Pisałem wiele razy na ten temat więc teraz oficjalnie się pożegnam. Może wrócę spekulacyjnie, nie piszę też żeby naganiać bo trochę zarobiłem na tej spółce ale taniej wchodził nie będę, chyba że wróci na 20 groszy a Król wycofa te słowa:
"Zapłaciłem za obóz GKS w Kamieniu, ale na tym koniec. Kończę całkowicie z finansowaniem tego zespołu. Teraz jest na utrzymaniu miasta. Mój klub to KP, który zagra w Ekstraklasie - powiedział Ireneusz Król."
Ja się dziwię że dziś nie poleciało na 30 groszy po czymś takim, chyba tylko specjaliści od AT trzymają ten poziom co teraz licząc że to wsparcie i będzie wyżej. Może będzie, może uda im się coś zarobić ale jak dla mnie połączenie giełdy i sportu to porażka. Tutaj nie ma żadnych czynników przemawiających za wzrostami, nawet jakby GKS zdobyło mistrza polski nie oznacza to że kurs ma drgną cokolwiek do góry. Piłka nożna to worek bez dna, tu nie ma dochodów jest tylko zabawa i spekulacja.
Granie pod info o ekstraklasie było bardzo ciekawe ale na tym koniec.
Widze ze wielu jeszcze zyje tu nadziejami, widac to po popularnosci mojego watku :-) ale czy wy na prawde nie widzicie co sie dzieje? Brak polaczenia z GKS to praktycznie zjazd na 20 groszy, miasto nie bedzie podciagac kursu przeciez.
Spojrz kto dzisiaj grał w skladzie GKSu przeczytaj wszystkie artykuly, a jak juz sie pozeganales nie siej fermentu tu na forum, nikomu niepotrzebne sa bezwartosciowe informacje.
zarobiles ciesz sie ale daj zyc innym a jak piszesz pisz z glowa.
Podstawowa zasada giełdy to inwestuj i zarabiaj a nie kupuj spółki z sentymentu czy tylko po to żeby udowodnić sobie że miałeś rację. Czy to za mało rozsądne dla Ciebie?
Czytam te wątki z rozpędu bo śledzę jeszcze losy spółki, owszem może zdarzyć się wszystko ale to co niektórzy tu wypisują po tak negatywnym artykule to zgroza dla nich samych, ja po prostu walczę z głupotą na tym forum.
Jeśli coś z moich argumentów jest nielogiczne to proszę ze mną podyskutować.
Dla mnie info jest jasne. Król nie chce mieć z GKS nic wspólnego a to miała być główna lokomotywa napędowa przy tej spółce. Co z tego że grają tam teraz "gwiazdy" jak wynik sportowy nie wpłynie na cenę spółki chyba że awansują do Ligi Mistrzów i zgarną 5 mln euro :-)
Też bym chciał żeby spółka zarabiała i jej kurs szedł w górę. Ale teraz jest jak jest więc piszę co myślę. A jak będzie to zobaczymy.
nie czytasz inf tyko donosy prasowe info masz ze zarzad gks dolozy wszelkixh staran aby klub zagral w 2012/2013 w extraklasie to info jest za zgoda rady nadzorczej a tym samym osob zwiazanych zarowno z krolem jak i miastem to co pisza kibole i paru radnych ma znaczenie tylko dla chwilowych wahan kursu miasto modernizuje stadion pod extraklase za 3.5mln zl i to sa fakty!
Czy się połączy z GKS czy nie i tak musi grać w Sosnowcu aby grać w ekstraklasie więc to nic nie zmienia a kluczowe wydaje mi się że będzie wypowiedz prezydenta miasta Katowic Piotra Uszoka dotycząca przyszłości klubu za głosem którego pójdą radni...