Jestem naprawdę po wrażeniem osiągniętych wyników które świadczą o potencjale i sile jaką spółka posiada, ewidentnie widać że spółka nie pasuje do całego bagna NC które jest ukierunkowane na dymanie leszcza!!!
Jedyne co mnie martwi to obroty które są symboliczne, kupić można zawsze tylko problem może być w trakcie chęci sprzedaży niestety ale bez uwalenia kursu to raczej nie wyjdzie się na plus ze spółki. W obserwowanych stawiam ją na pierwszym miejscu oczywiście ze spółek z NC.
Wolumen jest tragicznie mały chce ale nie może ruszyć z kopyta. patrząc na tabele to niewiele trzeba by kurs wisiał na górnych widłach przez kilka sesji, oczywiście i na odwrót
Zredukowałem pozycję o 50% wierzyłem w tą spółkę i się udało osiągnąć niezłą stopę zwrotu z zainwestowanego kapitału te owe 50 % przerzuciłem spekulacyjnie na Graphic mam nadzieje że i tu mój nos do inwestycji czasami w bardzo dziwne spółki mnie nie zawiedzie :-), w nadchodzącym tygodniu myślę pozbyć się plasmy i jeżeli nastąpi zwrot co zresztą powoli widać na graphic to wchodzę z tym kapitałem z Plasmy,
Udała Ci się podbitka? Miałeś szansę ale to nie Ty zarobiłeś na tej zwyżce. A takie okazje sa tylko okazjonalnie. Swoiste gadanie z samym sobą, ale w totka wygrywa sie tylko raz.
tylko raz
Notowania jak lot nad kanionem i szorowanie po dnie. Lot juz był i mogly sie udać szybie wymiany akcji. Teraz nuda i brak ponowny obrotów, Zatem więc proste osunięcie się do przełomu plazmowego lodowca.
Nudy na forum. Nikt tej akcji nie obserwuje. Nadal lato i urlopy, a w firmie podobnie?
Widziałeś ich warsztat?
tylko raz
dzisiaj? wieczorem jednego browarka. Ale wiem, że nie o to pytasz, bo sam też masz suchość w gardle.
Ale czym lepszy jest graphic od plasmowej działki? Jaka jest płynność obu firm, i czemu taka wymiana u Ciebie. Lepiej trzymaj plasme bo maja fajne zdjecia srob okretowych czy czegoś tam.
Jeśli znasz firme lepiej, to napisz pare zdań. Jestem z innej grupy spółek podstawowych na tym forum.
dobrze?
Płynność jest fatalna na obu spółkach, graphic nie jest lepszy od plasmy wręcz przeciwnie jest dużo gorszy patrząc nawet na wyniki finansowe ale tym w dniu dzisiejszym się nie kieruje, tak jak pisałem spekulacyjnie zainwestowałem kierując się " NOSEM" Na plasmie spodziewam się korekty więc dlatego zrobiłem redukcję o 50 %, jeżeli owej korekty nie będzie to nie zaprzeczam że jeszcze raz wskoczę w plasmę, na graphic był zajebi..sty zjazd i do poziomu 1, 50 widać że sypacz zaprzestał swych niecnych działań kurs tak jakby zaczął odbijać i wskaźniki dają sygnał kupna, jest tu sporo do odrobienia
Ale na PLSMA, sam prezes podobno coś kupuje czy teraz już sprzedaje, choć to pewni On sie obudził i coś kupił by dać KOMUNIKAT! a Ty, oddajesz. Zatem wie szef, że jest sam na giełdzie. Jaki nowy krok może być?
Tu dziwne doliny i górki.
Jak perforacja znaczków.
jak myslisz?
I kto ma racje????? zobacz jak dzisiaj zachowuje się kurs Graphica a jak plasmy na dzień dzisiejszy jest tak jak mówiłem że graphic zaczyna wysokie loty z ceną znaczne odbiegającą od wartości dzisiejszej !!!!!!!
polecam Ci zamiast GRA-FIK raczej PLANET SOFT , tam prezes zrozumial po co jest gielda. Zartuje-to łebski facet ale nie miał czasu z powodu pewnych jeszcze waniejszych interesów.
Jest OK i pora nadganiać inne softowe firmy/ To z wynikami Planet i szeregiem kontraktow z tradycjami jest proste.
Rynek potrzebuje odmiany a firmy same dzisiaj glosują, Kogo wybierać i nadawać komu powolne up-trendy.
mecenas
O, O, to kto oddał?
A po drugie to poczytaj i zobacz wiecej o Planeta Soft. Ma potencjal podobny do Plasma SA- tez do konca roku słuszne odbicie, po paru oczywistych blłedach w trakcie tygodnia po debiucie i na samym debiucie.
Może tylko szanse na wzrost 250% ma teraz szybko nieco wiekszy Planeta, analogicznie do Soft-blizniaka. Po samych aktualnych wynikach netto nalezy mu sie co najmniej 4 złote. Ale to tylko moja ocena i argument skupowania. To nie stanowi sugestii dla nikogo. Każdy kupuje i skupuje TO na co ma ochotę!!!!! Dosc filantropii i jeśli cos promowac to z SENSEM, po aktualnej ocenie sytuacji i szans w krotkim okresie paru tgodni i ewentualnie miesięcy.
Idzie kryzys. Regenaracje i energetyka i sporo drogich urzadzeń wymaga remontów i uszlacheniania powierzchniowego. Tu spece z PLASMA zbijają kasę za specjalistyczne potezne prace, a zapominają o zbijaniu popularnosci naganijacej kolejnych klientw...., a raczej podnoszeniu swojej giełdowej wyceny. Bede im tu pomagał! Tak to jest jak nikt w firmie się na tym nie zna?/nie znał? Raczej jest to niedocenianie RYNKU. Ale tak bylo do czasu.
Różne firmy się lasują i odpadaja z rynku.
Plasma SA ma potencjal jaki nadal odkrywam-bo co nagle to po ...rokicie.
Ile juz maja dofinasowania na swoje projekty z Unii? Czy proporcjanalnie do wartosci rykowej jest ktos kto ich w tych dotacjach pobije?
Te oceny nie maja ani celu promowania ani ganienia. To tylko odkrywanie potencjału jaki moze byc wydobyty lub moze nie wyjsc poza grono specjalistów. Ale jesli tak-to czemu nie dać szansy takiej formie zbijania majatku i uszlachetniania wyrobów. Tu Niemcy mają znaczne osiągnięcia, a my się NADAL uczymy.