• Pora zadbać o akcjonariuszy Autor: ~Jethro-Tull [94.78.191.*]
    Bo jak do tej pory to spółka chyba dba tylko o ciepłe i dobrze płatne pensyjki zarządu.
    Tymczasem kurs akcji leci na łeb - na szyję, a kapitalizacja spółki spadła do poziomu 1/3 wartości księgowej !!! Dlatego należy to natychmiast zmienić ... no chyba, że spółka chce być przejęta za psi grosz przez konkurencję ...
    IVMX posiada nadpłynność finansową i spore zasoby gotówki (13.6 mln zł), przy braku jakichkolwiek kredytów bankowych. Należy to wykorzystać.
    Zarząd powinie wystąpić do Rady Nadzorczej z wnioskiem o zwołanie Nadzwyczajnego Zgromadzenia Akcjonariuszy IVMX S.A. celem podjęcia uchwały w sprawie udzielenia Zarządowi Spółki upoważnienia do nabycia akcji własnych spółki oraz w sprawie utworzenia kapitału rezerwowego na nabycie akcji własnych.
    W treści uchwały powinno się określić termin skupu akcji do końca 2013 roku oraz maksymalną cenę skupu.
    Ja wiem, że są plany inwestycyjne, plany przejęć ... ale po co kupować i inwestować w innych, jak o wiele taniej można kupić akcje własnej spółki.
  • Re: Pora zadbać o akcjonariuszy Autor: ~Jethro-Tull [94.78.191.*]
    Ciekawostka: http://www.pb.pl/2642183,72424,ktos-sie-wlamal-do-systemu-espi
  • Re: Pora zadbać o akcjonariuszy Autor: ~gość [85.89.170.*]
    patrząc na megaobroty jak na tą spółkę w ostatnich dniach uważam , że jest szansa na jakieś pozytywne ruchy :)
  • Re: Pora zadbać o akcjonariuszy Autor: Jethro-Tull [94.78.191.*]
    Tak jak napisałem: potrzebny jest skup akcji własnych - najlepiej w formie wezwania do sprzedaży. To podniesie wycenę akcji i wzrost zainteresowania papierem.. Fuzja z innym podmiotem też jest mile widziana.
  • Re: Pora zadbać o akcjonariuszy Autor: ~wito [78.133.164.*]
    Chyba źle adresujesz swoje wnioski. Powinieneś to kierować do Zarządu IVMX, a nie na forum.
  • Re: Pora zadbać o akcjonariuszy Autor: Jethro-Tull [94.78.191.*]
    Raczej do właścicieli spółki.
  • Re: Pora zadbać o akcjonariuszy Autor: Jethro-Tull [94.78.186.*]
    Chyba minima za nami. Czyżby zmiana trendu długoterminowego ... ?
[x]
IVMX 0,00% 5,99 2015-12-18 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.