• no to mamy koniec tygodnia Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    No to mamy dzisiaj koniec tygodnia. Niestety nie będę mógł zostać przy kompie do końca notowań. Jednak już wyraźnie widać, że efekt wzrostu kursu w tygodniu będzie znaczący co potwierdzi na wykresie w układzie tygodniowym biała świeca. Chociaż ostatnio nie sprawdza się strategia ,,kup i trzymaj,, a wczoraj została dosłownie wyśmiana w TVCNBC, to jednak właśnie tu na Cyfrowym Polsacie powinna sprawdzić się doskonale w nadchodzących miesiącach.
    Spółka znajduje się w kanale medianowym i pomimo dojścia do median line nie zamierza jak widać wykonać znaczącej korekty. Ponieważ w tworzącym się układzie korekta poprzednia zniosła znaczną część impulsu ,to myślę że ta pójdzie całkiem w bok i będzie krótka, otwierając jednocześnie drogę do impulsu wydłużonego, który wyniesie notowania znacznie.
    To, że jesteśmy obecnie w fali ,,B,, Elliotta nie podlega nawet dyskusji. Dokładniej jest to druga faza tej fali, która prawdopodobnie wyniesie notowania powyżej 3000 na wigu 20. W ostatniej fazie wzrostu większość komentatorów ogłosi zapewne nową hossę, kiedy w ostatnim akordzie nastąpi ostatnie spazmatyczne odbicie. Warto obecnie przyglądać się rynkowi i jednocześnie zwracać uwagę na jego szerokość, która pomimo tego iż jest obecnie wąska jeszcze się zapewne zmniejszy a ruchy w górę indeksu spowodowane będą wzrostami albo poszczególnych spółek takich jak KGHM lub kilku banków na raz. W każdym razie jest to klasyczna pułapka, co oczywiście nie znaczy, że przez te kilka miesięcy tego ślamazarnego wzrostu nie można będzie zarobić.
    Ponieważ tekst ten może być wspólny dla kilku interesujących mnie spółek to powiem tak.
    Cyfrowy Polsat według mnie będzie rósł stabilnie w tym stanie rynku, ponieważ inwestorzy nie grający na kontraktach będą poszukiwać właśnie takich dobrych fundamentalnie spółek, których będzie niewiele. Jak by dla utrzymania równowagi TVN zrobi to samo tylko w przeciwną stronę. Po pokonaniu obecnego wsparcia spółka potwierdzi mocny i jednoznaczny trend spadkowy. Obserwuje jeszcze Barlinek i tam zapewne może dojść do pewnej stabilizacji albo nawet niewielkiego ruchu w górę. Spółka jest bowiem makabrycznie wyprzedana, żeby nie powiedzieć zgnojona. Jeśli jednak wyniki Barlinka za II kwartał okażą się słabe to nic jej nie uratuje jak amen w pacierzu.

Chodzik Księżycowy
    Zalecam:
    sprzedać TVN i Barlinek.
    kupić Cyfrowy Polsat
  • Re: no to mamy koniec tygodnia Autor: ~alex [79.110.4.*]
    cyfrowy polsat przewartościoany balon jak już ty i anale naganiają to czas na ewakuacje
  • Re: no to mamy koniec tygodnia Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Alex , co ty z tym analem, czyżby ci już ktoś dogodził. Nie pod ten adres chłopie zapisz się do partii Palikota. tam znajdziesz kolegę.
    A z innej beczki spytam, czy ktoś wie kiedy Barlinek opublikuje wyniki finansowe za II kwartał ?
    Bo pomimo licznych prób dowiedzenia się nie udało mi się tego ustalić. W Barlinku też tego nie wiedzą. No cóż jaka spółka takie notowania.
  • Re: no to mamy koniec tygodnia Autor: ~ROB [94.75.98.*]
    Jesteś cymbałem bo nie umiesz przeczytać komunikatu o terminach raportów okresowych.
    Przestań się kompromitować dzieciaku i zacznij oszczędzać w kasach SKO
  • Re: no to mamy koniec tygodnia Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Kompromitować ?
    Zamiast podać ten termin to piszesz jakieś farmazony. Co ty myślisz, ze nie mam co robić tylko zajmować się jakimś tam Barlinkiem ?
    Jak notowania spadną o dalsze 20 % to zacznę na poważnie śledzić co się dzieje a na tą chwilę
    to mam ważniejsze sprawy na tapecie. Patrzę jak wzrasta Cyfrowy Polsat.
    No ale skoroś taki mądry (jak nie jesteś) i rozumiesz sprawy dotyczące tej spółki to przy okazji
    napisz nam co takiego stało się zimą na Ukrainie, że Barlinek aż przysiadł pod tym ciężarem.
    No wiesz leszczu co się stało ?
    I jakie to będzie miało przełożenie na notowania tej spółki ?

