• Spór o Trzemeszno.... Autor: ~Wiesiek_PLN [31.11.157.*]
    http://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/teksty/,74785.html
  • Re: Spór o Trzemeszno.... Autor: ~modmot [178.36.190.*]
    Dnia 2012-08-23 o godz. 12:16 ~Wiesiek_PLN napisał(a):
    > http://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/teksty/,74785.h
    > tml

Tak sobie myślę, że...
    ... sprzeciw obecnych dostawców Trzemeszna i jego pracowników to żadna nowość - państwowa spółka tworzy jakąś ostoję bezpieczeństwa dla pracowników i dostawców (czas komuny zrobił swoje) - "...przedstawiciele spółki Plantatorsko-Pracowniczej Trzemeszno tłumaczą, że firmy prywatne gorzej radzą sobie na rynku. Zainteresowanie Pepeesu traktują jak wrogie przejęcie."
    Moim zdaniem to ci pracownicy i reszta z Trzemeszna mogliby się przynajmniej postarać o jakieś lepsze argumenty przeciw PPS, "bankrut moralny" i "firmy prywatne gorzej radzą sobie na rynku" jakoś mnie nie przekonują, że uda im się uniknąć tego przejęcia przez PPS :).
    "bankrut moralny" - jakoś nie bardzo wiem o co im chodzi z tym określeniem, ale podejrzewam, że to ma związek z wojenkami prowadzonymi wcześniej, wewnątrz akcjonariatu PPS.
    "...firmy prywatne gorzej radzą sobie na rynku..." - ale jakby pracownicy i reszta przejęli spółkę to już by taka prywatna spółka nie radziła sobie gorzej na rynku - nic dziwnego, że się tam boją o stołki, bo takie argumenty to ...śmiech wywołują :). Pozdrawiam.
  • Re: Spór o Trzemeszno.... Autor: ~janek [194.1.217.*]
    To normalne takich sytuacjach.Pracownicy już nie jednej firmy strajkowali i pikietowali.
    Uważam mimo wszystko że Pepees ma większe szanse na kupno Trzemeszna. Przypuszczam ,ze Pepees złozył ofertę z wyzsza cena niż plantatorzy i to zapewne przeważy aby kupić Trzemeszno. Natomiast co do wrogiego przejęcia to chyba przesadzaja z tym okresleniem w takiej sytuacji, chyba nie mysleli ze tu będa składac oferty firmy z branży np drzewnej!
  • Re: Spór o Trzemeszno.... Autor: ~Wawiak [195.35.80.*]
    Wie ktos moze kiedy ma byc ogloszona decyzja co do przejecia Trzemeszna?
  • Re: Spór o Trzemeszno.... Autor: ~solo1 [80.240.166.*]
    Myślę że szybko.
    MSP potrzebuje kasy, dodatkowy termin oferty tylko ten proces wydłużył.
    Spadek kursu akcji sugeruje że może ktoś coś już wie?
  • Re: Spór o Trzemeszno.... Autor: ~demian [62.111.213.*]
    spadek przy wolumenie 68k a ty robisz w gacie ?
  • Re: Spór o Trzemeszno.... Autor: ~wawiak [195.35.80.*]
    Na razie to posmiewisko gieldy jest. I tyle.
  • Re: Spór o Trzemeszno.... Autor: ~kpw [213.92.179.*]
    Spór o Trzemeszno??? Wszystko jest jasne: Trzemeszno należy do Trzemeszna, a nie do jakiejś tam, pożal się Boże, Łomży...
  • Re: Spór o Trzemeszno.... Autor: ~Turek [91.222.57.*]
    znam te dwie spółki.....i trzemeszno jest lepiej zarządzane od łomży pomimo państwowej własności....tu nie ma cwaniaczków jak w łomży
  • Re: Spór o Trzemeszno.... Autor: ~he [212.160.172.*]
    i dlatego cwaniaczki z Łomży przejmą dobrze zarządzane Trzemeszno w którym nie ma cwaniaczków :)
  • Re: Spór o Trzemeszno.... Autor: ~gosc [178.42.114.*]
    Re: najważnieszy krok zrobiony
    Autor: ~Wiesiek_PLN [91.216.239.*], 2012-08-21 11:00
    Dnia 2012-08-21 o godz. 10:30 ~krzys napisał(a):
    > Wiesiu a może ty po prostu chcesz kupić taniej bo tak
    > naganiasz na nie .

Z wielu względów zakupem akcji spółki nie jestem zainteresowany, przede wszystkim fundamentalnie jestem na nie. By nie być posądzany o brak obiektywizmu, nie będe się dalej tu udzielać. Mogę ewentualnie zainteresowanym, ale zarejestrowanym forumowiczom podać coś więcej na maila.
    -------------
    zdecyduj sie wreszcie naganiasz dalej czy nie
[x]
PEPEES 0,00% 0,92 2025-10-29 16:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.