Bravo LUG!!!!!!!!!!!!!!!!! O to chodziło!!!!! Jeżeli nie będzie niespodzianek i dynamika utrzyma się przez cały rok wtedy 2013r. widzę bardzo grubo. A na razie nie ma co liczyć na wzrosty...pozdrawiam cierpliwych :)
pewnie, że nie ma co liczyć na wzrosty kursu akcji LUG! Dlaczego? Każdy kto umie czytać raporty ten wie! Podpowiem: w jakiej części za ostatni wynik odpowiada dobry kurs eurpln? I dlaczego nie wykonają prognoz na ten rok? (podpowiedź : słaby wynik I półrocza i bieżący kurs eurpln)
Nie no, kiedyś to urośnie, może za 2-3 lata. Ale może wcześniej spadnie na kilka groszy kto to wie. To nie jest zła spółka ale na GPW (i nawet na NC) jest wiele spółek które jak nie kiszą się latami, to wręcz notują nie uzasadnione spadki i nic nie jest w stanie tego zmienić choć fundamentalnie są dobre, mam w obserwowanych kilkanaście takich spółek.
A co do samej spółki LUG to nawet nie trzeba zbytnio umieć czytać sprawozdania finansowe by stwierdzić że są marne szanse na realizację zysku netto z prognoz. Jeżeli to zrobią to chwała im, ale w połowie 2012r. mamy realizację 24,75% zakładanego zysku netto. To ja się pytam jak przy totalnie hamujących gospodarkach na całym świecie i w Polsce oraz przy spadających dynamikach przychodów i rentowności z exportu - to czym ten wynik ma być zrobiony? Prognozy, wskaźniki PMI, ilości zamówień, import i export - to są wartości które z miesiąca na miesiąc są coraz niższe na całym świecie, a nie zapominajmy że działaność LUG związana jest ściśle z inwestycjami i z budowlanką. Przy tak dołujących gospodarkach duszonych długami miejsca i kasy na inwestycje będzie coraz mniej. Rynek budowlany nie tylko w Polsce też się zwija, to niech teraz mnie ktoś przekona że na najbliższe 2 lata LUG ma świetlane perspektywy. Jak LUG zrealizuje prognozy to sam kupię ich akcję, ale coś czuję że akcje są trzymane tylko ze względu na dywidendę a potem wszyscy będą chceli się wysypać. Już widziałem takie akcje. To ja na razie poczekam.
juz teraz widac w arkuszu na s ogromne ilosci akcji, zeby to wszystko zakupic musialoby cos ekstra sie wydarzyc, a na razie nie widac takiej mozliwosci