• List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~confit [188.146.33.*]
    Szanowni Akcjonariusze,

Postępowanie upadłościowe Internet Group SA zostało zakończone. Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawa, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Naprawczych swoim dzisiejszym postanowieniem zakończył proces wychodzenia Spółki z upadłości.

Co to oznacza?

W ciągu siedmiu dni postanowienie to się uprawomocni i wówczas przestaniemy używać dopisku „w upadłości układowej”. Swoją misję zakończy Zarządca a my odzyskamy Zarząd i prawo dysponowania majątkiem w całości. Wystąpimy do Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA o usunięcie naszej Spółki z listy alertów. Krótko mówiąc – Internet Group SA, jako podmiot z zupełnie czystym kontem, który z powodzeniem przeprowadził rozliczenie z Wierzycielami, rozpocznie nowe życie. To jakie ono będzie, jakie będzie tempo odbudowy Grupy Kapitałowej i co, w efekcie, te zmiany dadzą akcjonariuszom, zależy także od sytuacji makroekonomicznej. A wiemy, że dzisiaj jest ona nieciekawa.

Zarząd ma plan. Konsekwentnie realizuje cele. Najbliższe Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki zajmie się stworzeniem warunków do rozwoju. Wierzymy, że akcjonariusze przyjmą proponowane rozwiązania, bo umożliwią one akwizycje i wypełnianie Spółki konkretnymi, atrakcyjnymi biznesami.

Dziękuję tym wszystkim, którzy współpracowali w zakończonym dzisiaj postępowaniu upadłościowym. Dziękuję Wierzycielom, a szczególnie głównemu Wierzycielowi – BRE Bank SA. Dziękuję pracownikom i doradcom. Dziękuję Syndykowi, a potem Zarządcy za otwartość dzięki, której ten proces mógł tak wyglądać i tak się zakończyć. Dziękuję Akcjonariuszom, że wciąż są ze Spółką.
    Szanowni Państwo - mimo złych wiatrów Internet Group SA pozostaje na rynku. I to jest dobra wiadomość.

Z przyjacielskim uściskiem dłoni,
    J. Ryszard Wojciechowski

Warszawa, 31 lipca 2012 r.
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~agent_orange [194.63.135.*]
    ale numer z niego... boki zrywać. Jakbym słuchał dobranocki. On ma nas za idiotów.
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: locke22 [93.176.202.*]
    i co kupowaty agenice orange plus i play i huj>>> copenhaga
    dzisiaj zaczynam od zera
    bronimy dołek i powoli z korektami do góry
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~Miodzio [83.28.31.*]
    Z szacunkiem dla wszystkich ale te ciągłe listy intencyjne i aneksy zaczynają sie robic naprawde śmieszne i za każdym razem przybywa nowe grono ubranych którzy liczą na wzrosty.Już od 40 groni miało iśc do góry atu jest 27 grosików i zastanawiam sie czy to nie koniec spadków.Nie wiem jakie info jest potrzebne żeby ruszyc tutaj kurs.Normalnie ręce opadaja.Na kupnie też niewiele widac że ktoś trzyma kurs ale poniżej 25 groszy to już praktycznie mizeria.No ale cóż jaki pan taki kram.
    Panie Miodzio ale z wielkim szacunkiem wydaje mi się że analiza techniczna może ruszyć kursem w niej wszystko jest zawarte nawet aneksy
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~spoko [83.22.225.*]
    z tego co mówi prezes to według mojej myśli to dlatego jest kolejny aneks do umowy dlatego że teraz nie mogą podpisać umowy dopóki nie uprawomocni się postanowienie o zakończeniu postępowania upadłościowego bo nie mają mocy prawnej no i data jest nie przypadkowa 8 sierpień , myślę że oni są już dogadani nawet powiem więcej jestem tego pewny a jak będzie to zobaczymy niebawem , tak że na walne będzie już umowa podpisana
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~frendzel [83.26.30.*]
    trafne spostrzeżenia
  • Re: do spoko Autor: ~Miro 71 [188.147.208.*]
    J/W . Dodam jeszcze że po 8 sierpnia IG nie będzie już na liście alertów a nie wszyscy chcą i mogą w takie spółki inwestować. :)
    i ta wypowiedź jest dobra
    Wszystko jest poukładane
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~Miodzio [83.28.31.*]
    Co do analizy technicznej to uwierz nie mam nic przeciwko żeby sie sprawdziła.Myśle że kazdy chciałby żeby kurs szedł do góry ale mam wrażenie że kursem tej spółki nie rządzi analiza tylko ktoś inny bo to da sie zauważyc.A propos listy intencyjnego by może macie racje i czekaja na uprawomocnienie ale moim zdaniem nie o to chodzi.Jak poczytacie ten list to zauważycie że udziały mają byc zakupione w zamian za akcje internet group w podwyższonym kapitale a ja sie pytam po ile te akcje będa skoro dopiero walne uchwali nową cene nominalną a tym samym emisyjną nowych akcji dlatego uważam że do walnego nic tu nie będzie.
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~Wawrzyn [83.25.90.*]
    ten list ma tylko jeden cel, zaznaczenie zdania:
    "Wierzymy, że akcjonariusze przyjmą proponowane rozwiązania, bo umożliwią one akwizycje (...)"
    no tu czujcie sie poinformowani o emisji.
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~zuch [77.66.1.*]
    Lubie czytac merytoryczne listy i troske wodza. Zagubiony zuch w lesie
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~procka [83.4.184.*]
    Skoro się Zuchu zgubiłeś w lesie, to obserwuj mech, kt. porasta kamienie i drzewa tylko z jednej strony - on Ci wskaże drogę na PÓŁNOC;), a pod mchem lubią rosnąc grzybki, czasami nawet trudne do znalezienia PEREŁKI;)

Pozdr.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.66.1.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~swojak [80.50.228.*]
    meszek jednym zdaniem swoim postem udowodniłes jaki z Ciebie burak
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [194.63.135.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: List Prezesa do akcjonariuszy Autor: ~procka [83.4.184.*]
    Kopenhaga, w innych wątkach trzymasz poziom, ale w tym chyba jednak trochę opadł...
  • Przepraszam Autor: ~CPH [77.66.1.*]
    to bylo z gatunku meskiego poczucia humoru, choc nie dla wszyskich. POzdrawiam
  • Najważniejsze, ze... Autor: ~Rakieta [194.246.124.*]
    ... jutro rakieta!
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.