sorry ale nie dałam pytajnika i zostałam żle zrozumiana.Chodziło mi o pytanie Wilbo bankrut?Przecież jak by to był bankrut to by tak nie szalał - tu już ktoś coś wie - tylko co?
A co to znaczy bankrut? Przecież oni są już w likwidacji bo stracili płynność i nie mogą regulować swoich zobowiązań. Oczywiście firma działa nadal- tylko pytanie na ile starczy im zapasów i kiedy wyczerpie się cierpliwość wierzycieli. Jeśli ktoś wierzy że znajdzie się inwestor z grubym portfelem który uratuje spółkę - to może zaryzykować. Kurs szaleje, ale dokładnie nikt nie wie dlaczego, bo nie ma żadnego oficjalnego komunikatu, przecieku itp.
a w poniedziałek za tydzień pewnie 2,2 na 2,7 ....
obstawiam gruchnięcie na popołudniowym fixie 6.08.2012.r.a przy dobrym szerokim rynku wtorek ,środa ....
Dlaczego jest rakieta...bo likwidacji przeczuwam i nie tylko ja pewnie nie będzie.Będzie układ.Redukcja długów i w ogóle,spółka będzie mogła spłatę zobowiązań przełożyć na okres np.20 lat.Sama marka Neptun jest warta około 24 mln.To tak jak z marką Optimus wołali bankrut spadło poniżej zlotówki a póżniej doszła prawie do 10 złotych.Tu będzie podobnie 2 zł to minimum.Uważam zatem że warto wejść tylko jest jedno ale czy kupisz.Ostatnio 5 minut przed 11 i przed 15 kursy przebijają.Tak że życze powodzenia Do 1 zł warto kupować
Gdyby teraz odbyła się licytacja majątku spółki wierzyciele najprawdopodobniej odzyskali by 100%. Nie wiem dlaczego chcieliby się układać i liczyć na to że spółka nagle będzie zyskowna. Jedynie inwestor z pomysłem jest w stanie coś tutaj zmienić.