"Tymczasem pod Urzędem Miasta zgromadziła się dziś grupa około 150 kibiców GKS-u Katowice. Przed momentem wyszedł do nich Piotr Uszok, prezydent Katowic, który zapewnił fanów, że miasto będzie finansować GieKSę, zapewniając jej przetrwanie do końca przyszłego sezonu. Dodał też, że miasto prowadzi rozmowy z Katowickim Holdingiem Węglowym, który miałby wspomagać finansowanie klubu. Najważniejszym celem ma być zmiana klubowego zarządu. Z jego słów wynikało więc, że GieKSa nie zgonie. Pozostaje jedynie czekać na wynik głosowania radnych, które powinno się właśnie rozpoczynać. Nad stołem obrad rady wisi ręcznie napisany transparent "GKS"..."
to niemalze pewne,krol ejst starcony,a co do KHW mamy etz taurona poc o mu slask nie kumam,maja usiebei Gkse do dtego uszoka ktory im da jakies przyiwleje jako KHW a pozatym to swietna reklama,dla tej firmy ktora spi na peianidzach jak tauron,tylko ze tauron musi na inwestycje przeznaczyc hajs,a do tego dojdzie marisuz i bedzie mariaz
MIASTO+PATRWICZ+KHW i akzdy bedzie zadowlony majac akcje -> 5zl!!!
Zauwaz jak sa posutawiane zlecenia na ile akcji i jak sie zmieniaja!
==jak grałes ,ze mna na IFC dawniej Herman oraz resbud ,bylo identycznie!==
==Pozatym nie ma mozliwosci przjecia klubu z licencja w chwili obecnej bo tzreba byloby wlozyc kupe forsy a tak mamay klub ,ammy pilkarzy ,jak uregulowane beda platnosci beda transfery plus wsparcie miasta i KHW!! czyli solidne wspracie finansowe ze strony tych dwoch podmiotow a oto wlasnie chodziło patrowiczowi!==
MA w chwili obecnej wszystko,a jak widac zbiera od dluzszego czasu!!!
Oglądałem transmisję... A skąd wezmą pieniądze ? ;-))) Był też wniosek pewnej radnej aby ludzie (kibice) kupili akcje... Rozbawiła mnie ta sesja. Pozdrawiam
Było jasno powiedziane, że miasto Katowice będzie finansować klub :))) w tym roku na 100% i zostalo to przegłosowane.
Głosy ZA: 27 Przeciw:0 Wstrzymało się:0