• Seko -czy juz warto? Autor: ~seko [188.122.17.*]
    Sporo spadło w ostatnim czasie.Jak myślicie,warto już delikatnie że tak powiem kupić?
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~abc [87.205.182.*]
    jeszcze daj im tak ze 30% spadku....
    potem moźna będzie pomysleć..
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~miki [178.37.44.*]
    Moim skromnym zdaniem w tę spółkę w ogóle nie ma po co wchodzić , a to dlaczego
    1) zero informacji co się dzieje w spółce
    2) nowy zaklad nowe perspektywy-kompletna bzdura
    3) paroma akcjami (dosłownie 2,3 szt akcji ) można zbić kurs spółki o ładnych parę procent , płynność gorzej jak mizerna
    4)spółka nigdy nie wypłcila dywidendy a były lata, że miała zyski ale po co miała wypłacać jakieś profity akcjonariuszom , 5)nikt z zarządu nie jest zainteresowany tak niskim kursem -gdyby to była moja firma i wiedziałbym co jest warta dawno bym skupował tak nisko wyceniane akcje
    6)czemu kurs tak spada-ktoś ma dosyć tego marazmu stara się sprzedać swoje akce :) jeżeli to można nazwać akcjami
    7)nie piszę tego na podstawie własnych wymysłów ale pewnego doświadczenia siedzę w tej spółce piąty rok,
    Pozdrawiam
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~wilbo [95.41.251.*]
    Dzień w dzień to wali w dół.Małe obroty ale uwalili toto konkretnie.Ciekawe jednak kto to teraz kupuje.Pasjonaci czy ktoś sobie ciuła na dłuższy termin?
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~abc [87.205.209.*]
    z analizy porównawczej wynika , że Seko nie jest tanie ... mimo spadków ...
    gdzieś poniżej 2 zł mozna będzie szukać dna...
    /oczywiście to tylko moja prywatna opinia/
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~pawel [178.73.18.*]
    dlaczego tak uwazasz? ktore elementy Twojej analizy na to wskazuja?
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~ed [80.245.182.*]
    Sorry, ale nie rozumiem po co w ogóle kupować Seko. Masz przecież Graala, który jest nie dość, że bardziej dochodowy to do tego tańszy i bardziej płynny. Do tego jest liderem rynku. Powtórz pytanie bo nie rozumiem.
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~karp [176.103.167.*]
    Graal? Przestarzałe zakłady i ogrmony dług...jaki lider? w czym? w puszkach ,których jeść się nie da?....Jak na razie to zamiatają zadłużenie po dywan....ale już nie długo wypłynie strata....
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~seko [188.122.17.*]
    Ta ,tylko że Graal jest przewidywalny i w tej chwili tam się nic wielkiego nie będzie działo.Kurs boczniak a tutaj ostatnimi czasy coś sie dzieje i można zaryzykować by trochę nabyć seko..Nie mówię że całym kapitałem :) ale tak odrobinę i zobaczyć jak to się wszystko potoczy.Ruchy będą znaczne bo ff jest mały .Martwi mnie tylko ta Opera.Po cholere tam oni.
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~nc [109.243.40.*]
    jak pojawią się obroty pojawi się też DNO :)
    Teraz to równie dobrze może skoczyć jutro 50% i to dalej nic nie znaczy. Za mały obrót spekulanciki aby ktoś o zdrowych zmysłach w to wszedł i zaryzykował więcej niż na waciki.

PS. chceta to trzymajta.
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: rmg7 [93.176.220.*]
    wilbo padło walić do seko ....może teraz szansa ....na jeszcze tansze jej przejęcie aktywów marek ....bez zobowazań od syndyka bo w wilbo idze likwidacja

a jak wy widzicie szanse dla seko
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~cool77 [83.220.97.*]
    mysle ze to szansa i nie na darmo spekula probuje uwalic kurs aby lepiej odbic a procz tego ta zagrywka z wilbo mogla byc celem do upadlosci wilbo.teraz to samo bez balaśtu.
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~abc [77.253.166.*]
    ale sprawy w sądach będą się ciągnąć pewnie dłuższy czas - mając pośredni wpływ na wycenę akcji seko...
    lepiej by było , gdyby się teraz szybko dogadali z w&b - byłoby to lepsze dla obu tych firm
    niewątpliwie seko mocno by zyskało na przejęciu marki NEPTUN ...
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~rozczarowana [83.11.182.*]
    Nie ma najmniejszych szans na przejęcie znaku Neptun, ponieważ jest zabezpieczeniem kredytu Wilbo ( bank BGŻ) . Tak przynajmniej podawała spółka w komunikacie.
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~abc [77.253.166.*]
    a ile tego kredytu w bgż ?
    seko nie ma takiej kasy ?
    jeśli bank wystawi znak do sprzedaży , to ...moze byc drożej ...
