na serio wierzycie w upadłość likwidacyjną Wilbo? mnie się wydaje że to kolejny wał B&W....
w każdym razie żaden sąd nie powinien zgodzić się na ul...ale i przy uu tez powinien mieć duże wątpliwości...przecież spólka posiada zdolność do generowania zysków jak regulowania zobowiązań...oczywiście nie z ty zarządem i szkodnikami...chyba już i pomysłow zabrakło na dalsze dymanie spółki ...stąd wniosek
mam podobne odczucia
coś jest 'pod stołem' ....w&b na tym ruchu mogą zarobić więcej , niż na sprzedanie się Seko
zastanawiam się , czy nie zacząć kupować te groszowe akcje - bo to może być niezła okazja - po ewentualnej spłacie wierzycieli powinno zostać do podziału sporo więcej ...
ile wart jest sam znak towarowy NEPTUN w/g Nielsena - wie ktoś dokładniej ?
ciekawy temat tak w ogóle ...o wielu sprawach szary lud nie wie , a tylko moze się domyslac
pytanie główne - dlaczego nie dogadali się z seko ? dla seko to byłby świetny interes przecież...
jesli więc Neptun ma ok 22% rynku /zaraz po Liesnerze/ to ten brand wart jest o wiele wiecej niż te 5 mln. zastawu w BGŻ...
kupiłem więc testowo parę Neptunów po 9 gr. :) i poczekam na rozwój sytuacji ...
wiesz Neptun jest tyle wart ile ktoś za niego da:)
euromark za Alpinusa nie wiem ile zapłacił ale np zapłacił za:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Euromark-przejal-znaki-towarowe-Wynnster-Outdoor-Ltd-za1-mln-GBP-1490265.html
wiec nie oczekiwałbym cudu...ale to dla nas dobrze:)
a to 'oczywista oczywistość' ... ile kto da ze Neptuna ;)
z tymi które dziś kupiłem /może jeszccze coś dokupię / dojadę już do konca tematu /czyli istnienia Wilbo na giełdzie / bo coś mi się wydaje ,że nie stracę w sumie na tym ..
ale przekonam sie o tym dopiero może i za kilka lat , jak pokonczą się sprawy w sądach..
przejęcie Neptuna przez Graala byłoby wielce wskazane i opłacalne - powinni tam w Wejcherowie potrząsnąć sakiewką ;)
taka okazja może się już nie powtórzyć