W BASF to i ja nie wierzę . Ale mam do Ciebie pytania "pigment" dlaczego tak nie lubisz tej spółki ? Po ile kupowałeś akcje że tak żle o spółce się wypowiadasz ? Czy może jesteś pracownikiem permedii i po prostu jesteś dobrze poinformowany ?* (*jeśli jesteś pracownikiem permedii to na pierwsze dwa pytania rzecz jasna mi nie odpowiesz . :)
Hej Mirek czyżby powoli kończyło się duszenie akcjonariatu drobnego na permedii ? Masz jeszcze to pbg czy odpuściłeś ? Kulczyk troszkę Ci ruszył . Obserwuję . Pozdro !
Hej Krzychu trzymam cały czas tego kartofla, czekam na większą podbitke i mam nadzieje że sie doczekam, dzisiaj zeszli po stopy także próbują jeszcze tanio pozbierać tak mi sie przynajmniej wydaje, do wyników PMD już tuż tuż jak typujesz? coś sie nawet jakiś ruch ostatnio zrobił silne wsparcie na 5,50 kolejny raz dało rade:))
Może nie będzie tragedii, wsparcie trzyma, miejmy nadzieje że wyniki nas mile zaskoczą i zaczniemy w koncu marsz na północ, którego Krzychu dokładnie te wyniki? jakiś obrót jednak sie pojawia.. wczoraj czy przedwczoraj widziałeś prawie 3 tyś. akcji przeleciało
Coś jakby się nieśmiało popyt pojawiał ale bardzo nieśmiało . Ja każdy plusowy wynik powitam z radością nawet z najmniejszym plusikiem żeby tylko nie było na minus . Wyniki za pierwsze półrocze będą ostatniego dnia sierpnia . Najlepsze jest to że wyniki za 3 kwartał będą już podane ostatniego dnia pażdziernika - jeśli dobrze operator napisał kalendarium . Miejmy nadzieję że wszystko co najgorsze już jest za nami a notowania zaczną dyskontować nieco lepsze czasy .
No to dowiemy sie już wkrótce na przestrzeni 2 mies. jak sobie radzą, wiemy ze okres od wiosny do jesieni to okres najbardziej dochodowy, no ciekawe jakby tak mile zaskoczyli że zaczyna sie dobrze dziać i że w koncu wychodzą na prostą było by super miło, z drugiej strony może taki Mr. Nadolski ma zródła informacji i wie za bedzie dobrze wczesniej lub pożniej i cierpliwie czeka, narazie żebyśmy wrócili do jakichś poziomów przyzwoitośći powiedzy 10-15zł, to już było git i dawało nadzieje na lepszą przyszłość
Świetnie ktoś może jednak wierzy w dobre wyniki może sie potwierdzą, to prawie wystrzał ktoś wżiął z prawej ponad 600 akcji, :):) oby nasz optymizm nie zgasł w poniedziałek
Ano zobaczymy .Wolumen niski ale ważniejsze jest dla mnie to że kiedy zlecenie kupna wisiało przez prawie 2 godziny nikt nie zdecydował się wystawić niżej niż te 5.90 zeta a to jest dość dobry znak . Zobaczymy jak notowania będą się kształtować w przyszłym tygodniu .
Według mnie Krzychu wyniki nie powinny być złe bo niby dlaczego? Ktoś specjalnie wyrzucił 100akcji aby zaniżyć kurs lub podpuszcza innych do sprzedaży...albo głupi
Teoretycznie masz rację ale ponieważ spółka nie podpisuje nowych znaczących umów przekraczających wartość 10% kapitałów własnych (bo wtedy byśmy o tym wiedzieli ponieważ spółka musi raportować takie zdarzenia) to można niestety założyć że marazmu ciąg dalszy raczej . Ja trochę się tych wyników boję - w piątek się dowiemy co w trawie piszczy .
No to Krzysztofie wykrakałeś jest strata ale w sumie nie wielka , co o tym wszystkim myslisz?? ja troszeczke zabiegany jestem i dopiero rzuciłem okiem, w Niedziele wyjeżdzam do Holandii i chwile mnie może nie być bo mogę mieć problemy z dostępem do neta
No cóż Mirek kurs akcji przed wynikami bardzo dużo mówił że jest do ... Przynajmniej zwiększyli sprzedaż i co by nie gadać jest zysk na akcję . To tyle pozytywów .Czekamy na kolejny raport . Jeśli coś w spółce drgnie to na pewno kurs nam o tym powie . Bo dziwnym trafem zawsze jakoś tak dziwnie się składa że niektórzy są lepiej poinformowani od reszty .
Teraz przed nami powinien być najlepszy kwartał, teraz mieliśmy martwy kwartał zimowy i dobry wiosenno-letni, także następny może będzie już znacznie lepszy na zachodzie europy bezrobocie powoli spada, malutkimi kroczkami jakby dzwigali sie z recesji u nas natomiast trwa według mnie jej kulminacja, może w końcu już będzie tylko lepiej i zaczniemy powoli rosnąć:) może ta Bochemie coś wymysli nic dalej nie wiadomo? ?
Dobrze by było gdyby tak było jak piszesz . Sądzę że nasza spółka sobie poradzi . W wyniku kryzysu spółka musi szukać nowych segmentów rynku zbytu i paradoksalnie kryzys może przysłużyć się dla akcjonariuszy całkiem wymiernymi rezultatami gdyż spółka żeby przeżyć naprawdę musi się mocno postarać by zwiększać listę klientów . Sprzedaż nieznacznie już wzrosła a być może wzrośnie trochę bardziej po 9 miesiącach bo tak jak zauważyłeś Mirek teraz powinien być najlepszy kwartał choć w zeszłym roku 3 kwartał zamknęli stratą . Jeśli mnie wzrok nie myli to spółka pomimo nie najlepszego okresu w swojej historii w dalszym ciągu ma ponad trzynaście baniek w kasie (jeśli się mylę to mnie popraw). Wyniki za 3 kwartał w ostatnim dniu pażdziernika a więc za niecałe 2 miechy . Całkiem niedługo .