Szanowni Akcjonariusze,
ponieważ płynność na tych akcjach jest znikoma (zorientujemy się ilu nas jest tych mniejszościowych na tym forum) proponuję następujące działania oczywiście dla tych którzy nie akceptują aktualnych cen akcji Graala i nie planują sprzedaży papierów w najbliższym czasie.
Wystawiłem swoje 3000 akcji ze zleceniem sprzedaży 19,99 na koniec lipca
a teraz dodaję kolejne zlecenie 6000 po cenie 19,99
- monitorujmy ilu nas jest (np. poprzez niniejszy link
http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/full/zlec_all?sp=2685&zl=V
Nie sądzicie, że warto zorientować się ilu nas jest
Pozdrawiam,
ja już dawno leżę na S/częściowo :)...trochę wyżej niż 19,99:)
ja mam inną propozycją dla tych, którzy nie chcą mieć Graala...łapcie za tel. i dzwoncie do spółki lub biura maklerskiego...powinniście się dogadać co do pakietówki;)
MPM: "a mam inną propozycją dla tych, którzy nie chcą mieć Graala...łapcie za tel. i dzwoncie do spółki lub biura maklerskiego...powinniście się dogadać co do pakietówki;) "
======================================================================
Chyba lepiej byłoby wyjść frontem do klienta ... Zatem byłoby organizacyjnie sprawniej i szybciej gdyby to firma Graal S.A. lub któraś ze spółek zależnych ogłosiła wezwanie do sprzedaży 12,65% wszystkich akcji po cenie 10 zł.
Byłaby to świetna okazja dla wszystkich tych " którzy nie chcą mieć Graala".
Podobny manewr zastosowano na Polnej ... i w ten bardzo prosty i szybki sposób skupiono tam około 40% wszystkich akcji.
Po co się bawić w podchody, uważać na dzienne limity zakupy jeżeli można to zrobić raz a porządnie?
wiesz ja myślę że ludzie grający na giełdzie są bardziej operatywni od reszty społeczeństwa...więc myślę że można od nich wymagać nieco więcej inicjatywy...poczynając od znalezienia nr. telefonicznego....;)))))))))
BTW: spółka po raz ostatni nabyła akcje własne (w trybie skupu z rynku) prawie 2 miesiące temu - dokładnie w dniu 24.05.2012 roku.
A było tego raptem 175 sztuk. O co chodzi?
P.S. Ktoś dzisiaj nieźle pojechał. Przy okazji zrobiłem zakupy:)
No nie bądź ebankier taki skromny, wszak 9000 pomnożone przez 111 zł daje prawie milion złotych.
A jak ktoś się śmieje z tych jakże wirtualnych obecnie 111 zł, to ja mu powiem tak:
Sześć lat temu (sierpień 2006) kupowałem akcje Polnej po ca 10 zł. Niedługo potem, w ciągu jednej sesji te akcje podrożały do 17,50 zł. Po roku były warte momentami nawet 150 złotych. Zatem na giełdzie wszystko jest możliwe - zwłaszcza w dłuższym okresie czasu.