Spokojnie synkowie. Czy czujecie już ten metaliczny posmak ...
W czasie kryzysu robi się najlepsze interesy, .......... przecież. Przygotujcie się " na żabi skok " lub jak kto woli - inaczej ujmując sprawę - " nakładamy 7 - milowe buty ".
Dzięki przyjacielu - twe posty zawsze podnoszą mnie na duchu, chociaż przypuszczam że w piątek znów zobaczymy 3,4 to zawsze miło to czytać i mieć nadzieję. Życzę sobie i innym sponiewieranym przez kurs inwestorom aby twoje słowa się wypełniły.
Będzie dobrze. Spokojnie - wszystko w swoim czasie ...
A ten gamoń co sprzedał na fixingu 29 czerwca i zbił kurs pewnie wyleciał już z pracy lub też " ma przerzuty, których nauka nie rozpoznaje " ( ot taki cytat z ciekawego filmu, jednym słowem, pewnie go już pokarało ! )
Jest coś takiego, że " Roman " zawsze dobrze wyczuje .........., Romana.
Czekam na ciekawe info ( niech będzie, że........... " szklana kula " , no przecież ).
Typowy W bottom, mnostwo pozytywnych dywergencji : ) Do 4 na pewno pojdzie, kto wie, moze nawet 4,5 osiagnie. Nie wiem czy ktos interesowal sie Hurstem, ale jesli nastapi trend rosnacy, to po18-20 sesjach bedziemy mieli pierwsza powazniejsza korekte. Zdanie to jest zbyt "stwierdzajace" ale tak mowi cykl 74 dniowy.. Sam jestem ciekawy jak to sie sprawdzi ;)
należy obserwować obniżający się max z 52 tygodni. Jest coraz niższy. Przy stabilnym kursie IPX już niedługo będzie szansa na pokonanie go ( a czym to pachnie ... ? )
W tym jest klucz do sukcesu .... ( podparte - być może ciekawymi info .... ?)
Długo już tu jestem, aż za długo - ludzie zarobili majątek na niektórych spółkach a tu sam widzisz....
Zapewne są wśród nas tacy co kupowali Impexsa za ponad 300zł (split 1:25) to daje ponad 12zł dziś, oni też tak jak ja wierzyli RK, a efekty po paru latach widać.
Podniecamy się wzrostem o kilka groszy a później za dwa trzy dni znów ten sam poziom.
Wielokrotnie się zastanawiałem czy nie pozbyć się tego, ostatnio nawet trochę sprzedałem i kupiłem Hawe po 3,6 - niewielki zarobek ale jest a tu nic, no i płynność tu ktoś weźmie z 10tys akcji i zrobi -5% - to wkurw......
Dziś może się zlitują i zakończą na -1, a może nie i dla jaj -8.
Pozdrawiam
Tak, tylko mała różnica - Alchemia jest około 1,6 razy droższa niż wk a my 0,8, zatem stosując tę miarę to Impex powinien kosztować około 6,5zł. Jakby tyle kosztował i tu się kisił to ok, ale teraz to jest troche smutne. No cóż rosnąć muszą skotany, krezusy.