• ,,NA 99,9% KP KATOWICE " Autor: pozytywny [217.144.221.*]
    KP Katowice zamiast Polonii Warszawa w ekstraklasie. Na 99,9 procent
    ksb 16.07.2012 , aktualizacja: 16.07.2012 06:49 A A A Drukuj
    Fot. Grzegorz Celejewski / Agencja Gazeta
    Piłkarze GieKSy podczas sobotniego sparingu z Piastem
    PRZEGLĄD PRASY. Sto procent akcji Polonii ma trafić dzisiaj do wiedeńskiej spółki WoodinterKom. To oznacza, że "Czarne Koszulce" w przyszłym sezonie zagrają w ekstraklasie jako KP Katowice - informuje "Sport".

Fot. Przemek Wierzchowski /Agencja Gazeta
    Piłkarze Polonii Warszawa
    ZOBACZ TAKŻE
    GieKSa w ekstraklasie? Trener Górak nie może doczekać się poniedziałku
    "Przeprowadzka Polonii do Katowic definitywnie upadła". Tyle, że dowody marne
    Gwiazdy na treningu GieKSy. "Obecność przyjacielska"
    Jesteś za czy przeciw fuzji? Podyskutuj o tym na Facebooku Śląsk - Sport.pl »

O możliwej fuzji klubów ze Śląska i stolicy mówi od dłuższego czasu. Sprawa ma mieć swój finał już dzisiaj. - Austriacka spółka WoodinterKom GmbH, która 22 czerwca kupiła 1,2 miliona akcji GieKSy od spółki Ideon, na 99,9 procent dokona dzisiaj zakupu 100 procent akcji Polonii Warszawa S.A. Równolegle zbierze się rada nadzorcza GKS-u "GieKSy" S.A. - informuj b"Sport".

Co to oznacza? Polonia zagra w przyszłym sezonie dopiero w IV lidze, o ile znajdą się chętnie do jej poprowadzenia. Z kolei do ekstraklasy przystąpi KP Katowice. W ciągu dwóch miesięcy obecny GKS, który wycofa się z pierwszej ligi, ma jednak przejąć wszystkie udziały w KP poprzez znaczne podwyższenie kapitału.

"Sport" przypomina, że potrzebne będą jeszcze zgody wojewódzkich związków piłki nożnej i zarządu PZPN. To ma nastąpić 2 sierpnia.

Dodajmy, że drużyna KP, która zostanie złożona z piłkarzy GKS-u i Polonii, już w środę ma rozpocząć zgrupowanie w Kamieniu.
  • Re: ,,NA 99,9% KP KATOWICE " Autor: ~herman [83.19.34.*]
    To jest przykra wiadomość dla tych co się wysypali, ale zawsze mogą odkupić tylko nie wiadomo po ile...
  • Re: ,,NA 99,9% KP KATOWICE " Autor: ~mms [83.11.134.*]
    czemu już nie można przeczytać artykułu?:D
  • Re: ,,NA 99,9% KP KATOWICE " Autor: ~Bjern [83.16.45.*]
    Witajcie ! W piątek sprzedałem te swoje kilka akcji i nie ukrywam, że chciałem wejść niżej tak dla sportu jednak wstrzymałem się. Przeczytałem dziś ten artykuł... Cóż mam swoją teorie i poczekam na rozwój zdarzeń. Życzę powodzenia ! Tyle w temacie. Pozdrawiam.
  • Re: ,,NA 99,9% KP KATOWICE " Autor: ~lukas [80.55.214.*]
    http://slask.naszemiasto.pl/artykul/1477745,gks-katowice-w-ekstraklasie-zagra-w-krakowie-donosi,id,t.html
  • Re: ,,NA 99,9% KP KATOWICE " Autor: ~alik [83.238.85.*]
    Tak sobie myślałem kilka dni temu że kupię akcje i poczekam na info o ekstraklasie. Teraz myślę że trzeba potrzymać te akcje jeszcze kilka dni albo tygodni dłużej. Jeśli dziś pojawi się info to jeszcze jutro podskoczymy o kilka procent pewnie a i tak do 1zł nam trochę zabraknie. A ci co wchodzą w ten interes muszą też zarobić i myślę że jak już będą mieli ekstraklasę to dopiero wtedy posypią się dobre infa i kurs powinien bezpiecznie dojść do 1,5 albo 2zł zanim oni zaczną realizować swoje zyski. Jak ktoś obejmie akcje to raczej nie poniżej 1zł przecież.
  • Re: ,,NA 99,9% KP KATOWICE " Autor: ~Bjern [83.16.45.*]
    No cóż po raz kolejny dziękuję za ... tym razem 14% zysków po odliczeniu kosztów. ;-) Pozdrawiam i życzę wysokich lotów.
  • Re: ,,NA 99,9% KP KATOWICE " Autor: ~siwy [83.1.81.*]
    alik tak Tobie napisze zebys wiedzial jak bedzie....
    jesli dzis IK kupi polonie od JW to wtedy zarzad GIEKSY zrobi emisje akcji (te pozostale 8mln z hakiem) i GKS aportem bierze Polonie. Jako ze IK robi to w zgodzie z miastem to miasto remontuje stadion i od nastepnej rundy GKS gra na Bukowej. I kolejna sprawa.....w tle tego wszystkoego jest duzy sponsor ktory solidnie dofinansuje GKS......mysle ze to ten o ktorym juz kiedys pisalem. To tyle....a co do kursu to jak bedzi`e podpis to jeszcze w tym tyg peknie zlotowka.....
[x]
GKSKAT 0,00% 0,12 2025-10-01 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.