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~rozczarowana [83.23.129.*]
    ok. 6mln zł. Umowa z Seko została rozwiązana. Nie czytasz informacji?
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~eks-wilbo [178.73.18.*]
    jeszcze nie, proponuje poczekac az po raporcie w przyszlym tygodniu kilkunastoma tysiacami obrotow kurs zostanie wyciagniety znowu na 6 zl.
    warto kupowac jak jest tanio, a ta spolka jest na historycznych minimach i najpewniej przymierza sie do majatku wilbo, ktore szanowny zarzad Seko, oczywiscie nie celowo i tylko jako efekt uboczny nieudanego przejecia, doprowadzil do bankructwa.
    pozdrawiam,
    byly akcjonariusz wilbo, ktory utopil sporo kasy.
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~miki [77.254.115.*]
    Czyżby zarząd czytał nasze {moje} opinie nt.ich spółki z dnia 17.07.2012 ? ,disiejsze informacje o planowanym skupie akcji to nic innego jak metamorfoza w firmie , wygląda na to że akcjonariusze jeszcze coś znaczą i można wysłuchać ich zdania. Uważam ,że dzisiejsza informacja to coś na co długo oczekiwaliśmy.Pozdro
    czegos tu nie rozumiem: cena duzo ponizej wartosci, spolka po 2 latach przestala wreszcie przynosic straty, ogloszenie o planowanym skupie akcji, a to sie dalej kisi.
    dziwne, ja w kazdym razie dorzucilem jeszcze troche do worka:)
    ja jeszcze trzymam ze stratą jeszcze mały pakiecik na dokupowanie jak dla mnie to cena już podskoczyła ...ale infa teraz były dobre ....powina sie poprawić rotacja akcji na spółce płynność ale potem zmniejszenie ilości akcji o 500 tys to już chyba free float byłyby w ok 10% czyli na giełdzie byłoby ok 615 tys akcji co daje na dziś ok ( przy cenie 3zł ) ilość wartość w obrocie byłaby 1,8 mil zł
    tylko nie chciałbym powtórki z EFH gdzie akcje były skupowane od społek prezesa
    ostatnio społką się wiecej handluje to widać choć obroty i tak mizerne ja licze na 5 do konca roku

jakie wasze prognozy do koca ....ja wierze w te rybki
    zgadzam sie, 5 zl tyle ze do konca kwartalu, 7-8 po wynikach rocznych. ten papier mozna podniesc o 50% 100 tys PLN, teraz stoi juz tylko w oczekiwaniu na WZA i decyzje o skupie. jesli uda mi sie wyjsc na czas z kilku innych spolek to sprobuje dorzucic jeszcze kilka tys akcji - jest szansa bo ktos przyrzucil kurs po prawej stronie i nikt jak narazie nie ma odwagi sie zabrac za tego mini-batona.
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~dos [83.16.15.*]
    cwaniaki zawsze utrzymywali tutaj wysoki kurs kosztem niskiej plynnosci i teraz tak samo kombinuja bo pewnie wiedza ze wyniki beda dalej kiepskie jak widac lisner i graal daja im wycisk a opowiesci o konsolidacji i wiekszej skali biznesu wg kustry to tylko opowiesci
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: newcommer [46.113.44.*]
    Byłem dzisiaj w sklepie był Lisner i Graal oraz Seko. Seko było drogie, reszta jeszcze droższa. Mam pytanie czy w kraju biedaków da się sprzedać jeden płat śledziowy opiekany za 8PLN... Sprzedawać akcje SEKO póki jest drogo !!!
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~Patel [38.64.74.*]
    No I zaczelo sie-papier idzie w gore pojawiaja sie chetni na zakup, ktorzy wczesniej bali sie wejsc, a teraz as ekspertami w dziedzinie "dlaczego warto sprzedac". Spokojnie chlopaki jeszcze dacie rade kupic, ja wam sprzedam. po 4,5. A poki co to spolka jest dalej bardzo tania: historyczne minima, pierwszy raz od 2010 wypracowuje zysk, skup akcji pewnie bedzie po 4-5zl, a na horyzoncie jeszcze czai sie to co uda sie przejac po Wilbo. O tradycyjnie w tej branzy lepszej pod wzgledem wynikow 2 polowie roku nawet nie wspominam.
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~Chojniczanin [78.28.52.*]
    Zapraszam do Chojnic, by chociaż obejrzeć od zewnątrz zakład, to nie byle buda, ale zakład z prawdziwego zdarzenia, najwyższe Europejskie standardy, tylko nowa hala pewnie warta więcej niż cała obecna giełdowa wycena, praca wre na okrągło, Seko to nie tylko ryby, robią pod zamówienia dużych firm, np. pierogi dla bardzo znanej firmy ( celowo nie wymieniam jej nazwy ) a po upadku Wilbo powstanie duża luka na rynku to i pewnie obroty wzrosną.
