Dnia 2012-08-17 o godz. 09:19 ~kazik napisał(a):
> trzymać i nie pękać
Oczywiście to moje prognozy prywatne, ale zauważcie
że nic się diametralnie nie zmieniło, chwilę temu po 22
się wszyscy zabijali o spółkę, po 21 nikt nie chciał oddać
bo za tanio a teraz mamy 10 zł niżej a to ta sama spółka :)
MUSI ROSNĄĆ DO POPRZEDNICH POZIOMÓW w mojej
opinii.
Najprawdopodobniej Góral znowu ogłosi wezwanie. Nawet jeżeli byłoby to 21 zł to jest ładny grosz do zarobienia, ale aby przejąć Sygnity musi zaproponować więcej.
wiem ze góral to pajac , ale nie jest taki głupi zeby dać tyle z a gówno, tutaj nie chodzi o przejecie , to jest gra na kursie i ktosć ładnie zarobi sprzedajac na rynku no po 18zł , które kupił po 12, dużo kupił gość z zarzadu po 15zł, a skończy sie tak ze sprzedadza wam po 18 góra 19zł, zarobią , a kurs w dalszej perspektywie spadnie znowu do 12 jak nie nizej, bo perspektywy IT nie są najlepsze w polsce takze bedzie powtórka , to nie jest zabawa to bedzie przekręt w imię prawa, po prostu manipulacja kursem sygnity, ktoś chce opchnąc akcje sygnity i zarobić a do takich układów najlepiej nadaje się mani.ulant góral
Tu nie chodzi o manipulacje kursem,- chociaż po drodze i to się zdarza- a o przejęcie rynku IT i dużej kasy przewidzianej w latach 2014-2020 z UE. Chodzi o wyeliminowanie gracza w postaci Sygnity. Spółka ma się coraz lepiej i główni udziałowcy na pewno nie oddadzą jej za półdarmo po sześciu kwartałach z zyskiem.
Trzeba by policzyć ile maja gotówki i wtedy oszacować . Poprzednio kupowali prawie bankruta po 21, dzisiaj powinni dać min. 27. Analitycy piszą, że Asseco. siedzi na dużej gotowce.
A ja wolałem zainwestować kasę w spółkę którą przejął niedawno twórca sukcesu Sygnity czyli p.Kosturek A wyniki jego działania już 16.02 ;) Surfland powtórzy wasz sukces bo ma jeszcze lepsze perspektywy :)