-21 o godz. 10:30 ~krzys napisał(a):
> Wiesiu a może ty po prostu chcesz kupić taniej bo tak
> naganiasz na nie .
Z wielu względów zakupem akcji spółki nie jestem zainteresowany, przede wszystkim fundamentalnie jestem na nie. By nie być posądzany o brak obiektywizmu, nie będe się dalej tu udzielać. Mogę ewentualnie zainteresowanym, ale zarejestrowanym forumowiczom podać coś więcej na maila.
-------------
zdecyduj sie wreszcie naganiasz dalej czy nie