    Osobiście liczę na wezwanie bo przy tej płynności ciężko będzie skupić tyle papiera, myślę też że przy tej cenie ryzyko żadne. Pozdrawiam inwestorów, trzymać papier do 8.10 potem zobaczymy, ja jestem dobrej myśli.
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: rmg7 [83.29.143.*]
    ładnego batonika na 5 k ktoś postawił za cene 2.80 ciekawe kiedy by to poszło tutaj chyba by bylo trzeba na to ponad tygodnia ....z tego co widzę to po sklepach coraz wiecej się pojawia produktów seko obseruję ITM intermarce oraz tesco chm ( obserwowałem raczej koreczki tak ze na końcu roku mogą być niezłe wyniki ......ciekawe co wydarzy się jutro
    czy ktoś tu będzie brał przed pod walne czy chodz troszkę spółka pójdzie ?
    czy połkniemy trójkę i kiedy co myslicie
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: rmg7 [83.29.153.*]
    i poszło tylko ze nie do przodu na 1k akcji spadek o -6% co się dzieje
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~pawel [164.127.16.*]
    Nic się nie dzieje, jakiś prywatny chce koniecznie wyjść, 6 tys akcji to przy tych obrotach sporo ale przecież to mniej niż 20 k. To już nawet ja (seko nie jest moja największą inwestycja) skupilem przez ostatnie 2 mies więcej. Problem jest taki, że przy obecnej cenie mało kto chce sprzedawać bo 90% inwestorów kupowało za 4-6 zł. Przy takich obrotach też nikt nie chce kupować więc kurs leży. Ja jestem spokojny, jak ruszy skup to zdejma te niskie zlecenia s i rusza się obroty. Spolka po 2 latach wychodzi na prosta. Przed nami zimą, święta jedne i drugie i tradycyjnie lepsze wyniki w branży. Dodatkowo zobaczymy co zgarna z majątku Wilno.
    zgadzam sie z tobą jak na spółke to nie jest dużo ale dzis widziłes obrót 14zł
    cos widze ktoś chce kupić 900szt po 2.70 sprzedaż 63 po 2.74 zobaczymy jutro może ludzie się wezmą za zakup ( wezma spółke w obrót przed walnym w PN oni chcieli głosowac nad skupem 500tys akcji czyli na 6 % akcji jakby się to udało to na 5 wrócimy ....w sumie nie mam tego jak narazie dużo
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: pawel_z [89.70.25.*]
    to bierz wiecej, inwestowanie w spolki z niskimi obrotami jest malo emocjonujace i wymaga cierpliwosci ale jezeli fundamenty sa dobre to w 90% przypadkow Twoja inwestycja jest bezpieczna. tutaj fundamenty po raz pierwszy od 2 lat sa solidne, a skup (przypuszczam, ze bedzie wezwanie na sredni kurs z 6 mies + 5% i byc moze stad zwala w lipcu) wyciagnie cene ponad 4 zl.
    wiesz jak narazie mam mało tego ok 10% tego co ty pisałeś ze masz ...mnie niepokoi brak obrotów ...co do zbierania srednią mam coś kolo 3.2 tak ze zle nie jest chyba trochę sie boje tej monotoni przeważnie jest tu handel po 10 -20 akcji ostanio .....fundamety ok ale nawet pod walne nikt nie gra...niski FF ja bym się bał ze to może trafić przez to na fixing ?
    ciekawe cz skup dojdzie do skutku wtedy było by mniej o 30%akcji po dzisiejszej cenie jak licze wartość FF to 5.2 milona chcą wydać na skup 2 melony max ( zał ze ani rybka ani polsat sie nie beda pozbywac akcji ) będę one tylko ściągane z rynku dobre wieści reszcie ale dziś się coś zaczyna dziać z akcjami po 2.9 k na 2kawałki ładnie juz nie zdązyłem sie zapakować chciałem jeszcze z 200 - 300 akcji zebrać no cuż ...zobaczymy dokąd pociąg nas zawizdie
  • Re: Seko -czy juz warto? Autor: ~pawel [89.70.25.*]
    cos Ci z obliczeniami troche nie poszlo chyba. Wedlug Seko FF to prawie 0,7 mln akcji, 1,3 mln wliczajac opere. za 2 mln moga skupic 500 000 akcji po 4 zl i to nalezaloby uwazac za obecna cene minimalna papieru. nie do konca wiem co oni chca osiagnac tym skupem, mozliwy scenariusz to wezwanie
[x]
SEKO 0,50% 10,10 2026-04-02 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.