Chodzik Księżycowy
  • Re: no to mamy koniec tygodnia Autor: ~ROB [94.75.98.*]
    Wczesniej wpisałeś,że rozmawiałeś ze spółka debilu? I co?
    Jeśli czerpiesz informacje o spółkach z dobranocki to nie wiesz co się stało zimą na Ukrainie. Te informacje są w raporcie za I kw. Termin raportu za drugi kwartał to #$%^ sierpnia. Idź stąd naganiaczu i kuo sobie paszport polsatu cyfrowego.
  • HABETA po 6 gr a mowiles o 3-4zl Autor: ~HABETA [92.40.254.*]
    Chodzik piewco co z Hydrobudowa
    Mowilem Ci kiedys zebys gonil po 25gr bo to
    drogo a dzis 6gr
    Czarowales na forum Habeta po 4zl
    a ile dzis stoi.
    UWAZAJCIE na Chodzika naganiacza
  • Re: HABETA po 6 gr a mowiles o 3-4zl Autor: ~ROB [94.75.98.*]
    To antywskaźnik dlatego kupiłem BRK jak tylko sie tu pojawił z naganianiem na spadki.
    A swoja drogą ten chodzik to skąd sie wziął i od kiedy jest na forum?
  • Re: HABETA po 6 gr a mowiles o 3-4zl Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    O jak fajnie. Zaczyna się dyskusja. No to co tam było w tym raporcie za I kwartał ?
    CK
  • Re: HABETA po 6 gr a mowiles o 3-4zl Autor: ~ROB [94.75.98.*]
    że wdupisz na HBP
    A to my teraz się już Barlinkiem nie zajmujemy ?
  • Re: HABETA po 6 gr a mowiles o 3-4zl Autor: ~Zenek [83.28.55.*]
    Powinni zacząć produkować trumny - na to jest zbyt /duży
    Pomysł wydaje mi się szczególnie trafiony i może stać się hitem sezonu. Trumny z deski barlineckiej przeznaczone dla obecnych i przyszłych akcjonariuszy tej spółki. Coś pięknego nieprawdaż ?
    Pozdrowienia dla przyszłych użytkowników.

Chodzik Księżycowy
  • Re: no to mamy koniec tygodnia Autor: ~Ania [89.161.21.*]
    Chodzik jaka Ty jesteś świnia.
    Szok!
    Nawet nie wiesz co Ciebie czeka w przyszłości.
    Te "życzenia" wrócą do ciebie, zło zawsze wraca do "właściciela".

Wyjątkowa menda !!!
  • Re: no to mamy koniec tygodnia Autor: ~bryll [83.143.139.*]
    Dnia 2012-08-14 o godz. 22:15 ~Ania napisał(a):
    > Chodzik jaka Ty jesteś świnia.
    Szok!
    Nawet nie wiesz co
    > Ciebie czeka w przyszłości.
    Te "życzenia"
    > wrócą do ciebie, zło zawsze wraca do
    > "właściciela".

Wyjątkowa menda !!!
    Chciałem to samo napisać ale dałem sobie spokój. Popieram.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.157.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.157.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: no to mamy koniec tygodnia Autor: maciej_z_krakowa [83.144.79.*]
    CHODZIKU
    od 10.08.2012 minęło już ponad 19 dni.
    Podsumujmy Twoją GENIALNĄ rekomendację:

BARLINEK
    10.08 close 0.72
    kurs obecny 0,72 zmiana 0.0%

TVN