faktem jest że obniżą nieźle notowania tej spółki, szczególnie, że niedawno jakieś dwa 2 dni temu był tekst w PARKIECIE o słabych perspektywach branży medialnej
Niech mi ktoś wyjaśni jak to możliwe, że spółka która co rok wypłaca sowite dywidendy, robi kasę i wszystko co możliwe żeby dawać radę i zarabiać tak nisko stoi... kto się pozbywa akcji w tak śmiesznie niskiej cenie kiedy to akurat ta branża ma perspektywy i nie wyobrażam sobie teraz ludzi bez telewizji czy nawet bez reklam, które to nierzadko przypominają co było do kupienia :) ... obywatele nie czaje tego? A tak przy okazji jaka cenę docelową w tym roku obstawiacie po chociażby raportach które będą we wrześniu?
kupiłam za 1,4 sprzedałam 1,64 mniałam czekać na dywidende ale pomyslałamze nie ma co odkupie po odjęciu ale to co widze teraz to dam na msze ze nie weszłam współczuje tym co zostali kupie jak coś sie ruszy ale wtej chwili odstraszyli dokumentnie chyba im oto chodziło dotknie 0,8 ciekawe czy nie niżej przydałoby sie jakieś dobre info
Tu chyba wszyscy wiedzą kto obniża kurs i dlaczego.Wykorzystywany jest okres wakacyjny (częściowy akcjonariat). Nikt o zdrowych zmysłach nie sprzedaje po 95 gr! Jest teraz więc najlepszy czas na kupowanie.Promocja może potrwać do wypłaty dywidendy. Po wypłacie ta sytuacja jest nie do utrzymania.
Ciekawe,że mamy tyle służb kontrolnych w państwie a nikt nie zainteresuje się machlojami giełdowymi, które każdy gracz zauważa . Widać jak pojedynczymi transakcjami się manipuluje: http://gielda.onet.pl/atmgrupa,18648,101,1,4618,profile-transakcje