no i właś ie nurtuje mnie ta supernova strasznie a nie mogę dojść do ceny i okoliczności nabycia przez nich akcji relpola- ktoś się orientuje dokładnie jak to było? z tego co sobie sam wydedukowałem to że weszli tu na początku 2011 po nabyciu akcji od idm po 5,25 bodajże, ale komunikatu żadnego-dziwne. wcześniej ich nigdzie w akcjonariacie nie było na wza. jeśli się nie mylę no to są nad kreską i w razie likwidacji czy upadłości idm byłaby z tego niezła wyprzedaż, ehh gdyby nie machery z krakowa to byłaby super bezpieczna inwestycja. pozdro
Tak czułem że to ci szmaciarze z supernowej sypali zaraz po publikacji wyników, mam nadzieję że to oni sprzedali też te 860 tysięcy akcji Altusowi. Ale nie zdziwie się jak te barany z idmu będą sypać dalej akcje w rynek zamiast poszukać chętnych na cały pakiet.
sory ale bredzisz. gdyby sypali w rynek to już by musieli komunikować to raz, popyt jest za słaby żeby taki pakiet wysypać to dwa. sprzedaż altusowi to dla nas dobra wiadomość bo na razie nas nie zasypią ( choć sytuacja jest dynamiczna no i ponad milion akcji jeszcze mają), ale też i jakiejś euforii to nie wywołalo bo mamy na pokładzie następnego krótkodystansowca- jak będzie źle w gospodarce to też muszą to sprzedać żeby pieniądze ludziom oddać- a tu na starcie są już zarobieni prawie 20%. no i myślę że na resztę też się chętni znajdą tylko że chcą jeszcze niżej kupić-jak się idm rozsypie to pakiet może pójść w jeszcze większej promocji
a czytać ze zrozumieniem potrafisz? dzisiaj podali komunikat o sprzedaży akcji między 14 a 17 sierpnia, jak sypną np. jutro to Ci zakomunikują we wrześniu!
przepraszam bo nie zobaczyłem tego komunikatu. dobrze że puszczają takimi małymi pakietami mam nadzieję że tak już zostanie do końca i wreszcie będziemy mieć hossę tutaj:) pozdro
Ja na razie wybrałem przystanek. Bilety miałem od 3.8, w sumie ze cztery kursy zrobiłem w 1,5 roku. Pewno tego pociągu już nie zobaczę, i trochę mi szkoda bo relek to naprawdę świetna spółka...
no to prawdopodobnie supernowa sprzedała wszystkie akcje, ciekawe kto dziś je nabył? na razie się nie dowiemy ponieważ poszły dwa pakiety poniżej 5%
miejmy nadzieję że nowi właściciele nie będą szybko chcieli realizować zysku!